jasiek71 03.05.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 2. Czy Arturo ma jakieś problemy ? Siedzi tu cały dzień i udowadnia wszystkim że drogo to znaczy tanio. próbuje ochronić świat przed takimi jak Ja , lobo, R&K, kurt ... i reszta kablarzy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 03.05.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 próbuje ochronić świat przed takimi jak Ja , lobo, R&K, kurt ... i reszta kablarzy ... To jak chce chronić świat przed dobrem to może powinien się nazywać JOKER... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eremqu 03.05.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 W katalogu podaja cop3 dla temperatur 15-30* I podaja jeszcze ze PC dziala od +5* bo ponizej to tylko grzala. Chuyt marketingowy na jeleni ale sa takie co dzialaja na ujemnych tyle ze kosztuja 3 razy tyle. Moze arturek poda symbol swojej to sie zobaczy co ona warta w sezonie grzewczym. Arturo a co do COP, jestes pewien ze bedzie 3? Bo tak podali w kagalogu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eremqu 03.05.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 próbuje ochronić świat przed takimi jak Ja , lobo, R&K, kurt ... i reszta kablarzy ... A kable grzewcze to po co wymyslili I komu sprzedaja? Montuje jeden gora dwa kable ok 5000 kw w sumie plus bojler a do tego chyba tani solar albo jeszcze tansza PC I panele solarne w przyszlosci jak ustawa sie zdecyduje I nic tanszego w inwestycji I uzytkowaniu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eremqu 03.05.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 i nie wazne ze pewnie swoja zajebista pompe będzie spłacał do końca zycia.. ale ma? MA! Co my mozemy o tym wiedziec...... Ej nie ladnie tak zyczyc komus krotkiego zywota. Przeciez Ta pompa za kilkanascienascie lat bedzie bedzie na zlomie. Bedzie trzeba kupic nowa do takiego zuzycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 03.05.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Zapytaj się R&K bo on tyle ma pod płytą.Dla mnie nie uzasadniona grubość i klasa styro. ty coś masz do R&K ...? ciągle o nim wspominasz ... wydał TWOJE pieniądze na swój dom czy jak ...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriuss 03.05.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 W katalogu podaja cop3 dla temperatur 15-30* I podaja jeszcze ze PC dziala od +5* bo ponizej to tylko grzala. Chuyt marketingowy na jeleni ale sa takie co dzialaja na ujemnych tyle ze kosztuja 3 razy tyle. Moze arturek poda symbol swojej to sie zobaczy co ona warta w sezonie grzewczym. Weź się może trochę wyluzuj. 30 postów napisałeś a zachowujesz się jakbyś wciągnął ze dwa gramy koksu, już był najmądrzejszy we wsi i szykował na krucjatę. Ci co chcą wiedzą czy i która pompa działa do +5*, reszta może sobie doczytać zamiast powtarzać brednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 03.05.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Niech ktoś znajdzie ciekawy temat bo mnie już ta Wasza walka z Arturo nudzi :bash::bash::bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 03.05.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Niech ktoś znajdzie ciekawy temat bo mnie już ta Wasza walka z Arturo nudzi :bash::bash::bash: Arturo napompował tu chyba z 200 stron,nie dziw się że ludzi bulwersuje to co wypisuje.To jest ewidentnie w sprzeczności ze zdrowym rozsądkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 03.05.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 I mówi to ten co dał rurki i kable w wylewkę...czyli "chiałabym a boje się" jestem zdeklarowany na kable a rurki dałem niejako przy okazji twoich lamentów na tym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 03.05.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 (edytowane) Niech ktoś znajdzie ciekawy temat bo mnie już ta Wasza walka z Arturo nudzi :bash::bash::bash: ale to my z nim...? czy może on z nami walczy ... a jaki tych chcesz ciekawy temat w ogrzewaniu prądem ...? przecież tu wszystko proste jak drut i wielokrotnie opisywane ... Edytowane 3 Maja 2013 przez jasiek71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 03.05.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 (edytowane) Wow! Ale się pałujecie z tą mizerią. Ja się dziś dla przykładu cały świąteczny dzionek pałowałem z piecem gazowym bo zamiast po krótkiej przerwie grzać (na zewnątrz 8stC) zalał łazienkę - okazało się, że osady z rur i kamień coś tam zapchały i uszkodziły ale na szczęście po dokumentnym czyszczeniu udało się uruchomić choć niestety tylko w trybie awaryjnym. Dlatego nie ważne co by kto psioczył na bezpośredni prąd to spokój z nim związany jest bezcenny. o i to jest sedno tego wątku a jak się zepsuje pompa to odpali w trybie awaryjnym? pewnie tylko grzałka z cop 1 Edytowane 3 Maja 2013 przez qubic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 03.05.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 a jak chcecie jakiś nowy temacik do bicia piany ... to nasz kolega Arturo... ( sorry ... ) tak oto odpowiedział w swoim dzienniku ... "Z tego co wiem kable inaczej się zachowują,grzeją się do wyższej temperatury niż wodna podłogówka i teraz pytanie czy zdążą wystarczająco zagrzać płytę czy prędzej oddadzą ciepło do pomieszczenia a sterownik wyłączy ładowanie płyty. " co o tym sądzicie ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 03.05.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 (edytowane) a jak chcecie jakiś nowy temacik do bicia piany ... to nasz kolega Arturo... ( sorry ... ) tak oto odpowiedział w swoim dzienniku ... "Z tego co wiem kable inaczej się zachowują,grzeją się do wyższej temperatury niż wodna podłogówka i teraz pytanie czy zdążą wystarczająco zagrzać płytę czy prędzej oddadzą ciepło do pomieszczenia a sterownik wyłączy ładowanie płyty. " co o tym sądzicie ...? myślę że mu jedną fazę odłączyli w pompie Edytowane 3 Maja 2013 przez qubic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 03.05.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Wow! Ale się pałujecie z tą mizerią. Ja się dziś dla przykładu cały świąteczny dzionek pałowałem z piecem gazowym bo zamiast po krótkiej przerwie grzać (na zewnątrz 8stC).. Właśnie, 8 stopni na zewnątrz ekogroszek wyłączony, zimno,żeby odpalić trzeba wyczyścić.Ochoty brak więc pakowałem co pół godziny drewno. Marzę o tym aby grzać prądem. Pstryk i ciepło. Nawet w białych rękawiczkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 03.05.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Właśnie, 8 stopni na zewnątrz ekogroszek wyłączony, zimno,żeby odpalić trzeba wyczyścić.Ochoty brak więc pakowałem co pół godziny drewno. Marzę o tym aby grzać prądem. Pstryk i ciepło. Nawet w białych rękawiczkach... u mnie przedwczoraj ogrzewanie na dole pyknęło sobie kilka kwh dla polepszenia klimatu ... po to właśnie jest nie centralne sterowanie i ustawione na czuwaniu przez cały rok, dom nie stygnie równomiernie a jak już się załączy to tylko tam gdzie trzeba a nie buja całą chałupę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 03.05.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Wodną też sobie tak zrobisz, żeby "pyknęło" tylko, żeby to był jeden obwód z wielu to koszt sterowania raczej przekroczy sensowność "pykania" więc albo będziesz marzł albo się przegrzewał. bitter twierdzi że się da ... nawet za grosze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 03.05.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 bitter twierdzi że się da ... nawet za grosze ... co się nie da:) wszystko się da... jedyne co się nie da, to w Biedronce kartą zapłacić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 03.05.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 kszhu poczekaj kilka miechów -będzie narzędzie i dla elektryków;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.05.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 (edytowane) a jak chcecie jakiś nowy temacik do bicia piany ... to nasz kolega Arturo... ( sorry ... ) tak oto odpowiedział w swoim dzienniku ... "Z tego co wiem kable inaczej się zachowują,grzeją się do wyższej temperatury niż wodna podłogówka i teraz pytanie czy zdążą wystarczająco zagrzać płytę czy prędzej oddadzą ciepło do pomieszczenia a sterownik wyłączy ładowanie płyty. " co o tym sądzicie ...? Do jakiej temperatury grzeją się kable ? Artur, mam pytanie. Z tego co wyczytałem masz płytę żelbetową ok. 20-25 cm i następnie wylewka ok. 10 cm. Na żelbecie leżą rury od ogrzewania. Podobnie będzie u mnie, tyle, że kable. Czy płyta się ładuję tak jak zakładałeś i ładnie oddaje ciepło, i trzyma temperaturę? Z tego co kablarze piszą a tym jeden z płytą(R&K) to muszą grzać także w dziennych godzinach taniej taryfy,ja,malux posiadający wodną podłogówkę nie muszą grzać w dzień. Czym to jest spowodowane ? Nie tym,że kable nie są w stanie dostarczyć w dłuższym czasie tyle energii,żeby mogłą się zakumulować w wylewce bo przegrzeją pomieszczenie ? Edytowane 3 Maja 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts