Hippek 06.05.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Przypomnij przy jakim metrażu? a po co Ci metraż? na metrażu już niejeden się zawiesił (duecik asolt & R$K), więc odgórnie zostało ustalone, ze operujemy kubaturą, co też czynię to trochę tak, jak im dać metraż a Tobie wyszukiwarkę google - jedno i drugie przypomina zabawę dziecka brzytwą... A ja odnoszę wrażenie, że kompletnie się pogubiłaś w tej ciągłej zmianie kont i matactwie, po co to wszystko? A ja myślę, że poza tworzeniem kompletnych bzdur prezentujesz kompletną pustkę. a JA mam licznik w linii ogrodzenia i rozumiem, co on mi komunikuje za pomocą tajemnych liczb na swoim magicznym paneliku LCD z czerwonym mrugającym oczkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 06.05.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Obejrzyj, zrozumiesz dlaczego 150% https://www.youtube.com/watch?v=G_X3IKa5q94 Myslałem ze to Jasiek tak twierdzi, ale widocznie nie nadążam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 06.05.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 a po co Ci metraż? na metrażu już niejeden się zawiesił (duecik asolt & R$K), więc odgórnie zostało ustalone, ze operujemy kubaturą, co też czynię Zawsze tłumaczyłem, tłumaczę i tłumaczył bede ze wskazniki na m2 przy budynkach o nieregularnych kształtach (skosy,lukarny, antresole itd) nie są miarodajne, nie ty mi to wyjasniłas, Zwracałem na to uwagę R&K przed wpisaniem wyników w stopkę, zwracam i innym. Na niczym się nie zawiesiłem. Jezeli w tej dziedzinie chcesz mnie poprawiać music posiadać wiedzę i praktykę wiekszą od mojej, co nie wydaje sie prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.05.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 (edytowane) Jak kto potrzebuje PC. Jak kto potrzebuje klimy. Wiem,wiem,że słowo PCi staje Ci w oku bo przecież nie po to zakładałeś kable i zaraz będzie riposta,że zamiast tego otworzysz sobie lodówkę i tak schłodzisz dom O PCi do cwu u Ciebie nie wspomnę,takze do kompletu potrzebujesz jeszcze klimatyzator Edytowane 6 Maja 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 06.05.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 (edytowane) Jak taki nie ważny to nie krępuj się, umieść w stopce albo w dzienniku. Zapomniałem, nie masz:/ Coś bbbardzo nie przekonana jesteś do tego czegoś w czym mieszkasz a tak przekonywająco próbujesz innym wciskać swoje bzdury. Jakieś rozdwojenie jaźni? jakbym był mężczyzną, to bym Ci odpisał, że pokazywałem, jak byłem mały... merytorycznie, bo mam dobry dzień: porównaj kubaturę ze swoją; podpowiem Ci, że mam 5 veluxów 78 x 140, co pewnie nie ułatwi Ci rozwiązania tej zagadki, która Cię męczy... a mówiłam - zapytaj starszych i mądrzejszych, to dużo powiedzą... Edytowane 6 Maja 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 06.05.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 A ja sądzę po prostu że dwa domy grzane do temperatury 23 stopnie jeden grzany kablami, drugi wodną posłogówką zużyją dokładnie tyle samo energii bo tak mnie uczyli już w podstawówce. Czy będziesz to cykał po trochum czy walniesz w pół godziny mega piecem to dalej będzie to samo. Jedyną różnicą może być przegrzanie pomieszczeń i niepotrzebne grzanie ale tu wszyscy wiedzą, że tka ma wodna podłogówka i w każdym domu z wodną obowiązkowo chodzi się w gaciach bo tam zawsze jest przegrzane. Bitter, jesli przegrzejesz to znaczy ze zuzyles wiecej KWh niz faktycznie potrzeba:( Kazdy 1 stopien to 6-8% wiecej energii. Wiec generalnie swoim wywodem sam potwierdzasz, ze wodna podlogowka naraza nas na wieksze zuzycie energii. Ciekawa sie staje ta dyskusja, bo jak sie rozlozylo wszystko na czynniki pierwsze to nagle przeciwnicy kabli w poplochu sami sobie strzelaja w stope Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 06.05.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Bitter, jesli przegrzejesz to znaczy ze zuzyles wiecej KWh niz faktycznie potrzeba:( Kazdy 1 stopien to 6-8% wiecej energii. Wiec generalnie swoim wywodem sam potwierdzasz, ze wodna podlogowka naraza nas na wieksze zuzycie energii. Ciekawa sie staje ta dyskusja, bo jak sie rozlozylo wszystko na czynniki pierwsze to nagle przeciwnicy kabli w poplochu sami sobie strzelaja w stope O rany muszę się wypisać z tego forum. Ostatnie zdanie to była IRONIA jak ktoś nie zauważył. Nie dyskutuję już więcej bo zaczynam mieć o kilku osobach taką opinię, że z przyjemności pisania na tym forum pozostało mi niestety niewiele. Obcowanie z kimś kto nie widzi ironicznego stwierdzenia, że tylko rurki przegrzewają dom i mówienie mi, że się tym samym przyznaję do tego jest miernikiem Waszego poziomu IQ. Miłoszenko uwierzyłeś, że rurki przegrzewają dom? Kurde chyba może tak być. Znajomy hydraulik mówił mi, że ostatnio założył rurki w domu i nie zdążył podpiąć pieca. Na dworze mróz a przez tydzień w domu było ciepło. Rurki musiały same przegrzać dom. To pewne jak nic. P.S. Dla miłoszenko i kshu (to powyżej to była ironia definicję tego słowa przytoczę później jakbyście nie mogli odszukać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 06.05.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 (edytowane) O rany muszę się wypisać z tego forum. Ostatnie zdanie to była IRONIA jak ktoś nie zauważył. Nie dyskutuję już więcej bo zaczynam mieć o kilku osobach taką opinię, że z przyjemności pisania na tym forum pozostało mi niestety niewiele. Obcowanie z kimś kto nie widzi ironicznego stwierdzenia, że tylko rurki przegrzewają dom i mówienie mi, że się tym samym przyznaję do tego jest miernikiem Waszego poziomu IQ. wiesz co, bitterku? napisałeś to, co ja myśle sobie od dawna i chyba czas i na mnie, by udać się za Liwko w inne rejony tego forum widzisz, obawiam się, że panowie, którzy tutaj z taką zaciekłością troszczą sie o losy cudzych portfeli, zwyczajnie smęcą też o tym żonom przy kolacji... ...i taki profesorre łapiąc żonę za cycorka wieczorem myśli, czy jest zrobiony z EPS100 czy z EPS200; asolt liczy uzysk z obecności kobiety w domu w dziesiatych czesciach kWh a u R$K to jedynie R otwiera faktury z ZE, bo K ciśnienie skacze, ze miało być inaczej a później każdy z nich razem i z osobna kończy sezon zimowy albo z wytartym kompletem polarów i 4500kWh / sezon albo bez wytartego kompletu polarów dla rodziny w okolicach 6kkWh... a póżniej przychodzi taki w gości do bloku, gdzie panuje 23stC i mówi: ale u was gorąco ech chopy, chopy... Jakbym MIAŁ 5 lat i kręcone włosy to może bym uwierzył ale po bezustannym kręceniu i matactwach, ostatnio nawet z czeskimi domkami, niestety nie wierzę abyś potrafiŁ/A stworzyć choć jedno PRAWDZIWE zdanie, na dodatek MERYTORYCZNE. widzisz... ale to bitter ruszył głową i rozwikłał tę zagadkę w 3 min tak, jak powinno się ją rozwikłać... wymienieni iszczerze lubiani przeze mnie panowie perfekcyjnie łączą teorię z praktyką, czyli: nic nie działa i nie wiecie, dlaczego... bo po co daleko szukać, jak HenoK rozdął dom budowlanemu za pomocą milimetrorozszerzalnej płyty, Ceterze forumowicze przypomnieli o 3000kWh bonusu w drogiej taryfie, piczman zrobił wentylację, ktora sieje na boki powietrzem niczym dobry routerek wifi, asolcik klasycznie się potknął u R$K o klasyczne 20% a na deser kszhu prognozuje swoje zuzycie na poziomie pasywniaka montując kable w ścianie hybrydowej betonowo - gipsowo - kartonowej... przecież to są informacje z tego forum stawiam więc pytanie: jak żyć, panie premierze, jak żyć? Edytowane 6 Maja 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 06.05.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 asolt liczy uzysk z obecności kobiety w domu w dziesiatych czesciach kWh a u R$K to jedynie R otwiera faktury z ZE, bo K ciśnienie skacze, ze miało być inaczej Twojego uzysku nawet ja nie potrafię obliczyć, co do Konrada to poczekajmy na jeszcze na klika następnych zim, on poprawi i dorobi tego nie zdażył, ja przeliczę powtórnie dla wyzszej temp. 21,5 bo taką utrzymywał a ja liczyłem dla 20 oC i wtedy sie przekonamy kto miał rację, Ty miałaś zuzycie wieksze tej zimy o 700 kWh czy twoje ozc to przewidziało, sadzę ze nie, ale innym to wytykasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 06.05.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Polecam ten artykuł: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 06.05.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 wiesz co, bitterku? napisałeś to, co ja myśle sobie od dawna i chyba czas i na mnie, by udać się za Liwko w inne rejony tego forum widzisz, obawiam się, że panowie, którzy tutaj z taką zaciekłością troszczą sie o losy cudzych portfeli... Szkoda tylko że Arturo i sp z(ł) o.o. bardziej martwila sie o swoj portfel a nie jakosc/rzetelnosc usług wykonywanych, podczas nagminnego wciskania ludziom PCI. Tak sie chłopak zagalopowal ze az firme trzeba było zamknąć panie ArturWi. Coraz wiecej tematów na tym forum jest mu poswiecone. Szkoda tylko ze chowa głowę w piasek przy kazdej okazji poruszenia tego. Dzwine że koło miesiaca luty/marzec nagle zmienił ton wypowiedzi (juz nie taki fanatyk PCI, teraz tylko fanatyk OP wodne), czyżby życie trochę naprostowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 06.05.2013 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Miłoszenko uwierzyłeś, że rurki przegrzewają dom? Kurde chyba może tak być. W nic nie uwierzylem, mam podlogowke i dokladnie wiem jak sie zachowuje wlacznie ze sledzieniem co pare minut termowizja. Ta Twoja ironia jakos sie nie udala, bo to niestety prawda objawiona. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 06.05.2013 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Szkoda tylko że Arturo i sp z(ł) o.o. bardziej martwila sie o swoj portfel a nie jakosc/rzetelnosc usług wykonywanych, podczas nagminnego wciskania ludziom PCI. Tak sie chłopak zagalopowal ze az firme trzeba było zamknąć panie ArturWi. Coraz wiecej tematów na tym forum jest mu poswiecone. Szkoda tylko ze chowa głowę w piasek przy kazdej okazji poruszenia tego. Dzwine że koło miesiaca luty/marzec nagle zmienił ton wypowiedzi (juz nie taki fanatyk PCI, teraz tylko fanatyk OP wodne), czyżby życie trochę naprostowało... przynajmniej nie schował głowy w piasek, jak panowie na H i P, aż sprawa się rozejdzie niczym puszczony bąk w domu z WM to się nazywa mieć jaja, kolego Marcin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 06.05.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 (edytowane) Twojego uzysku nawet ja nie potrafię obliczyć, co do Konrada to poczekajmy na jeszcze na klika następnych zim, on poprawi i dorobi tego nie zdażył, ja przeliczę powtórnie dla wyzszej temp. 21,5 bo taką utrzymywał a ja liczyłem dla 20 oC i wtedy sie przekonamy kto miał rację, Ty miałaś zuzycie wieksze tej zimy o 700 kWh czy twoje ozc to przewidziało, sadzę ze nie, ale innym to wytykasz. panowie w stopce podajecie prognozowane zuzycie do częsci dziesiętnych po przecinku a nie możecie się doliczyć metrazu plus minus kilkanascie metrów kwadratowych? o temepratury sie nie czepiam, bo rzeczywiscie mogło powstac zamieszanie ale na booga metraz i kubature spiszcie z projektu a nie kręcicie jak Cygan słońcem... wiesz, jak każdy sobie przeliczy, znając wynik, to to nie ma sensu:) moim czysto subiektywnym zdaniem masz sprawdzalność jak prognoza pogody na tvn'ie. Edytowane 6 Maja 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 06.05.2013 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Już chyba drugi raz czytam tę buńczuczną groźbę! Powiedz tylko słowo co zrobić aby się spełniła? kiedyś proponowałam Ci skorzystać z opcji ignoruj, ale po dzisiejszej wymianie zdań jestem pewna, ze zaraz przyjdzie mama i wyłączy Ci neostradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 06.05.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 przynajmniej nie schował głowy w piasek, jak panowie na H i P, aż sprawa się rozejdzie niczym puszczony bąk w domu z WM to się nazywa mieć jaja, kolego Marcin... Milczenie uznajesz za odwage? Albo wpisy w stylu, " dla mnie temat jest skonczony" tak skwitowal to pare dni temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 06.05.2013 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Milczenie uznajesz za odwage? Albo wpisy w stylu, " dla mnie temat jest skonczony" tak skwitowal to pare dni temu. nic mi nie instalował ale nie znalazłam sygnałów, by nie dawał znaku zycia; z kontaktem na priv też nie miałam problemu moze nie nalezy do osób, ktore mieszkają na forum; jak ktos kiedyś tutaj słusznie zauważył: jak ktoś jest dobry w swojej dziedzinie, to nie siedzi na forum, bo nie ma na to czasu - a już nie chce mi się wymieniać, kogo tu można spotkać o każdej porze dnia i nocy i jeszcze jedno: ci najlepsi nie dzielą się do końca swoją wiedzą z forumową gawiedzią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 06.05.2013 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 kolegi kszhu już nie ma czyli wszystko zgodnie z planem - został odłączony przez mamę; idę spac i ja - dobranoc Państwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 06.05.2013 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 jak ktos kiedyś tutaj słusznie zauważył: jak ktoś jest dobry w swojej dziedzinie, to nie siedzi na forum, bo nie ma na to czasu - a już nie chce mi się wymieniać, kogo tu można spotkać o każdej porze dnia i nocy Bo zmuszona byłabyś zacząć od siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 06.05.2013 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Bo zmuszona byłabyś zacząć od siebie tutaj jest smieszniej, niz na joemonsterze i zwyczajnie się uzależniłam... ale walczę z tym ...i troche was lubię... a gimbus jest moim oczkiem w głowie niczym ta dioda w liczniku energii elekrtycznej. p.s. rada dla Ciebie: rozejrzyj sie za drewnem na przyszły sezon, teraz jest stosunkowo tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts