Lobo_M 04.03.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 tak przy okazji jak mocno trzeba mieć skopany dom żeby do każdego pokoju bawić się w sterowniki[to trochę zlośliwie i po prawdzie] Wystarczy ze skopiesz go tak jak ja, wtedy jestes zmuszony do zainstalowania najgorszego zla jakim sa kable i sterowanie niecentralne. Musze z tym zyc, choc nie jest łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 04.03.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 tak przy okazji jak mocno trzeba mieć skopany dom żeby do każdego pokoju bawić się w sterowniki[to trochę zlośliwie i po prawdzie] a jak trzeba być ograniczonym aby tego nie rozumieć...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 04.03.2013 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 A dlaczego znowu pieprzysz głupoty? Z lobo kiedyś liczyliśmy różnicę i wyszła 17000zł. Proszę cię jasiek... Była dwojka z przodu, ale to nic nie zmienia, nawet 4 dała by wygraną PCi, z zasady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 04.03.2013 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 lobo no spoko wasza instalacja tego wymaga i okjasiu napiszę tak - najperw robisz instalację która wymaga sterowników a potem obrażasz innych którzy zrobili za porównywalne ceny inną podlogówkę tylko dlatego że u nich tego niepotrzeba. najpierw sobie pokomplikować instalację żeby się cieszyć że dzięki sterownikom mogę w miarę wygodnie tym sterować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 04.03.2013 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 W końcu jakaś sensowna treść zagościła na forum, kable czy PC oto jest pytanie, ja projekt zamówiłem ( opis sygnatura) i dziś już poraz 30 mi się wmawia że jak założę kable to nie tyle będę miał lżej na emeryturze ale do niej nie dożyje bo zamarznę albo z powodu nie opłaconych olbrzymich rachunków za prąd się powieszę. Tak czy inaczej mój los jest przesądzony w obu przypadkach - kiepski. Czuję nosem że kable zrobię też dlatego ( jestem do ich przekonany obecnie na 95%) żeby wszystkim w okolicy kiedyś pokazać jakimi byli łosiami. Poda ktoś mi z szanownych państwa jakie kable obecnie są najlepsze (cena do jakości) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 04.03.2013 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 A dlaczego znowu pieprzysz głupoty? Z lobo kiedyś liczyliśmy różnicę i wyszła 17000zł. Proszę cię jasiek... no co proszę... wywalam ze swojej chałupy kable za 7 K a zakładam PC za 50k... tak tak wiem według was to pompy już prawie darmo dają ... cofnij się teraz do 2001 roku i powiedz mi ile kosztowała kompletna instalacja w tamtym okresie ( o wiedzy na temat nawet nie wspomnę...) od tamtego okresu moja posesja zużyła 77943kwh taniej taryfy i 22995kwh drogiej przy aktualnych stawkach daje nam to kwotę ok.41 tys. zł czyli jeszcze nawet nie zużyłem wartości instalacji z pompą ciepła a ona przecież przez te lata też nie chodzi na powietrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.03.2013 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 (edytowane) Ja bym jeszcze to postarał się zrozumieć, jakby chociaż raz ktoś postarał się wytłumaczyć wyższość tego układu nad kablami jeśli nie myślę o żadnej dywersyfikacji. Poniżej masz odpowiedź,nie wiem jak można jeszcze prościej: Bo kiedys mozna do takiej PC dojrzec i w przyszlosci miec... przy kablach drogo bedzie to zrealizowac A jak wiemy czlowiek moze sie rozmyslec i z COP 1 zrezygnowac Jeśli ktoś buduje nowy dom na rok,dwa i nie przejmuje się ceną energii w przyszłości i ogólnie przyszłością,jeśli ktoś jest pewien,że wybuduje dom taki jak z OZC asolta to kable będą dla niego idealne. mic81,artstarz,rzućcie swoje wyceny na kable,zobaczymy czy to naprawdę takie tanie jest jak się tu wmawia ludziom Mi kable Elektry wyszły 7tys.zł z 8 sterownikami,R&K zapłacił coś koło 9tys.zł,może wam uda się taniej Edytowane 4 Marca 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 04.03.2013 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 jasiu ty nie wyjeżdzaj z 19 wiecznymi historiamiu ciebie to logiczne wytłumaczenieale nie porównuj tej historii niestety z czasow hipolita cegielskiego z 21 wiekiem.znam przypadki że pompa może być za 15 tyś zlgrntowe do malych domków to obecnie też w tych okolicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 04.03.2013 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 o przepraszam 2001 to jednak nie czasy hipolita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.03.2013 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 (edytowane) i porównywać jakąś najbardziej prymitywną z możliwych "druciarnię" zwaną szumnie podłogówka wodna z bardzo wygodnym w pełni sterowanym ogrzewaniem na kablach... Albo jesteś naćpany albo jedziesz ostro papką marketingową dla naiwnych... Wygodne i pełne sterowanie w domu bukrze z maksymalną bezwładnoscią,sprzedajesz kable,ze takie durnoty pleciesz ? Przecież nawet świeżaki nie nabiorą się na te bzdury. Edytowane 4 Marca 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 04.03.2013 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 (edytowane) jasiu ty nie wyjeżdzaj z 19 wiecznymi historiami u ciebie to logiczne wytłumaczenie ale nie porównuj tej historii niestety z czasow hipolita cegielskiego z 21 wiekiem. znam przypadki że pompa może być za 15 tyś zl grntowe do malych domków to obecnie też w tych okolicach ostatnio dwoje kolegów robiło wyceny pełniej instalacji pod PC pw jeden dostał za 14,4 kw 52 tyś drugi za 13 kw 48 tyś edit :widzę post jaska poniżej i kwestii metrażu jeden 114 m drugi 108m Edytowane 4 Marca 2013 przez mic81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 04.03.2013 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 znam przypadki że pompa może być za 15 tyś zl mały domek mała pompa / mała moc kabli... jeszcze mniejszy domek jeszcze mniejsza pompa / jeszcze słabsze kable... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 04.03.2013 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 (edytowane) mic81,artstarz,rzućcie swoje wyceny na kable,zobaczymy czy to naprawdę takie tanie jest jak się tu wmawia ludziom Mi kable Elektry wyszły 7tys.zł z 8 sterownikami,R&K zapłacił coś koło 9tys.zł,może wam uda się taniej chętnie to uczynię ale narazie walczę z PnB kable to śpiewka przyszłości edit : jak uda mi się w cenie poniżej 10 tyś ze sterownikami to będę b. zadowolony Edytowane 4 Marca 2013 przez mic81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 04.03.2013 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 0000 koledzy mają po 300m2 i okien pewnie zimą nie zamykają u mnie taka prymitywna pompa [generalnie wnętrze to siemens] przewymiarowana z zasobnikiem 300l i podlogowką 10cm 120m2 z instalacją w 2 łazienkach i kuchni wody to około 24-25 tyś zl oczywiście kwota z wszelkimi materiałami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.03.2013 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 chętnie to uczynię ale narazie walczę z PnB kable to śpiewka przyszłości No to zapewniam Cię,że jak dostaniesz wycenę na kablę i porównasz to sobie z wodną podłogówką to Twoje relacje procentowe co do pewności wyboru się zmienią i to diametralnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 04.03.2013 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Albo jesteś naćpany albo jedziesz ostro papką marketingową dla naiwnych... Wygodne i pełne sterowanie w domu bukrze z maksymalną bezwładnoscią,sprzedajesz kable,ze takie durnoty pleciesz ? Przecież nawet świeżaki nie nabiorą się na te bzdury. pakuj swoje doopsko do auta i przyjeżdżaj do mnie to zobaczysz ten "bunkier" z tą "bezwładnością"... jak cały ten "skomplikowany" system reaguje na wszelakie zyski słoneczne czy bytowe ... nigdy nie byłeś w takim domu a wielce porównujesz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 04.03.2013 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 no z powierzchnią się zgadzam nieśmiało dodam że mam 123 z pełną wysokością na 2,65[co moim zdaniem jest porównywalnez 140 -150 m2 przy użytkowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 04.03.2013 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 0000 koledzy mają po 300m2 i okien pewnie zimą nie zamykają u mnie taka prymitywna pompa [generalnie wnętrze to siemens] przewymiarowana z zasobnikiem 300l i podlogowką 10cm 120m2 z instalacją w 2 łazienkach i kuchni wody to około 24-25 tyś zl oczywiście kwota z wszelkimi materiałami małe domki ale dopiero 3 który robił wycenę (ceny jeszcze nie dał ) powiedział że się podejmie ale muszą pozmieniać ocieplenie itp bo będą niezadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 04.03.2013 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 jasiu a nie możesz poprostu napisać że troszkę w tym zdaniu się rozpędziłeś zamiast brnąćstanę w obronie artura - ja już co nieco wiem z praktyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 04.03.2013 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 spoko każda z naszych instalacji ma swoje+i- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts