Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

moim zdaniem najkorzystniej dla ciebie wybrać Devi DTIP-18:

salon-1625 W-90m

pokoj 1,2,kuchnia- każdy 790 W-44m

łazienka,sień,-każdy 535 W-29m

pomieszcenie gospodarcze do rozważenia ale raczej bez kabli

całość około 2kzł

Znalazłem tańszy sklep i policzyłem te kable z mojej listy i wyszło 2380zł tak że to już nieźle. Do tego sterowniki około 1400 zł. Coś jeszcze?

Mam zamiar montować to do siatki zbrojeniowej, za pomocą opasek samozaciskowych plastikowych. Siatka na foli, folia na styropianie 10cm (0,031), dalej znowu folia i pod spodem płyta fu na 12 cm styropianu.

Zastanawiam się tylko jak oddylatować siatkę od folii? bo wylewka będzie 9 cm i nie chciałbym kabli na samym jej dnie.

muszę jeszcze Devi przeliczyć.

ps. jak to jest z tymi strownikami? Czy do Elektry muszą być od Elektry a Devi do devi ? czy to wszystko jedno?

Edytowane przez MasterCheat

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zastanawiam się tylko jak oddylatować siatkę od folii? bo wylewka będzie 9 cm i nie chciałbym kabli na samym jej dnie.

?

Nie jestem ekspertem, ale pilnie śledzę wątek kablowy i wyczytałem że kable w przeciwieństwie do wodnej podłogówki nie mogą leżeć na styropianie tylko na minimum 2 cm wylewki. Zresztą na tubie jest film z montażu i tam chodzą i montują kable na świeżo rozrzuconym betonie i położonej siatce.

Są tu jednak praktycy to może się wypowiedzą się..:rolleyes:

jak ma na siatce kable pozapinane opaskami to przy laniu wylewek fachowcy niech uniosą delikatnie siatkę i beton wejdzie pod spód

A to wszystko nie wypłynie na wierzch jak ta siatka nie będzie przymocowana do podłoża?

Zastanawiałem się tez czy nie wykorzystać patentu gości od moje płyty fundamentowej. Goście kupili trochę kostki brukowej takiej cieńszej, jeszcze ją kruszyli i układali na niej zbrojenie.

2013-04-10 18.56.07.jpg

Gość Arturo72

Tak przynajmniej to wygląda. Nie widzę żadnego unoszenia siatki.

Wylewka z miksoketa do nie jest wylewka a wysypka ;)

Jak najbardziej na płycie siatka i przytwierdzone do niej kable czy rurki zdadzą egzamin,nic nie wypłynie.

Moim błędem były listwy do rur ale to za namową...

Może być problem ze skrzyżowaniem wod-kan z ogrzewaniem ale u mnie dzięki grubej wylewce jakoś to pogodziliśmy.

No ale moja opinia nie jest zbyt wiarygodna ;)

Edytowane przez Arturo72