Hippek 27.04.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Gdy wczesniej wspomniałem o duzych podwyżkach nadziałem się na błyskawiczną kontrę, ze niska cena na giełdzie, ze nadmiar u naszych zachodnich sąsiadów i takie tam inne argumenty. Czekamy na słowo Hipki, ona zna przyszłośc jak nikt inny na tym forum i może pomoc w podjeciu decyzji potencjalnym kablarzom i pompiarzom. przeczytaj kontre profesorre post powyżej:-) przepowiednia dla Ciebie: urzad skarbowy niebawem sie o Ciebie upomni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 27.04.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Zmień w ustawieniach strefę czasową i korektę dla czasu letniego - przyzwyczajaj się gdybyś chciał grzać jakkolwiek prądem tylko w II taryfie:) Nie wierzę, to moderator FM czy kto tam, nie zmienia czasu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 27.04.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Poczekajmy aż życie zweryfikuje sensacje opiniotwórczego "faktu", możesz szybko jeszcze "kupić" prąd z gwarancją stałej ceny przez następne min 2 lata:) professorre spi spokojnie, bo jak nagrzeje wylewke latem, to przy 15kWh/m2/sizon spokojnie przetrzyma lat 5, a wtedy prad bedzie za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 27.04.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Nie wierzę, to moderator FM czy kto tam, nie zmienia czasu ? moderator grzeje gazem, wiec nie dotycza go taryfy. jak Ci to tak przeszkadza, to wyjdz i wroc za 2h, bedziesz na czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 27.04.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 moderator grzeje gazem, wiec nie dotycza go taryfy. jak Ci to tak przeszkadza, to wyjdz i wroc za 2h, bedziesz na czasie Nie, nie przeszkadza mi to.Dzięki za radę,wychodzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 27.04.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Hipka posiadła zdolność przepowiadania przyszłości i bedzie robic konkurencje jasnowidzowi Jackowskiemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 27.04.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 A skąd autor tego "vBulletin™ Version 4.2.0" miał wiedzieć skąd będziesz pisał i jaką będziesz mieć strefę "Czasy w strefie CET. Teraz jest 23:07." Na ja, natürlich wir sind in Schweiz ! A Hipka pisze na klawiaturze anglojęzycznej to na pewno jest w Londynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 27.04.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Na ja, natürlich wir sind in Schweiz ! A Hipka pisze na klawiaturze anglojęzycznej to na pewno jest w Londynie. Lądek. Lądek Zdrój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 27.04.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Lądek. Lądek Zdrój. Lądek ?To co mi Pani tu nie mówi, ja muszę pójść i poszukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 27.04.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Lądek ?To co mi Pani tu nie mówi, ja muszę pójść i poszukać... i o to w tym wątku chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 28.04.2013 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Mój ma według projektu na CO 31000 kwh.. Dołożenie 50 % równa się z mieszkaniem w namiocie O dżizas .. do takiego domu to kabli raczej bym nie wstawiał Z tego co widać na forum, na ściany zewnętrzne chyba lepiej dawać coś cieplejszego od silikatu. Materiał ma za duża przewodność we wrażliwych miejscach budynku. A to ma znaczenie przy ciepłych domach. Coś za coś. Za to silka tłumi dźwięki i akumuluje ciepło. Choć ja bym się zastanawiał nad betonem komórkowym. Mnie wkurza echo w domu. Właściwie już się przyzwyczaiłem ale chyba bk ma lepszą akustykę a to też ważne. Dodanie 5 cm wylewki mogło by wzmocnić akumulację w II taryfie. ciepłym moczem Uwielbiam Twoje riposty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Draken 28.04.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 (edytowane) Czytając uważnie wszystkie za i przeciw, te obiektywne i te subiektywne zarówno kablarzy, pompiarza Arturo jak i rurkowców stwierdzam, że jestem prawie na 100% zdecydowany na następujące rozwiązanie (w.g wstępnych wyliczeń zapotrzebowanie 8000kWh/rok) Łazienki - kable grzejne Reszta domu - rurki + sterowanie niecentralne (siłowniki na rodzielaczu połączone z termostatami w pomieszczeniach) + Kospel Nie ukrywam, że jestem skłonny zgodzić się z bitterem, że jeśli Pci pow-woda będzie w granicach 10k to warto zainwestowac. Poza tym inne argumenty kolegi bittera też jakoś do mnie najbardziej trafiają W przyszłości jest szansa, że w pobliżu będzie GZ a komin i tak nieopatrznie postawiłem, więc jest to kolejna alternatywa Mimo wszystko nie chcę uzależniać się tylko od jednego źródła. To takie moje przemyślenia i wnioski początkującego forumowicza, więc chętnie wysłucham krytyki, albo pochwał P.S. kto to jest profesorre? Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez Draken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 28.04.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 8000 kwh / rok na ten maly domek z miniaturki ? sporo .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.04.2013 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 P.S. kto to jest profesorre? oto jest pytanie:-D professorre to jest gościu, ktory jako jedyny dotąd, uwzględnił rożę wiatrów podczas posadowiania swojego domu względem stron świata. wiemy, czy wymagana podpowiedź #2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A 28.04.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Jeszcze powrócę do tematu ogrzewanej podłogi pod prysznicem i odpływem liniowym. Kilka osób widzę ma to już przećwiczone. A nie ma problemu z wysychaniem syfonu i w rezultacie z nieprzyjemnymi zapachami z kanalizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.04.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 A nie ma problemu z wysychaniem syfonu i w rezultacie z nieprzyjemnymi zapachami z kanalizacji? wrecz przeciwnie. syfon utrzymuje w sobie wilgoć non-stop dzięki mieszance materiałow organicznych osadzonych na szkielecie z włosia:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.04.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 8000 kwh / rok na ten maly domek z miniaturki ? sporo .... a co tu się czarować? lepiej podac 3kkWh a skonczyc na 6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 28.04.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Fakt pisze, że rząd przygotowuje się powoli do uwolnienia cen energii i prąd zdrożeje o 40% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.04.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Fakt pisze, że rząd przygotowuje się powoli do uwolnienia cen energii i prąd zdrożeje o 40% wczoraj była bita piana w tej kwestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 28.04.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 wczoraj była bita piana w tej kwestii Ja myślę, że będą podwyżki i to spore. Trzeba wybudować elektrownię atomową, sfinansować OZE (bo ta cena1,30 zł za kWh dla domowego producenta energii z fotowoltaiki nie weźmie się z niczego), modernizować sieć, bo straty na przesyle są ogromne. Jedyną nadzieją byłoby spowolnienie gospodarcze i spadek zużycia energii elektrycznej, ale nie wiem czy tego chcemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts