qubic 26.03.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 sam układałem 2 w 1 czyli i rurki i kable .mogę obiektywnie napisać że kable rozkłada sie wielokrotnie łatwiej niż rurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 26.03.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) Pokaz ilu z FM samemu ulozylo kable a ilu rurki, mozesz ujac to nawet %-owo jesli wolisz:-) Pokaz te drogie instalacje na kablach. Zycie pokazuje ze teoria troche odbiega od praktyki Chyba nie wiesz o czym piszesz ? Wodną podłogówkę samemu ułożyło na forum w porównaniu do samodzielnego ułożenia kabli 99,9% uzytkowników forum http://forum.muratordom.pl/showthread.php?129585-POD%C5%81OG%C3%93WKA-samemu-jak-unikn%C4%85%C4%87-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w Z tym,że wodna podłogówka jest uniwersalna do wszystkiego i dla wszystkich a kable tylko dla 0,01 % wybranych,z których ktoś coś ma taa... i samymi rurkami się ogrzejesz ... Policz sobie 600mb rurek+kospel+rozdzielacz+sterownik=? Arturo ty chyba wszystkich traktujesz z wyższością ,napisz co takiego niezwykle trudnego jest w rozłożeniu kabli? Chociażby 1000 dziur w betonie Lobo Co takiego trudnego jest w rozłożeniu pętelków rurek ? Edytowane 26 Marca 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 26.03.2013 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Chyba nie wiesz o czym piszesz ? Wodną podłogówkę samemu ułożyło na forum w porównaniu do samodzielnego ułożenia kabli 99,9% uzytkowników http://forum.muratordom.pl/showthread.php?129585-POD%C5%81OG%C3%93WKA-samemu-jak-unikn%C4%85%C4%87-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w Przelicz sobie 600mb rurek+kospel=? całe to FM to bardzo dziwne miejsce... wszyscy tu robią sami a materiały to prawie darmo ... dostarczę Tobie te 600mb rurki i ten kociołek a ty z tego zmontujesz mi kompletną działającą i dobrze wyregulowaną instalację ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 26.03.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Chociażby 1000 dziur w betonie Lobo Co takiego trudnego jest w rozłożeniu pętelków rurek ? ale Lobo robił to jako pionier tej technologi , od tamtego czasu postęp w tej dziedzinie dokonał się niebywały i teraz stosuje się najnowocześniejsze rozwiązania ery kosmicznej czyli trytki na siatce metalowej zresztą pompiarze i rurkarze dostosowali tą niezwykłą technologię do swoich potrzeb i dlatego dzisiaj możesz się cieszyć ze swojej prostej podłogówki wodnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 26.03.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Chociażby 1000 dziur w betonie Lobo Co takiego trudnego jest w rozłożeniu pętelków rurek ? Fm ma sluzyc uczeniu sie na bledach i doswiadczeniu innych, najwazniejsze ze moja praca nie poszla na marne i kolejnym przekazuje ze da sie, ale mozna latwiej. Po doswiadczeniach wielu osob z tego watku, aktualnie temat kabli mamy "rozlozony na czynniki poerwsze" wiec bez problemu mozemy sami napisac kompedium wiedzy dla kolejnych i bedzie to prostrze niz instrukcja skladania szafy z Ikea. BTW, sam ukladales rurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 26.03.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) dostarczę Tobie te 600mb rurki i ten kociołek a ty z tego zmontujesz mi kompletną działającą i dobrze wyregulowaną instalację ... Jeśli zapłacisz podobnie jak to się dzieje przy kablach to owszem,wchodzę w to ale Lobo robił to jako pionier tej technologi , Co ?? Lobo wymyślił kable grzewcze ? Czy może wymyślił montaż tych kabli ? BTW, sam ukladales rurki? Gdybym miał styro pod wylewką to spokojnie sam bym rozwinął 600mb rurki,zajęło by mi to z kolegą do pomocy dwa dni. Jest to proste jak budowa cepa Edytowane 26 Marca 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 26.03.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 BTW, sam ukladales rurki? no co ty ... "fyrma" mu robiła... efekty widać na fotkach w jego dzienniku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 26.03.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Co takiego trudnego jest w rozłożeniu pętelków rurek ? Arturo,sorry, ale przesadziłeś, kto jak kto ale ty nie powinieneś tego pisać. U ciebie "fachowiec" położył rurki w taki sposób jakby robił to pierwszy dzień po wyjściu ze szpitala po amputacji rąk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 26.03.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Jeśli zapłacisz podobnie jak to się dzieje przy kablach to owszem,wchodzę w to a wszystko co tam nie zostało wymienione to już na własny koszt dorzucisz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 26.03.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) Arturo,sorry, ale przesadziłeś, kto jak kto ale ty nie powinieneś tego pisać. U ciebie "fachowiec" położył rurki w taki sposób jakby robił to pierwszy dzień po wyjściu ze szpitala po amputacji rąk. U mnie był montaż na listwach i z nieodpowiednich rur na listwy i tak to wyglądało. Do tych rur gdyby był styro systemowy lub inne rury do listew inaczej by to wygladało. Montaż rur do płyty a do styropianu do dwie różne bajki,do styro to bajka dla dzieci czyli przyjemny a do płyty bajka dla dorosłych czyli horror Edytowane 26 Marca 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 26.03.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 no i zrobiły się kolejne strony tłumaczenia Arturo jakie to wszystko jest proste a Arturo dalej nie wierzy.no nie może uwierzyć że nie ma żadnej pompki,sprężarki,zaworka,rurki,uszczelki,sterownika do sterownika,obudowy i paru jeszcze bardzo potrzebnych rzeczy żeby grzało tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 26.03.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Jeśli zapłacisz podobnie jak to się dzieje przy kablach to owszem,wchodzę w to Co ?? Lobo wymyślił kable grzewcze ? Czy może wymyślił montaż tych kabli ? Gdybym miał styro pod wylewką to spokojnie sam bym rozwinął 600mb rurki,zajęło by mi to z kolegą do pomocy dwa dni. Jest to proste jak budowa cepa Widze ze w kwestii totalnej edycji postow w twoim wykonaniu nic sie nie zmienilo, kochasz to robic po tym jak ludzie odpowiedza na twoje posty... Ja kable ulozylem sam i dlatego z reka na sercu ludzi moge zapewnic ze to banal, jesli mieli rysowanie szlaczkow w podstwowce, a ty rurek sam nie zrobiles wiec nie pisz ze to proste, no chyba ze jest tylkoz toba cos nie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 26.03.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 U mnie był montaż na listwach i z nieodpowiednich rur na listwy i tak to wyglądało. Do tych rur gdyby był styro systemowy lub inne rury do listew inaczej by to wygladało. Montaż rur do płyty a do styropianu do dwie różne bajki,do styro to bajka dla dzieci czyli przyjemny a do płyty do horror jednym słowem... pełna "druciarnia" na materiałach z "łapanki "... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 26.03.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Widze ze w kwestii totalnej edycji postow w twoim wykonaniu nic sie nie zmienilo, kochasz to robic po tym jak ludzie odpowiedza na twoje posty... Ja kable ulozylem sam i dlatego z reka na sercu ludzi moge zapewnic ze to banal, jesli mieli rysowanie szlaczkow w podstwowce, a ty rurek sam nie zrobiles wiec nie pisz ze to proste, no chyba ze jest tylkoz toba cos nie tak... Byłem na kilku montażach wodnej podłogówki,pomagałem rozkładać rurki na kilku budowach i wiem o czym piszę. Rozłożenie rurek wodnej podłogówki na styropianie jest proste jak budowa cepa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 26.03.2013 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Byłem na kilku montażach wodnej podłogówki,pomagałem rozkładać rurki na kilku budowach i wiem o czym piszę. Rozłożenie rurek wodnej podłogówki na styropianie jest proste jak budowa cepa. ale się nie umywa do kabli które są proste jak drut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 26.03.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 U mnie był montaż na listwach i z nieodpowiednich rur na listwy i tak to wyglądało. Do tych rur gdyby był styro systemowy lub inne rury do listew inaczej by to wygladało. Montaż rur do płyty a do styropianu do dwie różne bajki,do styro to bajka dla dzieci czyli przyjemny a do płyty bajka dla dorosłych czyli horror U mnie jak sam zauwazyles kable byly mocowane do wylewki wiec jak u ciebie i jakos obylo sie bez horroru i rowniutko ciekawe dlaczego? Moze dlatego ze nie trzeba sie zastanawiac ile i gdzie poprowadzic rurek do jednego rozdzielacza, myslec czy zrobic, petle/ósemke/ślimaka zeby nie zrobic martwych obszarow grzania tylko wszystko idzie do osobnych puszek w pokoju, i zawsze grzeje rownomiernie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 26.03.2013 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 ja pompke to moge sobie kupic najwyzej do roweru.. A kto ci każe kupować pompkę ? Grzej prądem ale grzanie prądem nie oznacza tylko grzania kablami,są inne,bardziej cywilizowane sposoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 26.03.2013 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) Ale Artur jaka jest różnica w kładzeniu rury do podłogówki a kabli grzewczych? Jedno i drugie robi się łatwo.. Ale szczerze mówiąc rozwijanie rury bez rozwijaka to przepieprzo.... sprawa szczególnie jak piszesz że w 2 osoby. Kable można położyć samemu bez rozwijak i innych pomysłów A dodatkowo jak zlecisz firmie to zrobią ci dobór do pomieszczeń, dotną i zarobią a ty musisz tylko to rozwinąć. Edytowane 26 Marca 2013 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 26.03.2013 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 ja PC pw chyba zamontuje do CWU - tak przewiduję ze jak moja banda dzieci dorośnie to będzie jak znalazł a tak na marginesie to się niektórym dziwie że jeszcze się nie znudziło polemizowanie z Arturo - kolega jest niereformowalny w swojej tematyce i nie sądzę żeby nawet najbardziej prawdziwe i rzetelne opinie na temat kabli do niego trafiły Kable to zło ostateczne PC to miód i poziomki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 26.03.2013 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 nawet gaz to super rozwiązanie każdy ma inne rozwiązanie upatrzone a w domu gdzie zapotrzebowanie można obskoczyć farelką to raczej montaż PC wychodzi dużo drożej niż kabli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts