Hippek 23.03.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Ale u mnie nie zamarza sok w szklankach jak u niektórych http://img802.imageshack.us/img802/5317/avatar12845510.gif professorre będzie mieć 19stC w łazience - patrz 100 postów wstecz dyskuss o zimnej desce (jak nie pokasował) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 24.03.2013 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 A coś tam pamiętam tę dyskusję o odmrożonych genitaliach. 19 w łazience to horror I wszystko za cenę 100 - 200 zł w miesiącu oszczędności na ogrzewaniu. Ciekawe czy więcej nie wydaje na fajki, wódę albo inne pierdoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 24.03.2013 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 mi za listopad-grudzien[70dni] wyszło 960 zl[1500kwh] w jednej taryfie temp w domu 20-22 w tym grzanie 620 kwh[i 0,5m3 drewna]a rachunek jest za dwa domy-jeden licznik20 styczen-20 marzec 980 kwh [315kwh grzanie] i w mocnym zaokrągleniu 0,5m3 drewna-temp w domu raczej 22-24w starym 2 rodziny a w nowym to dużo używalem pił przy parkiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygada RR 24.03.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Przyszedł dwudziesty i Enea przysłała rachunki no to czas na podliczenia. Tania - 3 437 kWh Droga - 830kWh Rachunek na kwotę 1600 zł. Po podliczeniu mniej więcej wychodzi 500 zł za miesiąc w tym jest ogrzewanie, pranie, zmywarka i ciepła woda do kąpieli no i wszystko co tam w nocy działa czyli lodówk i wszystkie urządzenia na "standbaju". W domu temperatury w pokojach 23-24 stopnie w łazienkach 24-25. Żadnego grzania kominkiem bo drewno się skończyło ;-( Dom 106m2 parter. Dużo? U mnie od 01.09.12 do teraz 3053 PLN na wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 24.03.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Krzysiek zwrócił mi uwagę na zużycie w drogiej i rzeczywiście schodzi mi 1kW na godzinę. Dziś posprawdzałem licznik mniej więcej co godzinę i jak na razie tak wychodzi cholera. Rano zaczął w drogiej chodzić chwilę bojler bo zacząłem majstrować z ustawieniami więc to trochę zafałszuje. Później od 10 chodził piekarnik więc też niemiarodajne ale od 6 rano do 10 tylko na kilkanaście minut ruszył bojler i nic więcej. Po 13 będę mierzył dalej. Jak na razie od 6 do 13 zużyte 8,5kWh. Coś mi cholera zżera ten prąd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 24.03.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 (edytowane) ........Po 13 będę mierzył dalej. Jak na razie od 6 do 13 zużyte 8,5kWh. Coś mi cholera zżera ten prąd.... Niedziela jest kiepskim dniem do dokonywania pomiarów ... wiadomo wiecej sie piecze, gotuje, zmywa itp... najlepsza jest srednia przynajmniej tygodniowa, ale badaj moze faktycznie jakies urzadzenie pochlania wiecej energii niz powinno. Ja mam inny problem ale musi poczekac na cieplejsze dni Edytowane 24 Marca 2013 przez Krzysiek_BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 24.03.2013 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Witam, Przymierzam się do budowy i jak mówię ludziom że chcę grzać prądem to pukają się w głowę - dlaczego ?dom ZNANY, z poprawkami na materiałach. Ni chcę Centralnego Opętania, na PC mnie nie stać. Działka na takim zadupiu że gaz najwyżej mogę sobie wybić z głowy. Czytam i szukam jakie kable najlepsze, jaka firma się zna. Ale jest trochę stron do studiowania.Od prądu odwiedzie mnie tylko sponsor strategiczny na PC. Pozdrawiam "elektryków" i ELO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 24.03.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Witam, Przymierzam się do budowy i jak mówię ludziom że chcę grzać prądem to pukają się w głowę - dlaczego ? dom ZNANY, z poprawkami na materiałach. Ni chcę Centralnego Opętania, na PC mnie nie stać. Działka na takim zadupiu że gaz najwyżej mogę sobie wybić z głowy. Czytam i szukam jakie kable najlepsze, jaka firma się zna. Ale jest trochę stron do studiowania.Od prądu odwiedzie mnie tylko sponsor strategiczny na PC. Pozdrawiam "elektryków" i ELO prądem czyli kablami czy wodną podłogówką i kotłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 24.03.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Ja mam inny problem ale musi poczekac na cieplejsze dni Krzysiek czym robiłeś te zdjęcie? Profesjonalna kamera termo, czy home-made. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 24.03.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 (edytowane) jest taka aplikacja na windows phone - zobacz sobie w marketplace przestancie sie wyglupiac ..... profesional Flir ThermaCAM P65 http://cfnewsads.thomasnet.com/images/large/454/454135.jpg chcecie zobaczyć jak swiaca kaloryfery przez sciane z cegly 40 cm !!!! to popatrzcie ostatnie piętro..... Edytowane 24 Marca 2013 przez Krzysiek_BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 24.03.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 a możesz pokazac miejsce połaczenia styro ze sciany z ociepleniem poddasza - tam, gdzie murłata? ciekawi mnie, czy masz ciąg pod styropianem - bo jak wlatuje nieszczelnościami zimne powietrze, to powinno wylatywać ogrzane górą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 24.03.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 a możesz pokazac miejsce połaczenia styro ze sciany z ociepleniem poddasza - tam, gdzie murłata? ciekawi mnie, czy masz ciąg pod styropianem - bo jak wlatuje nieszczelnościami zimne powietrze, to powinno wylatywać ogrzane górą niestety takiej fotki nie mam .... (osobiscie tam docieplalem = władowalem z 10 szt pianek z puszki) a to co wlatuje nieszczelnosciami z dolu wylatuje mi niestety gniazdkami wewnątrz znajdujacymi sie na scianach zewnetrznychi .... to czuc jak cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
head67 24.03.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Witam, Przymierzam się do budowy i jak mówię ludziom że chcę grzać prądem to pukają się w głowę - dlaczego ? dom ZNANY, z poprawkami na materiałach. Ni chcę Centralnego Opętania, na PC mnie nie stać. Działka na takim zadupiu że gaz najwyżej mogę sobie wybić z głowy. Czytam i szukam jakie kable najlepsze, jaka firma się zna. Ale jest trochę stron do studiowania.Od prądu odwiedzie mnie tylko sponsor strategiczny na PC. Pozdrawiam "elektryków" i ELO Mam to samo kiedy ruszasz ja w wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 24.03.2013 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Popatrz na okna (z większą różnicą niż 4stC) bo tam też jest nie ciekawie. Spokojnie to nie moje okna .... ja mam MS trzy szybowe tak ze o okna sie nie boje ale z robota uszczelniania listw startowych niestety musze poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 24.03.2013 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 kamerka twoja czy wynajmujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 24.03.2013 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Mam to samo kiedy ruszasz ja w wakacje Ja tak samo - gdzieś w czerwcu / lipcu zaczynamy fundamenty. Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 24.03.2013 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 niestety takiej fotki nie mam .... (osobiscie tam docieplalem = władowalem z 10 szt pianek z puszki) a to co wlatuje nieszczelnosciami z dolu wylatuje mi niestety gniazdkami wewnątrz znajdujacymi sie na scianach zewnetrznychi .... to czuc jak cholera. a czy to się tam wszystko nie zakisi czasem od zmian temperatury przy takim szczelnym zamknięciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 25.03.2013 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 a czy to się tam wszystko nie zakisi czasem od zmian temperatury przy takim szczelnym zamknięciu? myśle, że nie .... , a kamera niestety była pożyczona.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 25.03.2013 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 A ja od początku zimna zastanawiałem się co się dzieje, że jeden z pokoi niedogrzany. Najpierw woda w podłogówce nie chciała lecieć pełną mocą i okazało się, że rotametr był skręcony czego nie wiedziałem . Wczoraj poszedłem na strych szukając kabla do zasilania numeru domu i .... znalazłem braki w ociepleniu. Wieniec na narożniku na długości ok 1,5 metra KOMPLETNIE nieocieplony! Zupełnie o tym zapomniałem. To miejsce miało zostać poprawione i zostało ... ale niepoprawione Ciekawe ile w bilansie energetycznym pokoju zeżarło kWh ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 25.03.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 (edytowane) Wczoraj poszedłem na strych szukając kabla do zasilania numeru domu i .... rozumiem, że numer bedzie podświetlony jedynie w taniej taryfie Edytowane 25 Marca 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts