Gość Arturo72 30.04.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) a ja też już dawno pisałem że Żytko--->Hipka-------->jan winnicki No wiesz,ktoś kto ma wodną podłogówkę i kable w jednej wylewce jest bardziej bystry i przewidujący U mnie tańsze o ok połowę ale chyba nie tylko u mnie z tego co czytam.! Następny bardziej bystry... Zsumuj: http://allegro.pl/kociol-elektryczny-6kw-kospel-ekco-l2-06-i3213114409.html + http://allegro.pl/rozdzielacz-3-obw-do-c-o-zaworki-mini-zlaczki-pex-i3158759199.html + 3-4x http://allegro.pl/wavin-rura-fi16-pex-alupex-100mb-i3199336126.html + akcesoria ok.500zł Podaj sumę= Jak to sie ma do kabli np. które ma R&K za 9,5tys.zł i mojej wyceny na kable Elektry za 7,5tys.zł ??? Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mordka007 30.04.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Ja mam 15cm styropianu od strony garazu. Przeciez to jak sciana zewnetrzna tylko temp na nia dziajajace sa wyzsze niz na zewnatrz. I jak to wykończyłeś? Klej, siatka, klej i tynk (jaki taki sam jak na zewnątrz)? Czyli nie ma problemu z kryciem takich ścian styropianem? Ja mam na tej ścianie skrzynkę elektryczną, myślisz, że to nie przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 30.04.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 No wiesz,ktoś kto ma wodną podłogówkę i kable w jednej wylewce jest bardziej bystry i przewidujacy wiem ale też wiem że są osoby które to gryzie bo mogły też tak zrobić dodaję jeszcze dobrowolnie PCi p-p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 30.04.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Klej siatka klej farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 30.04.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 pierwsze i ostatnie się zgadza, srodek niestety nie ja widze, ze wszyscy wiedzieli, poza mną no to prognozowac, jakie bedzie lato, bo musze kostium wybrac babie lato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mordka007 30.04.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Klej siatka klej farba Jak wyszło, równo? Wiem że to garaż ale... Na innych ścianach w garażu co masz położone, nie widać różnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 30.04.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Hipka=Żytko=Winnicki Cholera w takim razie nie wiemy czy to hipka czy hipcio ... tfuj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mordka007 30.04.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Cholera w takim razie nie wiemy czy to hipka czy hipcio ... tfuj! Grodzka:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 30.04.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Jak wyszło, równo? Wiem że to garaż ale... Na innych ścianach w garażu co masz położone, nie widać różnicy? Na innych mam zwykly tynk i na to farba. Klej byl zacierany z wizja ze to finalba wrstwa wiec jest rowno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 30.04.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 wiec moze potwierdzic, ze jest co najmniej dobrze:-D Normalnie teksty w stylu wmnich Zaraz piotrmak się włączy i wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mordka007 30.04.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Na innych mam zwykly tynk i na to farba. Klej byl zacierany z wizja ze to finalba wrstwa wiec jest rowno. Dzięki,chyba też tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 30.04.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Dzięki,chyba też tak zrobię. Czemu chyba ? Też mam klej+10cm styro+siatka+klej i jest idealnie pod farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 30.04.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) Dzięki,chyba też tak zrobię. Przecież można smialo nakrecic profile włożyć wełnę lub styro i opier...ć płytami a na to kafle i bedzie gitara apropo kabli i rurek to ja tak mam zrobione kable 4 kPLN rurki 0,8 kPLN ale zostaje przy kablach wylewka z wszystkimi medykanemtami = ~ 12- 13 cm czytam Was juz piąty rok można powiedziec all post .. i jest to taka moja lektura na wieczór tak od 23:00 - 2:00 wszystich bardzo goraco pozdrawiam Edytowane 1 Maja 2013 przez Krzysiek_BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mordka007 30.04.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 To będzie styropian. Ale zrobię jak Arturo 10cm. Więcej nie będę kładł, bo nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 30.04.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 a na dodatek jeszcze dostać ofertę z dobrą ceną za prąd na kolejne ~3,5 roku:) Z tym byłbym ostrożny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 30.04.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) Pożyjemy zobaczymy, nie ma co siać defetyzmu zwłaszcza, że kierunek na najbliższe lata jest zniżkowy. Tia: http://finanse.wp.pl/kat,104122,title,Ceny-pradu-w-gore-Podwyzki-moga-byc-drastyczne,wid,15531049,wiadomosc.html?ticaid=110817 O oszacowanie skali podwyżek poprosiliśmy same firmy energetyczne. Pytanie okazało się zbyt niewygodne. Nie dostaliśmy odpowiedzi. Ale nie łudźmy się! Sprzedawcy prądu nie potraktują zwykłych odbiorców lepiej niż wielkie firmy w 2008 r. Wówczas uwolniono ceny prądu właśnie dla przedsiębiorstw. Rezultat? Ceny w początkowym okresie wzrosły prawie o 40 proc.! Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 30.04.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 czterolitrowiec jak malowany, ciekawe, czy jasiek przekroczy 9oookWh jasiek przekroczył 10 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 30.04.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Tia: http://finanse.wp.pl/kat,104122,title,Ceny-pradu-w-gore-Podwyzki-moga-byc-drastyczne,wid,15531049,wiadomosc.html?ticaid=110817 O oszacowanie skali podwyżek poprosiliśmy same firmy energetyczne. Pytanie okazało się zbyt niewygodne. Nie dostaliśmy odpowiedzi. Ale nie łudźmy się! Sprzedawcy prądu nie potraktują zwykłych odbiorców lepiej niż wielkie firmy w 2008 r. Wówczas uwolniono ceny prądu właśnie dla przedsiębiorstw. Rezultat? Ceny w początkowym okresie wzrosły prawie o 40 proc.! Po pierwsze to artykul z "brukowca", ktory ma poziom morski "samo dno". Po drugie nie porownuj roku 2008 do aktualnego czy kolejnych bo to inny swiat, ostatni kryzys troche zamieszal i ani przemysl ani rynek finansowy nie jest juz taki sam. Porownaj ceny za MWh w 2008 a teraz. Mozesz to troche porownac do cen kieszkan. Kolejna sprawa to ze DUON wie co robi i nie jest firma charytatywna, wiec drozej niz oni oferuja teraz nie bedzie. A jesli nawet to nieznacznie. ich ruch jest skalkulowany na maly zysk, oni poprostu chca pozyskac klientow i miec wiekszy obrot-plynnosc finansowa. Przypomnij sobie jak to szumnie podpisales umowe na bodajrze dwa lata, bo wrozyles armagedon cenowy i co nastapil? Twoja firma stracila na na tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 30.04.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) Po pierwsze to artykul z "brukowca", ktory ma poziom morski "samo dno". Po drugie nie porownuj roku 2008 do aktualnego czy kolejnych bo to inny swiat, ostatni kryzys troche zamieszal i ani przemysl ani rynek finansowy nie jest juz taki sam. Porownaj ceny za MWh w 2008 a teraz. Mozesz to troche porownac do cen kieszkan. Kolejna sprawa to ze DUON wie co robi i nie jest firma charytatywna, wiec drozej niz oni oferuja teraz nie bedzie. A jesli nawet to nieznacznie. ich ruch jest skalkulowany na maly zysk, oni poprostu chca pozyskac klientow i miec wiekszy obrot-plynnosc finansowa. Przypomnij sobie jak to szumnie podpisales umowe na bodajrze dwa lata, bo wrozyles armagedon cenowy i co nastapil? Twoja firma stracila na na tym? Po pierwsze nie twierdzę,że tak będzie,po drugie sam mam gwarancje ceny na 3 lata,po trzecie w Duonie może być haczyk z tego względu,że Duon na rynku energetycznym nie jest sam i taka akcja musiałaby wzbudzić reakcję wśród innych graczy a tu cisza albo nawet przeciwne reakcje czyli podwyżki... Poczekamy,zobaczymy Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 30.04.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Po pierwsze nie twierdzę,że tak będzie,po drugie sam mam gwarancje ceny na 3 lata,po trzecie w Duonie może być haczyk z tego względu,że Duon na rynku energetycznym nie jest sam i taka akcja musiałaby wzbudzić reakcję wśród innych graczy a tu cisza... A jak ty podpisywales umowe na 3 lata to to nie byl haczyk? No jasne ze nie bo Arturo jest jak chuck noris to on ma haki. Zjesz ciaglymi spekulacjami, domyslami, hipotezami z fakt.pl. Nie szkoda ci na to krwi? Zacznij przyjmowac fakty a nie mity do wiadomosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts