kalizbi 02.04.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Ale ona nie ma grzać Jak dobrze odizolowana to choćby była z granitu to nie "wyciągnie" nic z Ciebie:) Granitowych ścian jeszcze nie planuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 02.04.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Muszę was rozczarować wszystko traci energię w postaci promieniowania i to już od -273 °C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 02.04.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 ...i żadna ściana, z czego by ona nie była to ani tego nie zwiększy ani nie zmniejszy niestety. ...i nic nas nie przekona, że białe jest czarne a czarne jest białe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
head67 02.04.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 dziwna sprawa u bitera z silikatami może ma wpływ nie odcięcie fundamentów od pierwszej warstwy kurna znowu metlik BK czy silikat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 02.04.2013 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 (edytowane) dziwna sprawa u bitera z silikatami może ma wpływ nie odcięcie fundamentów od pierwszej warstwy kurna znowu metlik BK czy silikat Trzeba by przeliczyć, czy ten mój (nie tylko mój) tani zabieg z perlitem wnosi jakieś oszczędności. Działówki na parterze także stoją na tej mieszance. Edytowane 2 Kwietnia 2013 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mordka007 02.04.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Podpowiedzcie jakiej pojemności boiler zastosować w domu grzanym w drugiej strefie. Rodzina 3 osobowa, wanna czasami, prysznic raczej jako główne źródło mycia:) Ja myślałem o 150 l ale moja Kochana Żonka upiera się przy 200l. Co Wy o tym myślicie? Nie chciałbym słyszeć coś w stylu " a nie mówiłam" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 03.04.2013 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Podpowiedzcie jakiej pojemności boiler zastosować w domu grzanym w drugiej strefie. Rodzina 3 osobowa, wanna czasami, prysznic raczej jako główne źródło mycia:) Ja myślałem o 150 l ale moja Kochana Żonka upiera się przy 200l. Co Wy o tym myślicie? Nie chciałbym słyszeć coś w stylu " a nie mówiłam" . Ja mam 120L, starcza na kapiel dziecka w wannie + 2x prysznic, grzany do 62*C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 03.04.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Ja mam 120L, starcza na kapiel dziecka w wannie + 2x prysznic, grzany do 62*C o 2 prysznice za mało (masz żonę?); nie myjecie się rano czy wieczorem? no chyyyyba, że wspólny prysznic - no to szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malcolm 03.04.2013 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Hipka dlaczego Twoje posty z automatu sa zgłaszane do moderacji?? ponieważ z góry można założyć, że nic sensownego nie napisze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 03.04.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) Hipka dlaczego Twoje posty z automatu sa zgłaszane do moderacji?? Bo mam już 16 ostrzeżeń od admina (pozdrawiam) a powyżej 15 wyskakuje to z automatu i przed ukazaniem się mojego postu publicznie przechodzi wpierw przez jego ręce ponieważ z góry można założyć, że nic sensownego nie napisze... trzeba czytać pomiędzy wierszami; jak chłop krowie na rowie to nie ze mną p.s. przejrzałam na szybko i u Ciebie tez nie za bogato w treść tyle tytułem wyjasnień a teraz oddaję głos do studia w Warszawie Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 03.04.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 1 sterownik 3iE i 7 St-300 a ten 3iE steruje tamtymi czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 03.04.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Nie e. Każdy pokój bedzie miał swój ster. 3iE bedzie w salonie dla gości tak czy tak ładniusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 03.04.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 To chyba oczywiste? poczekja, poczekaj, sięgnę do źródła... po raz pierwszy masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 03.04.2013 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Z większym zużyciem na c.o nic nie robisz a mniejsze zużycie na cwu chcesz jeszcze ograniczyć pompą ciepła ? Gdzie sens logiczny i ekonomiczny ? Jaki będzie koszt kabli+koszt pompy ciepła do cwu ? Jak to się ma do ceny jednej pompy ciepła do c.o+cwu ? Przykład: http://tablica.pl/oferta/wiosenna-promocja-pompa-ciepla-daikin-altherma-o-mocy-5-75-kw-ID2hju1.html#3d8f5c095a;r:;s: No ale do kabli jej nie podłączysz proszę czytaj ze zrozumieniem nie będę 10 razy tłumaczył czemu się zastanawiam nad PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 03.04.2013 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Najpierw policz straty a potem szukaj czegoś, co wytrzyma masę nacisk tego co na tym spocznie, może szkło piankowe, może isomur, może keramzyt itp. ale o co chodzi? przecież to liczy konstruktor? u mnie przy płycie fundamentowej 20cm pod spodem jest obliczony eps200 i do tego pod spodem zagęszczony piasek.. czemu ma nie wytrzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 03.04.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Ja mialem na mysli ze nagrzanie bojlera do 62*C o godz 16 wystarczy na 2x prysznic i male kapanie syna w wannie. Na to wystarcza 120L. O to bylo pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mordka007 03.04.2013 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Dzięki Zobaczymy co na to moja Piękna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 03.04.2013 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Dzięki Zobaczymy co na to moja Piękna;) wychlapie każdą ilość, wiem coś o tym. Moim zdaniem PC. Raz a dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 03.04.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 ale o co chodzi? przecież to liczy konstruktor? u mnie przy płycie fundamentowej 20cm pod spodem jest obliczony eps200 i do tego pod spodem zagęszczony piasek.. czemu ma nie wytrzymać? konstruktor nie slyszal o zadnej z tych rzeczy, ktore wymienil Ci profesor. slyszal o nich np. HeniO, ale on nie jest konstruktorem i tak w koło, Macieju, tzn, Artstażu… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 03.04.2013 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Co innego powierzchnia całej płyty a co innego pionowych ścian. Co innego jak to wg. konstruktora a co innego wg. "dobrej rady". Chodzi o to, że są tacy co w ostatniej chwili, podczas budowy, której kierbud nawet nie widział, wprowadzają "udoskonalenia" i zamieniają 15-18cm silikatu na gazobeton na którym później stoi półtora kondygnacji. Niby ma być cieplej a w efekcie gazobeton pęka i trzeba to szybko przykrywać styro a chałupę sprzedawać. Jak znajdę zdjęcia ścian gościa, który zamienił całe ściany z jakiejś ceramiki na tej samej grubości gazobeton to wkleję żebyś zobaczył efekt chętnie zobaczę, a co do meritum to ja mam w projekcie silikaty 25cm, łącznie ze ścianą przez środek domu, zbrojone pod tymi ścianami zbrojeniem z drutów 16mm po obwodzie i przez środek (pod ścianami nośnymi), do tego siatka z prętów 12mm gorą i dołem po całości.. na tych ścianach tez lane i zbrojone. strop betonowy i poddasze nieużytkowe.. nie wymieniam nic w projekcie bo nie po to robiłem indywidualny żeby go zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts