MasterCheat 31.05.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 (edytowane) moim zdaniem najkorzystniej dla ciebie wybrać Devi DTIP-18: salon-1625 W-90m pokoj 1,2,kuchnia- każdy 790 W-44m łazienka,sień,-każdy 535 W-29m pomieszcenie gospodarcze do rozważenia ale raczej bez kabli całość około 2kzł Znalazłem tańszy sklep i policzyłem te kable z mojej listy i wyszło 2380zł tak że to już nieźle. Do tego sterowniki około 1400 zł. Coś jeszcze? Mam zamiar montować to do siatki zbrojeniowej, za pomocą opasek samozaciskowych plastikowych. Siatka na foli, folia na styropianie 10cm (0,031), dalej znowu folia i pod spodem płyta fu na 12 cm styropianu. Zastanawiam się tylko jak oddylatować siatkę od folii? bo wylewka będzie 9 cm i nie chciałbym kabli na samym jej dnie. muszę jeszcze Devi przeliczyć. ps. jak to jest z tymi strownikami? Czy do Elektry muszą być od Elektry a Devi do devi ? czy to wszystko jedno? Edytowane 31 Maja 2013 przez MasterCheat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 31.05.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Sterowniki dajesz jakie chcesz, kable nie wymuszaja konkretnych sterownikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 31.05.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Zastanawiam się tylko jak oddylatować siatkę od folii? bo wylewka będzie 9 cm i nie chciałbym kabli na samym jej dnie. ? Nie jestem ekspertem, ale pilnie śledzę wątek kablowy i wyczytałem że kable w przeciwieństwie do wodnej podłogówki nie mogą leżeć na styropianie tylko na minimum 2 cm wylewki. Zresztą na tubie jest film z montażu i tam chodzą i montują kable na świeżo rozrzuconym betonie i położonej siatce. Są tu jednak praktycy to może się wypowiedzą się.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 31.05.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 szukaj najtańszego sklepu lub przecen.ja najtaniej znalazłem w hurtowni obok-warto się przejść i ponegocjować sterowniki mam z allegro http://allegro.pl/dotykowy-regulator-temperatury-sterownik-termostat-i3286966262.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 31.05.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 dzięki za odpowiedź tak mi się wydawało, bo ten sterownik ma tylko w zasadzie włączać i wyłączać zasilanie w odpowiednim momencie.Obawiałem się tylko o to czy czujniki temp. będą kompatybilne ze sterownikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 31.05.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 jak ma na siatce kable pozapinane opaskami to przy laniu wylewek fachowcy niech uniosą delikatnie siatkę i beton wejdzie pod spód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 31.05.2013 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 a jak sprawa ewentualnych kolizji np. rur do wody itp. kładzionych w wylewce i kabli grzejnych ?ile jedno nad drugim kłaść? zakładam że nie rurki nie są w warstwie styropianu tylko mają iść w wylewce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 31.05.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 raczej rurki od wody powinny iść w ociepleniu a nie w wylewce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 01.06.2013 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 (edytowane) ocieplenia na mam..tzn. mam ale pod płytą fund. a nie planuję nad nią.. Edytowane 1 Czerwca 2013 przez _artur_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 01.06.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 no to jak masz rurki na to siatka z kablami to spokojnie starczy ,zwłaszcza że przy uniesieniu siatki beton wejdzie pomiędzy i nie będą się stykały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 01.06.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Czy 1st.C będzie akceptowalny to nie wiem bo tam nie mieszkałem,na pewno inaczej będzie jak dom będzie już zamieszkały. dla mnie byłby gdyby był to np przedzial 22-23C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 01.06.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 jak ma na siatce kable pozapinane opaskami to przy laniu wylewek fachowcy niech uniosą delikatnie siatkę i beton wejdzie pod spód A to wszystko nie wypłynie na wierzch jak ta siatka nie będzie przymocowana do podłoża? Zastanawiałem się tez czy nie wykorzystać patentu gości od moje płyty fundamentowej. Goście kupili trochę kostki brukowej takiej cieńszej, jeszcze ją kruszyli i układali na niej zbrojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 01.06.2013 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 można kupić dystanse betonowe właśnie do tego celu do którego spece wykorzystali kostkę brukową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 01.06.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 na zdjęciach kostka jest pod zbrojeniem.. chodzi o to żeby otulina była odpowiedniej grubości a nie żeby zbrojenie nie wypływało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 01.06.2013 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 no dokładnie do tego są takie dystanse betonowe, a może lepiej podkładki maja wys z 3-4 cm i daje sie je pod zbrojenie do dysnansowania zbrojenia górnego i dolnego używa sie innych dystansy (np tzw S-ki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 01.06.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 podkładki są niepotrzebne,wystarczy unoszenie siatki.wylewki nie są płynne tylko sypkie,przynajmniej te z mixokreta całą operację możecie zobaczyć na moim filmiku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 01.06.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 ok, ale na tym filmie to widzę, że była robiona wylewka wstępna położona siatka, kable i dopiero wylewka na gotowo. Tak przynajmniej to wygląda. Nie widzę żadnego unoszenia siatki. Ale dzięki za film tak czy inaczej. Proszę o więcej takich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.06.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 (edytowane) Tak przynajmniej to wygląda. Nie widzę żadnego unoszenia siatki. Wylewka z miksoketa do nie jest wylewka a wysypka Jak najbardziej na płycie siatka i przytwierdzone do niej kable czy rurki zdadzą egzamin,nic nie wypłynie. Moim błędem były listwy do rur ale to za namową... Może być problem ze skrzyżowaniem wod-kan z ogrzewaniem ale u mnie dzięki grubej wylewce jakoś to pogodziliśmy. No ale moja opinia nie jest zbyt wiarygodna Edytowane 1 Czerwca 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 01.06.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Nie widzę żadnego unoszenia siatki. Ale dzięki za film tak czy inaczej. Proszę o więcej takich! Właśnie, na filmie poniżej też widać że goście rozkładają beton, widać to pod przedstawianym planie rozłożenia kabli. Potem montują ale pod siatką widać nie związany jeszcze beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 01.06.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 No ale moja opinia nie jest zbyt wiarygodna Nie wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts