Liwko 12.05.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Ale sie ludzie dajecie czarowac. Taki to syn jak kiedys bylo piwo bowman bezalkoholowe - z przmruzeniem oka. Zobaczcie jak pisze I w stopce kolega. Taki Sam hochsztapler jak ta hipka milf. Człowieku, nie czujesz ironii w jego nicku i postach?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.05.2013 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Zapomniałem że w tym wątku nie piszę. Już się wynoszę od kabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 12.05.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Oj Liwko, masz rację, że przez parę nieciekawych osób nie ma kompletnie co tu czytać a pisane uchodzi za wstyd. Dlatego też do czasu poprawy poziomu również się stąd wynoszę - na tym forum jest wiele ciekawych tematów z normalnymi ludźmi. czyli jednak cos sprzedajemy a tutaj nie idzie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 12.05.2013 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Teraz piszę to co Tata prosił żeby napisać: Odwyk od forum jest za zwrócenie uwagi nowych inwestorów na fakt,że pewien instalator pojmujący uczciwość inaczej niż w słowniku języka polskiego,wykonujący wentylację ,instalujący pompy ciepła,który nie lubi swojego nazwiska rodowego zmieniając je i który przed chwilą założył nową działalność gospodarczą bo dotychczasowa mu się...znudziła ? To było wg Władzy złamaniem regulaminu forum. To tyle od Taty a ja idę czytać dalej bo nie interesuje mnie polityka Ale to już wiedzą wszyscy że za to banują. Moim zdaniem tata powinien opisać swoją historię. Mylić się ludzka rzecz, a kto w życiu nie dał się na nic nabrać "niech pierwszy rzuci kamieniem". Oczywiście nie w tym wątku ale linka niech zapoda. P.S. Ciekawe kogo kshu miał na myśli .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eremqu 12.05.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 czyli jednak cos sprzedajemy a tutaj nie idzie:-) Oleju do lba bys sobie kupila albo zamknela sie w swojej faweli a nie macila niepotrzebnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 12.05.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 (edytowane) Na parterze mam kuchnię, łazienkę, salon, mały pokoik, hol i wiatrołap.Na poddaszu 3 pokoje, łazienka i hol. Można ekonomicznie położyć tylko 4 kable po 2,7KW na cały dom (piwnica nieogrzewana)?W zasadzie to raczej kiepski pomysł.Inaczej, można położyć wspólny kabel w części pomieszczeń? Edytowane 12 Maja 2013 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 12.05.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Inaczej, można położyć wspólny kabel w części pomieszczeń? musisz mieć dokładnie wyliczone zapotrzebowanie poszczególnych pomieszczeń i na podstawie tego wyliczenia ułożyć odpowiednią długość tego kabla... ja osobiście to bym nie ryzykował oddzielnych pomieszczeń na jednym kablu, jedynie otwarte przestrzenie typu połączona kuchnia z salonem czy holem itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 12.05.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 (edytowane) ja osobiście to bym nie ryzykował oddzielnych pomieszczeń na jednym kablu, jedynie otwarte przestrzenie typu połączona kuchnia z salonem czy holem itp... ...bo w razie awarii kujemy posadzkę w jednym pomieszczeniu a nie w kilku na raz a na serio: w kablach - w przeciwieństwie do rurek - awarię lokalizujemy i unieszkodliwiamy punktowo - czytaj: z dokładnością do jednej płytki gresu p.s. dumna jestem, ze syn zawitał na forum i to ogarnia:) Edytowane 12 Maja 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 12.05.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 ...bo w razie awarii kujemy posadzkę w jednym pomieszczeniu a nie w kilku na raz w razie jakiejkolwiek awarii to naprawiamy miejscowo... większym problemem jest dostarczanie optymalnej ilości energii do oddzielnych pomieszczeń przy braku sterownika, teoretycznie bardzo dobrze ocieplony i szczelny budynek mógłby się obyć jednym długim kablem ułożonym równomiernie na całej powierzchni i sterowany jednym sterownikiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 12.05.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 p.s. dumna jestem, ze syn zawitał na forum i to ogarnia:) O rany to Wasz wspólny syn??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 12.05.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 To Arturo będzie się teraz w domu tłumaczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 12.05.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 J-J mial w domu tylko dwa kable z tego co pamietam, tyleze nie wiem jak to u niego sie to sposywalo.Osobiscie uwazam ze to zly pomysl, tak jak Jasiek napisal, tylko otwarte przestrzenie łączyć jednym kablem, ja tak mam sypialnia z garderobą, no i salon-kuchnia obsługuja dwa kable i dwa sterowniki, na obu takie same nastawy temp. zadanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 12.05.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Czyli nic z ekonomicznej wersji 11 kabli + 11 sterowników. A myślałem że oblecę to po taniości. Na jakiej wysokości macie sterowniki w pokojach (może centralnie w jednym miejscu?)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 12.05.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 (edytowane) Znajomy postawił chałupę 170 użytkowej z porothermy 44. Za CO zapłacił 27k. Spali ze 4 tony grochu z cwu (mam porównanie do innego domu o mniejszej powierzchni). Teraz postawiłby domek ze 100 metrów, po co większy, twierdzi obecnie. Za węgiel zapłaci minimum 3k za sezon. Przy cenie kabli i jednej kwh z nocnej, zwrot inwestycji u Niego (w porównaniu do kabli u mnie) nastąpi po 40 latach, Dla mojego zakładam 6 litrów i 136 powierzchni po podłogach.Jego piec za 11,5k nie dożyje nawet 20 latek. Edytowane 12 Maja 2013 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 12.05.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Chyba 140cm, ale teraz bym nie kabinowal tylko dal na tej samej co laczniki oswietlenia tzn 120cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 12.05.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Chyba 140cm, ale teraz bym nie kabinowal tylko dal na tej samej co laczniki oswietlenia tzn 120cm Masz gdzieś z boku, czy niedaleko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 12.05.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Nad łącznikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 12.05.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Nad łącznikiem ja ma zupełnie niezaleznie od lacznikow i kierowałam sie tym, zeby znajdowaly sie w miejscach reprezentatywnych pod wzgledem temperatury a zarazem nie byly w przeciagu czy w miejscach, gdzie swieci zima slonce, kiedy jest nisko. u mnie pomysl Lobo by nie zadzialal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eremqu 13.05.2013 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Masz gdzieś z boku, czy niedaleko? Telefon bezprzewodowy, wifi w tablecie, piloty do audiovideo to dlaczego czujnik na kablu I to nie wiadomo jeszcze gdzie dobrze? Przeciez az sie prosi radiowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 13.05.2013 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 ja ma zupełnie niezaleznie od lacznikow i kierowałam sie tym, zeby znajdowaly sie w miejscach reprezentatywnych pod wzgledem temperatury a zarazem nie byly w przeciagu czy w miejscach, gdzie swieci zima slonce, kiedy jest nisko. u mnie pomysl Lobo by nie zadzialal U mnie tez nie jest tak wszedzie, bo salon, kuchnia, pokój syna nie jest nad łącznikiem bo nie są to tzw miejsca reprezentatywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts