jasiek71 25.01.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Jak będą na spodzie to trzeba kłaść na styropian srebrną folię odbijającą ciepło do góry (nie wiem jak się ona nazywa) A jak umieszczę ją w wylewce 10 cm mniej więcej tak pośrodku to wystarczy czarna folia izolująca ( też nie wiem jak się nazywa). Tak według mnie, może się mylę. Jak przeglądałem gazety typu murator to zawsze takie kable były mniej więcej pośrodku. Wydawało mi się, że ma to jakieś znaczenie. a co ta folia tam odbija ...? do tego trzeba pustej przestrzeni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mordka007 25.01.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 a co ta folia tam odbija ...? do tego trzeba pustej przestrzeni ... Tak pytam. Czyli wystarczy zwykła czarna folia która zabezpieczy przed wniknięciem wilgoci w warstwy styropianu? Oczywiście kładziona na zakład:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 25.01.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 a co ta folia tam odbija ...? do tego trzeba pustej przestrzeni ... jak ulozsz srebrnym do dolu, to bedzie odbijac zimno; jak srebrnym do gory, to wtedy odbija ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 25.01.2013 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 jak ulozsz srebrnym do dolu, to bedzie odbijac zimno; jak srebrnym do gory, to wtedy odbija ciepło słyszałem też że jak kable się zasili odwrotnie to chłodzą zamiast grzać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygada RR 25.01.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 słyszałem też że jak kable się zasili odwrotnie to chłodzą zamiast grzać ... Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mordka007 25.01.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 jak ulozsz srebrnym do dolu, to bedzie odbijac zimno; jak srebrnym do gory, to wtedy odbija ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mordka007 25.01.2013 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Myślałem, że stać Was na coś mądrzejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 25.01.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 mnie na nic już nie stać. wiesz - grzeję prądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 25.01.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 folia jak folia byle była wytrzymała, na ciężkie kroki "speców" od wylewek.. bo "latać" jak to mi jeden powiedział to nie będzie haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mordka007 25.01.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 folia jak folia byle była wytrzymała, na ciężkie kroki "speców" od wylewek.. bo "latać" jak to mi jeden powiedział to nie będzie haha Dzięki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 25.01.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Myślałem, że stać Was na coś mądrzejszego Odbijanie promieniowania przez folię pod wylewką to mit i dlatego tak wszyscy z tego żartują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybniczanin 25.01.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Odbijanie promieniowania przez folię pod wylewką to mit i dlatego tak wszyscy z tego żartują Dlaczego więc dają folię, bo ja się nie znam? Oczywiście chodzi o srebrną. Tak samo jeśli chodzi o ekrany za grzejniki? Edytowane 25 Stycznia 2013 przez rybniczanin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 25.01.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 jak pewnie zauważyłeś jak zamontujesz za grzejnikiem to masz jeszcze przestrzeń powietrzną, te kilka cm, więc i będzie zachodzić odbicie promieniowania. za to jeśli na folie dasz zaraz wylewkę to odbicia promieniowania za ch...ę nie będzie (no może w mikro skali, jak gdzieniegrze utworzą sie pęcherze powietrza między folią a wylewką) podobnie jest przy suficie podwieszanym - jak da się folie alu i na to płyta gk a folie sie daje żeby zabezpieczyć styro przed ewentualną wodą z wylewki + daje poślizg posadzce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 25.01.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 nareszcie ktos to powiedzial szacun za tepienie bzdur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 25.01.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 aha jeszcze jedno, są też folie w kratki czerwone, w sumie pomocne przy rozkładaniu rurek.. to dodatkowa zaleta prócz tych powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 25.01.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 po co poślizg posadzce? jako dylatacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.01.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) po co poślizg posadzce? jako dylatacja? Nie jako dylatacja a jako poślizg Forum prawdę powie nareszcie ktos to powiedzial szacun za tepienie bzdur No nie mów,że Ty od 2002r wierzyłeś w takie cuda i od tego czasu nie dopatrzyłeś się bajek w tym zakresie ? To są bajki dla świeżaka a nie dla gościa,który buduje "kule" Edytowane 25 Stycznia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 25.01.2013 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 czy ktoś mi powie , co to znaczy że na wygrzanie wylewki potrzeba X kw/h. Budowlany kiedyś stwierdzil że wygrzanie wylewki pochłoneło bodajże 50% zapotrzebowania sezonu grzewczego. Ale czym sie to objawiło? co wyskoczyła kontrolka na sterowniku , wylewka wygrzana ? Nagle kocioł mniej zaczął brać. ? Moje OZC z 4500 Kw/h na sezon za CO się rooooozjeżdza. Takie coś to ja w 2 miesiące wykręce. Spadnie to do k.....y nędzy po wygrzaniu wylewki ? Praktycy! Wypowiedzcie się jak to było u Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 25.01.2013 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 mi poszlo 550 kwh x 3 cop to było gdzieś pewnie 1700kwhmiesiąc wygrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 25.01.2013 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 czy ktoś mi powie , co to znaczy że na wygrzanie wylewki potrzeba X kw/h. Budowlany kiedyś stwierdzil że wygrzanie wylewki pochłoneło bodajże 50% zapotrzebowania sezonu grzewczego. Ale czym sie to objawiło? co wyskoczyła kontrolka na sterowniku , wylewka wygrzana ? Nagle kocioł mniej zaczął brać. ? Moje OZC z 4500 Kw/h na sezon za CO się rooooozjeżdza. Takie coś to ja w 2 miesiące wykręce. Spadnie to do k.....y nędzy po wygrzaniu wylewki ? Praktycy! Wypowiedzcie się jak to było u Was. a kiedy chałupę budowałeś...? duża, mała , z izolacją, wentylacją, oknami... rzuć jakieś dane do stopki to łatwiej będzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts