bitter 16.04.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Dom z poddaszem 108m2 pow. użytkowej + garaż i pom. gosp 28m2 nieogrzewane. Porotherm 25 + styro grafit 20, dach wełna 30, reku z GWC, okna 3 szyby. Dach prosty dwuspadowy.. Duże okna od strony poł-zach W/g wstępnych obliczeń wychodzi mi 8000kWh na rok, ale mam dziwne wrażenie, że może być mniej - nie wiem jak uwzględnić w obliczeniach zyski z nasłonecznienia Zyski z nasłonecznienia zostaw jako niespodziewany bonus. W tym roku wyszły znikome bo słońca właściwie nie było. A te 8tyskWh może być realne. Lepiej tyle załóż a potem ewentualnie będziesz miło zaskoczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 16.04.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 mam skaner, ale obejrzę w empiku i odłożę na półkę a sknera niech nadal nie ma skanera W empiku czy gdziekolwiek M jest zafoliowany i zaglądać nie można. Oglądać i przymierzać można tylko takie fajowskie drewniaki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 17.04.2013 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 W empiku czy gdziekolwiek M jest zafoliowany i zaglądać nie można. Oglądać i przymierzać można tylko takie fajowskie drewniaki.... Następny fetyszysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 17.04.2013 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 (edytowane) W empiku czy gdziekolwiek M jest zafoliowany i zaglądać nie można. Oglądać i przymierzać można tylko takie fajowskie drewniaki.... nie wiem, jak z facjaty sie prezentujesz, ale mi jeszcze żaden pan nie powiedział, że nie może odfoliować. Oglądać i przymierzać można tylko takie fajowskie drewniaki.... nie fetyszysta tylko perwers Edytowane 17 Kwietnia 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 17.04.2013 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Odnosnie cen energii w przyszłości:http://wiadomosci.onet.pl/kraj/gpc-ostrzega-bezpieczenstwo-energetyczne-kraju-jes,1,5469304,wiadomosc.htmlNie jest to opracowanie naukowe ale jakis pogląd mozna sobie wyrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 17.04.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Następny fetyszysta Dlaczego fetyszysta?! Sam takie noszę, drewniaki są bardzo zdrowe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
head67 17.04.2013 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Dom z poddaszem 108m2 pow. użytkowej + garaż i pom. gosp 28m2 nieogrzewane. Porotherm 25 + styro grafit 20, dach wełna 30, reku z GWC, okna 3 szyby. Dach prosty dwuspadowy.. Duże okna od strony poł-zach W/g wstępnych obliczeń wychodzi mi 8000kWh na rok, ale mam dziwne wrażenie, że może być mniej - nie wiem jak uwzględnić w obliczeniach zyski z nasłonecznienia Dzieci planuje, a jakże, ale jeszcze troszkę poczekamy wydaje mi sie trochę dużo jak na 108 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 17.04.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 wydaje mi sie trochę dużo jak na 108 m2 Mnie też się tak wydawało a tak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 17.04.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 nie wiem, jak z facjaty sie prezentujesz, ale mi jeszcze żaden pan nie powiedział, że nie może odfoliować. Nie podejmę wyzwania w takiej polemice. nie fetyszysta tylko perwers Chciałem być miły, ale widzę że jakieś kompleksy sprowadzają posty na tematy z innego portalu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 17.04.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Chyba z tym prądem nie będzie tak źle. Koło mnie jakiś czas temu oddano nowy blok elektrowni ( co prawda tylko jeden, ale 460MW, stare mają po 120MW). Teraz rusza budowa też obok mnie bloku 910MW w elektrowni Jaworzno ( czyli 2/3 obecnej mocy całej elektrowni). Po prostu elektrowniom opłaca się stawiać nowe bloki bo wydajność mają o około 20% większą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 17.04.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Chciałem być miły, ale widzę że jakieś kompleksy sprowadzają posty na tematy z innego portalu.. nie - to są frywolne żarty dla rozluźnienia atmosfery p.s. z jakiego portalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 17.04.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 nie - to są frywolne żarty dla rozluźnienia atmosfery p.s. z jakiego portalu Z portalu "Ogrzewający się wzajemnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 17.04.2013 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 nie - to są frywolne żarty dla rozluźnienia atmosfery p.s. z jakiego portalu Portal "Zrób to sam" Adam Słodowy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitesurf 18.04.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Witam! Czy jest jakikolwiek użytkownik, który grzeje dom zwykłymi konwektorami? Np. Atlantica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 18.04.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Witam! Czy jest jakikolwiek użytkownik, który grzeje dom zwykłymi konwektorami? Np. Atlantica? kolega ma szkielektora, 120m2, używa atlanticów i sobie chwali; rocznie przepala 6500kWh + cale weekendy dymi w kominku. dom z 2000 r.; piętrówka, szczegółów nie znam generalnie da się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 18.04.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Witam! Czy jest jakikolwiek użytkownik, który grzeje dom zwykłymi konwektorami? Np. Atlantica? na początku mocno się nad tym zastanawiałem. dla domu o małym zapotrzebowaniu można rozważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 18.04.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 coś takiego z kominkiem spokojnie będzie działać w miarę dobrze ocieplonym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 19.04.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Czy może ktoś z Was ma podgrzewaną podłgę w łazience pod prysznicem? chodzi mi oczywiście o prysznic bezbrodzikowy i podłoge grzaną elektrycznie. Da się coś takiego bezpiecznie zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 19.04.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Raczej nie powinno się czegoś takiego robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 19.04.2013 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Tak ja mam, po montazu, izolacja kabli zostala sprawdzona megerem przy 1000V. Co jest w tym niebezpiecznego? To nie jest element widoczny, tak samo jak przewod w scianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts