jasiek71 30.04.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Ja mam poddasze nieużytkowe więc liczę że będzie to łatwiej ocieplić niż skosy . ocieplenie to swoją drogą a szczelność swoją ... to że sobie dałeś membranę pod dachem i folię pod płytę to jeszcze nic nie znaczy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 30.04.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 przecież nie widział Pan mojego domu? dopiero się dziś zalogowałem a Pan już wszystko wie? no to prosimy ... najlepiej tak z fotkami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 30.04.2013 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 tu trzeba dodac ze ta technologia to sciany z zelbetonu - czyli szczelnosc scian w standardzie wykraczajaca poza tradycyjne mury - najlepiej widac to po parametrach jaska domu i jego zuzyciu pradu - dom X razy gorszy, 10 lat temu budowany a 2-2,5x mniejsze tylko zuzycie - to o czyms swiadczy - najwiekszy problem w domach to dach - wiem to po sobie! 2 - 2,5 raza większe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 30.04.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 ocieplenie to swoją drogą a szczelność swoją ... to że sobie dałeś membranę pod dachem i folię pod płytę to jeszcze nic nie znaczy ... Rzeczywiście pisząc mam poddasze mogło to "zabrzmieć" że istnieje ono fizycznie. Mam w projekcie ) poddasze nieużytkowe. Do ocieplenia będzie połać stropodachu. Wełna + wełna i trochę wełny powinno załatwić sprawę. Nie wiem jeszcze jak to jest z ociepleniem szczytów - dom z dachem dwu spadowym ale klocki zamykają ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 30.04.2013 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Rzeczywiście pisząc mam poddasze mogło to "zabrzmieć" że istnieje ono fizycznie. Mam w projekcie ) poddasze nieużytkowe. Do ocieplenia będzie połać stropodachu. Wełna + wełna i trochę wełny powinno załatwić sprawę. Nie wiem jeszcze jak to jest z ociepleniem szczytów - dom z dachem dwu spadowym ale klocki zamykają ten problem. jak masz strop to dlaczego chcesz dać wełnę ...? daj szczelnie styropian i połącz z izolacją ścian ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 30.04.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Oczywiście,akumulacja dla mnie jest najważniejsza przy grzaniu w II taryfie ale wczytaj się dokładnie w posty jaska,dotyczy także grzania cwu.Następne pytanie do czego np.8 sterownikow jak ma być akumulacja ? po to by nie zalanczalo sie ogrzewanie w pomieszczeniach gdzie nie spada temperatura ? by grzalo wtedy kiedy trzeba i ile trzeba w kazdym z pomieszczen z osobna - bez wzgledu nawet na zadana temeprature - ta moze byc zadana na tym samym poziomie wszedzie - to sie nazywa precyzyjne streowanie ukladem grzewczym - nie interesuje mnie grzanie wszedzie ... bo płyta czy sciany lub ruch powietrza to wymiesza podczas chodzenia Zuzycie na CO czy wszystko? chodzilo mi po podsumowanie pelnego sezonu zimowego - jak wrocisz do domu wrzuc prosze mi na PRV lub tutaj, wczesniejszy post ze statystykami widzialem przecież nie widział Pan mojego domu? dopiero się dziś zalogowałem a Pan już wszystko wie? wiec umowmy sie ze Pan to Jan ... bo jasiek ... juz tu jeden jest i nie o PANA chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 30.04.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 jak masz strop to dlaczego chcesz dać wełnę ...? daj szczelnie styropian i połącz z izolacją ścian ... strop będzie tworzył dolny pas wiązarów - myślałem nad ociepleniem tego styropianem ale nie mam zielonego pojęcia jak by to miało wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 30.04.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 strop będzie tworzył dolny pas wiązarów - myślałem nad ociepleniem tego styropianem ale nie mam zielonego pojęcia jak by to miało wyglądać a to jednak nie będzie lanego stropu ... powodzenia z uszczelnieniem tego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 30.04.2013 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 zdaje się że M.A.G. strop u siebie tez robi z IzoDom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 30.04.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 i znowu się zaczyna.....nagły atak spawacza vel hipka,swiki,zytko ,winnicki.ktoś ma lekko nierówno pod sufitem.chłopie banują ciebie już n-ty raz a ty dalej uparcie jak osioł,żeby tylko komuś dopie...ić.ile można się karmić zawiścią ?weź się lepiej za budowę to ci wszystkie pretensje do świata przejdą a i może coś się nauczysz. marnotrawisz energię wielu fajnych ludzi na tym forum a sam sobie kopiesz dołek w który i tak wpadniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 30.04.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 zdaje się że M.A.G. strop u siebie tez robi z IzoDom konstrukcja jego budynku wymusza lane stropy więc będzie łatwiej ze szczelnością ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 30.04.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 i znowu się zaczyna.....nagły atak spawacza vel hipka,swiki,zytko ,winnicki. e tam, e tam ... swiki to swiki ... jest nie do podrobienia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 30.04.2013 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) strop będzie tworzył dolny pas wiązarów - myślałem nad ociepleniem tego styropianem ale nie mam zielonego pojęcia jak by to miało wyglądać Normalnie,tak jak u mnie,2*15cm na mijankę plus do tego 10cm proszku pur ale mnie nie słuchaj Wełna wg mnie jest g.warta i dlatego w domu mam 0 grama wełny Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eremqu 30.04.2013 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 pomylił mnie Pan z kimś. o ile jest tańsza? zależy, do jakiej temp. Kospel podgrzewa wodę.na starcie na starcie kable są tańsze o prąd zużyty przez pompke obiegową wody, niemniej są to groszowe sprawy. Na starcie o grosze a potem o koszty utrzymania instalacji wodnej podlogowki, pieca, rozdzielaczy itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eremqu 30.04.2013 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 przecież nie widział Pan mojego domu? dopiero się dziś zalogowałem a Pan już wszystko wie? A zobaczymy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eremqu 30.04.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 a to jednak nie będzie lanego stropu ... powodzenia z uszczelnieniem tego ... Jak niema uzytkowego poddasza to po co strop? Sam dach to. Taniej I szybciej a jak Dolny pas to jakis granulat albo piana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eremqu 30.04.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 i znowu się zaczyna.....nagły atak spawacza vel hipka,swiki,zytko ,winnicki.ktoś ma lekko nierówno pod sufitem.chłopie banują ciebie już n-ty raz a ty dalej uparcie jak osioł,żeby tylko komuś dopie...ić.ile można się karmić zawiścią ?weź się lepiej za budowę to ci wszystkie pretensje do świata przejdą a i może coś się nauczysz. marnotrawisz energię wielu fajnych ludzi na tym forum a sam sobie kopiesz dołek w który i tak wpadniesz. To sie nazywa reinkarnacja. Kolejne wcielenie wariata. Na poczatku nigdy nie pamieta sie poprzedniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eremqu 30.04.2013 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Normalnie,tak jak u mnie,2*15cm na mijankę plus do tego 10cm proszku pur ale mnie nie słuchaj Wełna wg mnie jest g.warta i dlatego w domu mam 0 grama wełny Granulat welny jest ok ale wdmuchiwany na mocny strop bo inaczej wpadnie do domu. Jest jeszcze szczelny ekofiber. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 30.04.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) Jak niema uzytkowego poddasza to po co strop? Sam dach to. Taniej I szybciej a jak Dolny pas to jakis granulat albo piana.Masz więcej takich cennych wskazówek ? Chodzi o dach...Nic nie zastąpi styropianu,granulat wełny to dalej wełna,ekofiber to papier a piana wg mnie to pomyłka cenowa bo trzeba dać jej co najmniej 30cm. Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 30.04.2013 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 @R&K Wg moich zapiskow od 09.10.2012 do 13.04.2013 tj. 187 dni zuzylem na nCO 5440 kWh w taniej taryfie, na dobe wychodzi 29,09 kWh, temp. wewnatrz srednio 21,5* koszt calkowity brutto wg cennika ENEA 1671 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts