bitter 27.04.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 taaa... i nie wiesz dlaczego wystarczy jeden dzień słoneczny czy jakieś pieczenie aby mieć 25* w salonie / kuchni ... jakoś u kablarzy tego nie widać ... Jasiek tu akurat nic do tego nie mają kable a tylko sterownik, który jest w pomieszczeniu oraz stosunek powierzchni przeszklenia do kubatury. Ja czujnika po prostu nie mam ale założę jesienią mam też małą kubaturę w stosunku do wielkości okien.. Czym w działąniu będzie się różnić mój czujnik zamykający zawory na rozdzielaczu od sterownika odcinającego prąd do kabla???? Elektryk, patrz na moc a nie temp. [...]Takie "wyliczenia" można między bajki włożyć bo to tylko wróżby a nie rzetelna robota:D A jak wyliczenia dobre a zużycie za duże to wina w wykonawstwie więc trzeba poprawić. Jak ktoś robi lipnie i jedno i drugie to niech się zabezpiecza ale nie tędy droga. Głowa mnie boli od Twojej argumentacji. Moc kabli jest istotna ale to o czym pisał Lobo łumaczy jedynie temperatura kabla a nie jego moc. A co do "wyliczeń" i Twojego argumentowania. Powiedz to człowiekowi, który założy kable, wybuduje dom. Wprowadzi się i po pierwszych dwóch miesiącach zamiast wyliczonych 1000 zł za prąd do ogrzewania dostanie 1500 albo 2 tys. Powiesz mu też "trzeba poprawić"? Każesz mu zdrapać tynk i uszczelnić połączenia styropianu? A może zerwać płyty na poddaszu i poprawić wełnę? Bzdury klepiecie że nie chce mi się coraz bardziej pisać. Ilu inwestorów ma taką wiedzę i czas aby dopilnować w 100% budowy swoich domów? Dlatego założyłem "bufor" 50% na pomyłkębo wtedy można spać spokojnie. Domu wykończonego już nie poprawisz bo wiąże się to z ogromnymi kosztami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 27.04.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Jasiek tu akurat nic do tego nie mają kable a tylko sterownik, który jest w pomieszczeniu oraz stosunek powierzchni przeszklenia do kubatury. Ja czujnika po prostu nie mam ale założę jesienią mam też małą kubaturę w stosunku do wielkości okien.. Czym w działąniu będzie się różnić mój czujnik zamykający zawory na rozdzielaczu od sterownika odcinającego prąd do kabla???? to może najpierw zrób to NCO( czy raczej NCS...) do twojego domu, upewnij się że masz wystarczająco szczelny dom a potem będziemy rozmawiali o wielkości twoich rachunków i sensie montażu PC ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 27.04.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Głowa mnie boli od Twojej argumentacji. Moc kabli jest istotna ale to o czym pisał Lobo łumaczy jedynie temperatura kabla a nie jego moc. A co do "wyliczeń" i Twojego argumentowania. Powiedz to człowiekowi, który założy kable, wybuduje dom. Wprowadzi się i po pierwszych dwóch miesiącach zamiast wyliczonych 1000 zł za prąd do ogrzewania dostanie 1500 albo 2 tys. Powiesz mu też "trzeba poprawić"? Każesz mu zdrapać tynk i uszczelnić połączenia styropianu? A może zerwać płyty na poddaszu i poprawić wełnę? Bzdury klepiecie że nie chce mi się coraz bardziej pisać. Ilu inwestorów ma taką wiedzę i czas aby dopilnować w 100% budowy swoich domów? Dlatego założyłem "bufor" 50% na pomyłkębo wtedy można spać spokojnie. Domu wykończonego już nie poprawisz bo wiąże się to z ogromnymi kosztami. professorre to umysl scisly, wiec da rade; powie to wszystkim, tylko nie wlasnej konkubinie:-D a o bledzie 50% to powinien asolt informowac defeaultowo:-D p.s. przypominam, ze professorre celuje w 15kWh/m2/sizon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 27.04.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 może nie ale co wtedy?obrazić się na rzeczywistośc?lepiej się rozczarować mile .przecież tu były i są przypadki że jednak chłopaki jakoś tak między wierszami piszą że jednak dużo wychodzibardzo rzetelnie to opisywal kolega couligan - pisal że jednak dolożyłby troche więcej styro-no chyba nie dla bajeru.rk ma znakomicie zrobiony dom a jednak jeszcze ma trochę do rzezbieniaoczywiście celowo pomijam osoby z oknami strzelniczymi i temp w domu 20-u bittera to bardziej pewnie 25 a on żonie nie wylicza swieczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 27.04.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 W obecnym świecie dowolny projekt w dowolnej branży z założeniem 50% błędu nie ma szans nawet na prezentację nie wspominając o realizacji:D Mój ma według projektu na CO 31000 kwh.. Dołożenie 50 % równa się z mieszkaniem w namiocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 27.04.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 W obecnym świecie dowolny projekt w dowolnej branży z założeniem 50% błędu nie ma szans nawet na prezentację nie wspominając o realizacji:D ot daleko szukac. Ty dolaczysz do grupy, ktora sie pomylila o 5o% za rok o tej samej porze:-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 27.04.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 15 kwhm2 za sezon- to byloby pieknie.ale moim zdaniem po arizonie rk ja uważam że to ciężko będzie uzyskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 27.04.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 professorre to umysl scisly, wiec da rade; powie to wszystkim, tylko nie wlasnej konkubinie:-D a o bledzie 50% to powinien asolt informowac defeaultowo:-D p.s. przypominam, ze professorre celuje w 15kWh/m2/sizon Dołoży parę wynalazków Jaśka i Nydara i nawet z błędem 50% się zmieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 27.04.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 No to moje ~100-letnie poniemieckie mieszkanie "złapało" już w mijającym tygodniu nawet 26... ale co z tego jak tak samo szybko traci:/ Dlaczego traci ? Kable już wyłączone ? I następne pytanie czy nie żałujesz że zbudowałeś z silki a nie z czegoś cieplejszego i czy ponownie założyłbyś kable ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 27.04.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Z tego co widać na forum, na ściany zewnętrzne chyba lepiej dawać coś cieplejszego od silikatu.Materiał ma za duża przewodność we wrażliwych miejscach budynku. A to ma znaczenie przy ciepłych domach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 27.04.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 ale moim zdaniem po arizonie rk ja uważam że to ciężko będzie uzyskać poczekajmy do następnego sezonu z ferowaniem wyroków ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 27.04.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Dołoży parę wynalazków Jaśka i Nydara i nawet z błędem 50% się zmieści. raczej trochę inaczej podejść do budowania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 27.04.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 (edytowane) Dlatego trzeba te miejsca odpowiednio potraktować. [moderowano] Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez czp01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 27.04.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 http:// mini.wp.pl/biznes/wiadomosci/artykul.html?wid=15531049& no to czytamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 27.04.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 poczekajmy do następnego sezonu z ferowaniem wyroków ... Hipka posiadła zdolność przepowiadania przyszłości i bedzie robic konkurencje jasnowidzowi Jackowskiemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 27.04.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Czy mi się wydaje , czy FM tak ma że czas wpisów ma 2 godziny różnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 27.04.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Hipka posiadła zdolność przepowiadania przyszłości i bedzie robic konkurencje jasnowidzowi Jackowskiemu. nie ma takiej potrzeby. Wszyscy wiedza, ze masz rozrzut 40 - 50% i to wystarcza. Nie potrzebna tu wiedza tajemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.04.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 (edytowane) http:// mini.wp.pl/biznes/wiadomosci/artykul.html?wid=15531049& no to czytamy Tylko ktoś bez wyobraźni mógł sądzić,ze będzie inaczej...czyli,że ceny prądu spadną: http://finanse.wp.pl/kat,104122,title,Ceny-pradu-w-gore-Podwyzki-moga-byc-drastyczne,wid,15531049,wiadomosc.html Edytowane 27 Kwietnia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 27.04.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Tylko ktoś bez wyobraźni mógł sądzić,ze będzie inaczej...czyli,że ceny prądu spadną: http://finanse.wp.pl/kat,104122,title,Ceny-pradu-w-gore-Podwyzki-moga-byc-drastyczne,wid,15531049,wiadomosc.html widzisz, asolt to przed chwila skomentowal, czyli klasycznie dla siebie pomyli sie o min 40%, czyli na bank bedzie tak, jak napisano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 27.04.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Tylko ktoś bez wyobraźni mógł sądzić,ze będzie inaczej...czyli,że ceny prądu spadną http://finanse.wp.pl/kat,104122,title,Ceny-pradu-w-gore-Podwyzki-moga-byc-drastyczne,wid,15531049,wiadomosc.html Gdy wczesniej wspomniałem o duzych podwyżkach nadziałem się na błyskawiczną kontrę, ze niska cena na giełdzie, ze nadmiar u naszych zachodnich sąsiadów i takie tam inne argumenty. Czekamy na słowo Hipki, ona zna przyszłośc jak nikt inny na tym forum i może pomoc w podjeciu decyzji potencjalnym kablarzom i pompiarzom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts