Hippek 25.04.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Jak by Lobo_M chciał cos ukryć to by o znizce na FM nawet nie wspominał a skanów faktur nie dawał. Z tego co pamietam to Lobo_M zawsze podaje dane w kWh a nie PLN wiec w czym Hipka ma problem? Czy po prostu chce pobic pianę? na fakturze widniało ok 8000kWh i o tym pamiętamy po forumowym sledztwie wyszły te 3000kWh, bo wcześniej o nich zapomniałeś chyba kolega żytek drążył ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 25.04.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 na fakturze widniało ok 8000kWh i o tym pamiętamy po forumowym sledztwie wyszły te 3000kWh, bo wcześniej o nich zapomniałeś chyba kolega żytek drążył ten temat A to dziwne bo jak parie miesiecy temu byly wsmianki o Zytko, ze piszeszw podobnym stylu, to dziwnie pisalas ze nie wiesz o kogo chodzi... Mysle ze musisz powertowac jeszcze dalej. Strzelasz w plot, bo ja nie z tych co ukrywaja, szczegolnie w mojej poerwszej fazie bytnosci na FM, teraz jestem mniej wylewny bo zbyt wielu tu "hater"-ow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 25.04.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 czyżby Hipka siała zamęt jak Żytko? i w dodatku w podobnym stylu? o tym też pamiętamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 25.04.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 (edytowane) czyżby Hipka siała zamęt jak Żytko? i w dodatku w podobnym stylu? o tym też pamiętamy skoro tak twierdzicie, to tak, to ja Edytowane 25 Kwietnia 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 25.04.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 a jak już jesteśmy przy przyzwyczajeniach ... każdy obecnie gdzieś mieszka i używa ciepłej wody w ilości jaka mu odpowiada, praktycznie w każdym domu/ mieszkaniu jest wodomierz wiec zadajmy sobie troszeczkę trudu i poobserwujmy zużycie wody, do jakiej temp. grzejemy itp... zamiast głupio pytać jaki zasobnik będzie najlepszy "dla mnie/ mojej rodziny" , to wyjdzie samo z obserwacji ... średnia z tygodnia powie nam dość dużo na temat zużycia wody i raczej nie sugerować się np. sobotnim prawie dwukrotnie większym zużyciem bo przeważnie są jakieś większe sprzątania, prania itp, lepiej w ten jeden dzień mieć ustawiony mniejszy zasobnik bez limitu taniego prądu niż cały tydzień podtrzymywać większy w gotowości a wykorzystywać w połowie ... trafia to do mnie, dzięki zbiornik będzie max 150 L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 25.04.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 trafia to do mnie, dzięki zbiornik będzie max 150 L G12W i na sobotnie sprzątanie nie zabraknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 25.04.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 G12W i na sobotnie sprzątanie nie zabraknie nie wiem nawet jaką enea ma ma ofertę na II taryfę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 25.04.2013 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 G11 w cenie taniej G12? http://www.groupon.pl/deals/special/DUON-Marketing-and-Trading-SA/20499669?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_112&a=2801 http://duon.pl/pliki/Groupon_cennik_oferty.pdf Cos czuje, ze przelom przed nami.... zamowilem ta oferte, po przemysleniu sprawy stwierdzilem, ze jest to dolek cenowy... jako nowa firma werbuja klientow prawie po kosztach, aby uzyskac plynnosc finansowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 25.04.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 zamowilem ta oferte, po przemysleniu sprawy stwierdzilem, ze jest to dolek cenowy... jako nowa firma werbuja klientow prawie po kosztach, aby uzyskac plynnosc finansowa. myślę, że spółka zajmująca się przesyłem nie pozwoli Ci zapomnieć o sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 25.04.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 (edytowane) może tak a może nie - pamietamy, że Lobo zapomiał o darmowych 3000kWh, pamiętamy Nie jest to tak do konca darmowe 3 MWh (mam również taka zniżke) ponieważ: traktowane to jest jako dochód liczony w drogiej taryfie i na licie wypłaty widnieje 170 PLN przychodu z którego to jest sciagany podatek, w ten sposob juz płacimy za te 250 kWh ~ 35 PLN co przekłada sie na ~ 0,13 PLN / kWh i teraz trzeba do tego doliczyc w zaleznosci od zuzycia do kazdego kilowata w taniej tar ~ 6 gr, a w drogiej ~ 14 gr. W ten sposób poniesione koszty z tych 3000 kW na rok wynosza: W drogiej 1kWh = 27 groszy W taniej 1kWh = 19 groszy czy naprawde mamy taki straszny bonus ... w postaci tych 3 MWh za które i tak płacimy jak wyzej ???????? w przyblizeniu zyskujemy na tej znizce realnie ~ 330 PLN / ROK zuzywajac ja w taniej taryfie Edytowane 25 Kwietnia 2013 przez Krzysiek_BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 25.04.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Arturo i tak CI nie uwierzy, na pewno masz jakis inny bonus i na pewno czegos nie mowisz:P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 25.04.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Nie jest to tak do konca darmowe 3 MWh (mam również taka zniżke) ponieważ: traktowane to jest jako dochód liczony w drogiej taryfie i na licie wypłaty widnieje 170 PLN przychodu z którego to jest sciagany podatek, w ten sposob juz płacimy za te 250 kWh ~ 35 PLN co przekłada sie na ~ 0,13 PLN / kWh i teraz trzeba do tego doliczyc w zaleznosci od zuzycia do kazdego kilowata w taniej tar ~ 6 gr, a w drogiej ~ 14 gr. W ten sposób poniesione koszty z tych 3000 kW na rok wynosza: W drogiej 1kWh = 27 groszy W taniej 1kWh = 19 groszy czy naprawde mamy taki straszny bonus ... w postaci tych 3 MWh za które i tak płacimy jak wyzej ???????? w przyblizeniu zyskujemy na tej znizce realnie ~ 330 PLN / ROK zuzywajac ja w taniej taryfie patrząc na wartość pieniężną to g...no; chodziło o to, że Lobo podawał całkowite zużycie na CO w okolicach 4kkWh a na fakturze ukazało się blisko 8kkWh spójrzmy na to inaczej: 3000kWh / 200dni sezonu grzewczego = 15kWh/dobę, które masz do dyspozycji w cenie taniej taryfy w dowolnych godzinach - co pozwala na bardzo dużą dowoloność w programowaniu termostatów mnie naprawdę ziębi i nie grzeje te wasze 300 czy 1300pln, bo ja z tego nic nie mam ani na tym nie tracę chodzi o rzetelność w podawaniu spalania całego domu w okresie rocznym, jak to robi jasio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 25.04.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 patrząc na wartość pieniężną to g...no; chodziło o to, że Lobo podawał całkowite zużycie na CO w okolicach 4kkWh a na fakturze ukazało się blisko 8kkWh spójrzmy na to inaczej: 3000kWh / 200dni sezonu grzewczego = 15kWh/dobę, które masz do dyspozycji w cenie taniej taryfy w dowolnych godzinach - co pozwala na bardzo dużą dowoloność w programowaniu termostatów mnie naprawdę ziębi i nie grzeje te wasze 300 czy 1300pln, bo ja z tego nic nie mam ani na tym nie tracę chodzi o rzetelność w podawaniu spalania całego domu w okresie rocznym, jak to robi jasio nie chce tu nikogo bronic ale moze LOBO podawał samo CO (4MWh) a na fakturze miał całkowite .....8 MWh Ja mieszkajac w bloku zuzywałem cos kolo 2700 kWh / rok a CO było z thermy. Odnosnie znizki zaczyna sie ona w styczniu i przekłoadowo w sty zuzyjesz 1500 nastepnie w lutym 1500 co daje 3000 kWh i juz mamy po znizce ..... i od marca płacimy jak wszyscy .... czasy taryf na licznikach mamy te same co Wy ..... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 25.04.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 nie chce tu nikogo bronic ale moze LOBO podawał samo CO (4MWh) a na fakturze miał całkowite .....8 MWh Ja mieszkajac w bloku zuzywałem cos kolo 2700 kWh / rok a CO było z thermy. Odnosnie znizki zaczyna sie ona w styczniu i przekłoadowo w sty zuzyjesz 1500 nastepnie w lutym 1500 co daje 3000 kWh i juz mamy po znizce ..... i od marca płacimy jak wszyscy .... czasy taryf na licznikach mamy te same co Wy ..... pozdrawiam czyli na pozostale 165 dni w okresie letnim wyszło mu 24kWh / dobę zostawmy to już - kto czytał od początku, to wie, o co chodzi. qubic - kiedy zaczynasz proces wygrzewania? metodologią HeniA czy zdroworozsądkowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 25.04.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Nie wiem dlaczego, ale w...wia mnie nalot po raz n-ty na Lobo. Nie widziałem człowieka na oczy, ale zawsze widziałem w jego stopce ilość zużytych kWh na ogrzewanie i cwu. I naprawdę, w dupie mam, ile płacił za kWh i czy miał zniżkę z energetyki czy tez nie!Co to ma za znaczenie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 25.04.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 qubic - kiedy zaczynasz proces wygrzewania? metodologią HeniA czy zdroworozsądkowo? parter mam wygrzany w zeszlym roku,natomiast piętro wygrzewam za 3 tygodnie bo dopiero co wylali..a jak to jest zdroworozsądkowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 25.04.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Nie wiem dlaczego, ale w...wia mnie nalot po raz n-ty na Lobo. Nie widziałem człowieka na oczy, ale zawsze widziałem w jego stopce ilość zużytych kWh na ogrzewanie i cwu. I naprawdę, w dupie mam, ile płacił za kWh i czy miał zniżkę z energetyki czy tez nie! Co to ma za znaczenie?! o przypomniałeś mi.popieram, takie samo mam wrażenie.zawsze było podane jeszcze na starym nicku i my początkujący mogliśmy się na czymś oprzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 25.04.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 patrząc na wartość pieniężną to g...no; chodziło o to, że Lobo podawał całkowite zużycie na CO w okolicach 4kkWh a na fakturze ukazało się blisko 8kkWh Przczytaj to co zacytowalem, chyba cos sie zakrecilas... 9707kWh, to bylo to co sie, jak to nazwalas, ukazalo na fakturze, ktora udostepnilem na forum. Skoro na co zuzylem ~4000 na cwu ~2000 to czy na reszte 3700 to cos dziwnego, zakladajac ze wszystko, lacznie z hydroforem mam na prad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 25.04.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Przczytaj to co zacytowalem, chyba cos sie zakrecilas... 9707kWh, to bylo to co sie, jak to nazwalas, ukazalo na fakturze, ktora udostepnilem na forum. Skoro na co zuzylem ~4000 na cwu ~2000 to czy na reszte 3700 to cos dziwnego, zakladajac ze wszystko, lacznie z hydroforem mam na prad. W stopce masz 4108kWh + 1mp drzewa kominkowego na CO. Dla mnie wszystko jest jasne. Ile zapłacił? Tyle na ile miał fakturę. O co kłótnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 25.04.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Klotnia o to, ze na pewno powinien zaplacic wiecej, bo przeciez przy kablach nie moze placic tak samo. To nie moze byc prawda, prawda jest tylko w rachunkach gdzie COP jest przynajmniej >3 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts