Wivaldi 30.04.2013 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 O oszacowanie skali podwyżek poprosiliśmy same firmy energetyczne. Pytanie okazało się zbyt niewygodne. Nie dostaliśmy odpowiedzi. Ale nie łudźmy się! Sprzedawcy prądu nie potraktują zwykłych odbiorców lepiej niż wielkie firmy w 2008 r. Wówczas uwolniono ceny prądu właśnie dla przedsiębiorstw. Rezultat? Ceny w początkowym okresie wzrosły prawie o 40 proc.! Czytam i czytam i widzę że jest tu jakaś totalna przechwalanka jak w przedszkolu: a ja mam lepsze ogrzewanie, nie, moje jest lepsze, a nie bo moje, bo twoje jest takie czy owakie. Dajcie spokój. Fajnie jest poczytać że ktoś robi ogrzewanie w ścianie a inny ma rurki tu czy tam.Jak ktoś ma kasiorę na PC to jego sprawa. Jak mu sie zepsuje po 8 latach to też jego wydatek. Nie uważam że należy potępiać w czambuł taki czy inny pomysł na ciepły dom. Jak ktoś ma ochotę palić w kominku stuzłotówkami to znaczy że albo go stać albo tak lubi. Pompiarze, rurarze, kablarze i inni łączcie się ciepło. Żyjemy w wolnym kraju i każdy ma wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 30.04.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Po weekendzie zadzwonie do doun,u moze i ja sie zapisze, b_laik tez sie zaposujesz? znowu bedziemy mieli taka sama taryfe:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 30.04.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) A jak ty podpisywales umowe na 3 lata to to nie byl haczyk? No jasne ze nie bo Arturo jest jak chuck noris to on ma haki. Zjesz ciaglymi spekulacjami, domyslami, hipotezami z fakt.pl. Nie szkoda ci na to krwi? Zacznij przyjmowac fakty a nie mity do wiadomosci. No jedna podwyżka w Tauron mnie już ominęła(tendencja spadkowa ? ) ale Duon to płotka a nie duży gracz i niczego dobrego nie nalezy się po nim spodziewać Z tego co wiem gwarantują cenę do końca 2013r a co potem ? Żadnych kar za rozwiązanie umowy i zmianę operatora ? Nie doliczają nic ? Ktoś zmieniał już Duon na własnego operatora ? Ja podpisywałem umowę z gwarancją ceny wtedy obecnej a nie z ekstra zniżką.Dziwne,ze Duon obniża a Tauron podnosi. Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 30.04.2013 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) Dziwne,ze Duon obniża a Tauron podnosi. Duon pewnie jest tylko pośrednikiem. W telefonii komórkowej jest podobnie. Wszyscy dają w prepajdach po 29gr, jeden się wyłamał po 19gr (z bonusami po 13). Internet mobilny możesz mieć tylko za opłatę początkową (około 30 zł). Bez abo i limitów. Wszystko można:) Zapomniałbym dodać: PeGNiG obniżył ceny gazu, jest taniej niż prądem w 2 taryfie przy dużym zużyciu. Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 01.05.2013 04:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Czytam i czytam i widzę że jest tu jakaś totalna przechwalanka jak w przedszkolu: a ja mam lepsze ogrzewanie, nie, moje jest lepsze, a nie bo moje, bo twoje jest takie czy owakie. Dajcie spokój. Fajnie jest poczytać że ktoś robi ogrzewanie w ścianie a inny ma rurki tu czy tam.Jak ktoś ma kasiorę na PC to jego sprawa. Jak mu sie zepsuje po 8 latach to też jego wydatek. Nie uważam że należy potępiać w czambuł taki czy inny pomysł na ciepły dom. Jak ktoś ma ochotę palić w kominku stuzłotówkami to znaczy że albo go stać albo tak lubi. Pompiarze, rurarze, kablarze i inni łączcie się ciepło. Żyjemy w wolnym kraju i każdy ma wybór. Hehe coś w tym jest Ale to chyba nasze polskie tam sobie nawalić po r..ju Ja tam lubię te przepychanki bo ubarwiają wątek. Byle za dużo nie było. A tak właściwie to macie rację bo o co my kruszymy kopię? Roczny koszt ogrzewania mojego domu jest mniejszy niż miesięczna rata hipoteki więc .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 01.05.2013 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Hehe coś w tym jest Ale to chyba nasze polskie tam sobie nawalić po r..ju Ja tam lubię te przepychanki bo ubarwiają wątek. Byle za dużo nie było. A tak właściwie to macie rację bo o co my kruszymy kopię? Roczny koszt ogrzewania mojego domu jest mniejszy niż miesięczna rata hipoteki więc .... Ubarwia wątek- fakt. Jest tu taka co szczególnie ubarwia - kolejne wcielenie: Jan -ina Winnicki/a, czytaj Hipka Reaktywacja. Nie mam takiego szczęścia żeby za roczne ogrzewanie rocznie płacić mniej niż rata hipoteki. Spalam 3,5 tony ekogroszku. Ale chcę to zmienić - w nowym domu nie chce mieć.... hipoteki. Tylko same kable plus ewentualnie piece aku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 01.05.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Poodkrywałem ignorowane hipkowe i jak dobrze kombinuję to będzie to dawna swiki, która niestety zidiociała (nie wiem, może hormony, menopauza czy coś na ten kształt) albo ktoś z jej "kręgów znajomych". Faktycznie widziałem się ~rok temu i była całkiem do rzeczy no ale cóż, nie znane są wyroki losu:) Też mi to kiedyś przyszło do głowy bo swiki jako jedyna kobieta miałą taką wiedzę. No i ani ona ani hipka nie przedstawiły swojego domu za abrdzo (swiki coś tam pokazała ale mało). Dla wiarygodności każdy jakiś tam dziennik powinien prowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mordka007 01.05.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Jakim styropianem ocieplaliście fundament? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 01.05.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Jakim styropianem ocieplaliście fundament? 12cm eps 70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 01.05.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Jakim styropianem ocieplaliście fundament? ja żadnym ... mam bez ocieplenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 01.05.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 O! A ja mam jeszcze na ściance fundamentowej wiersz isomuru. Jeden twierdzi, że i tak kiepsko i wydam majątek na ogrzewanie:) u mnie dolna część domu zużywa ok.40% więcej na ogrzewanie niż piętro ... teraz dobre pytanie czy to z winy braku ocieplenia fundamentu, czy może z powodu nawiewu chłodnego powietrza wentylacyjnego w dolną część bo przecież żeby poleciało do góry to trzeba go zagrzać ... a może przez nieszczelności ...?, jak wiadomo w piętrowym domu robi się większa różnica ciśnień więc chętniej dołem zasysa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mordka007 01.05.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 12cm eps 70 Ten eps 70 to grafitowy? Wpisuję na allegro i wyskakują przeróżne. Z jaką przenikalnością masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 01.05.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 A termowizję robiłeś z ciekawości? tu nie trzeba kamery ... śnieg się topi dookoła chałupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 01.05.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Ten eps 70 to grafitowy? Wpisuję na allegro i wyskakują przeróżne. Z jaką przenikalnością masz? Zwykly bialy, zaden hydrofobowy, u mnie piach na kilkadziesiat metrow w dol, wody gruntowe 7m ponizej gruntu wiec dalem zwykly, moze to blad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 01.05.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 dałem 10cm zwykłego i Isomur jako pierwsza warstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mordka007 01.05.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Chyba fundamentowych nie ma grafitowych. Fundamentowy musi być hydrofobowy. Wpisując na allegro eps 70 wyskoczyły mi nie tylko fundamentowe. Faktycznie ten na którego spojrzałem nie nadaje się na fundamenty. Dzięki za zwrócenie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 01.05.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Jak nie odizolowałeś od wilgotnej ziemi/piachu np folią kubełkową to po latach może być z niego ścierwo. Zważ i zakop kawałek zwykłego styro na 1m i wykop po roku - będzie miał wilgoć. 2x malowany dysperbitem, po siatce i kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.05.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Zważ i zakop kawałek zwykłego styro na 1m i wykop po roku - będzie miał wilgoć. Minimalną ilość,która szybko odparowuje. Henok robił swego czasu porównanie zakopując EPS i XPS,fakt,EPS minimalnie więcej nabiera wilgoci ale szybko ją oddaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 01.05.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 O! A ja mam jeszcze na ściance fundamentowej wiersz isomuru. Jeden twierdzi, że i tak kiepsko i wydam majątek na ogrzewanie:) Czy jak będzie dwa "wiersze" isomuru to coś zmienią? Pytam bo jak widzę jak jest zrobiony dom w którym teraz mieszkam i jak sobie przypominam jak były zakładane parapety itd. itp to chciałbym mieć ciepło a nie taki wygwizdów na parterze jak teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriuss 01.05.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Jak nie odizolowałeś od wilgotnej ziemi/piachu np folią kubełkową to po latach może być z niego ścierwo. Zważ i zakop kawałek zwykłego styro na 1m i wykop po roku - będzie miał wilgoć. W pompach spostrzeżeniach jest ciekawy wywód bchmieleckiego nt. zasadności stosowania folii pod podłogą. Wspomniany tłumaczy, że dyfuzja wilgoci w naszym klimacie odbywa się zawsze z domu na zewnątrz, więc o ile podłoga jest na niepodciągającym niczego żwirze czy nawet piasku, będzie tam sucho jak pieprz. Mało tego, syfu może narobić wilgoć, która nie może się wydostać na zewnątrz. Jak dla mnie to w pełni przekonujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts