Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nowe się budują. Nie bedzie źle jak by niektórzy chcieli

Ja bym nie chciał żeby było źle. A tym budowanym, miedzy innymi w Opolu, kibicuję.

Nie mam zamiaru płacić jak niektórzy 63 tysiące za montaż ogrzewania gazowego.

Te 45 tysięcy co mi zostanie po zamontowaniu kabli, włożę na lokatę aby mieć z czego płacić za prąd w kablach.

Gość Arturo72
więc wychodzi że jak robi "profi" firma to >100, jak 1-os firma to ok 70, a jak DIY to 50?
Za duże przedzialy,100zł to wg mnie max.nawet na profi firmę,firmy pompiarskie uchodzące za drogie robią za 100zł,powyżej to naciąganie inwestora,normalna firma ok.70-100zł,jednoosobowa ok.50-70zł,diy poniżej 50zł.Od zawsze mówiłem,że gaz ziemny jest drogi... Edytowane przez Arturo72

Za duże przedzialy,100zł to wg mnie max.nawet na profi firmę,firmy pompiarskie uchodzące za drogie robią za 100zł,powyżej to naciąganie inwestora,normalna firma ok.70-100zł,jednoosobowa ok.50-70zł,diy poniżej 50zł.Od zawsze mówiłem,że gaz ziemny jest drogi...

Arturo, powiem CI tak od serca: nie wnikaj co jest dla kogo oplacalne bo poki co nie jestes hydraulikiem ktory placi VAT, ZUS i inne koszty stale, wiec gdzie sie zaczyna naciaganie to nie Tobie decydowac.

I prosze pamietaj, ze nasz caly kraj stoi na wykonwastwie za "najnizsza" cene i jak to sie konczy, to wszyscy widza.

Nie chcialbym mieszkac w domu, gdzie hydraulike robil ten co dal najnizsza cene, mozna wziasc tansza plytke na sciane, sie fliziarz troche pomeczy przy dobieraniu materialu ale nigdy nie pozwolilbym na to, zeby hydraulike robil ten "najtanszy", choc niektorzy widze, ze stana na glowie zeby udowodnic, ze taniej sie da, ale to ich wybor.

Nie zmienia to faktu, ze hydraulicy sie mocno cenia, ale czy ktos kaze wszystkim robic podlogowke wodna?:p

Pozdrawiam

Obrazasz tych, ktorzy maja ograniczony czas podczas budowy. Ida do kilku firm, dostaja oferty i wybieraja jedna z nich. Czy kazdy bogaty jest jeleniem?

Czy kazdy kto da wecej niz Ty (bo Ty sie dogadales i rozliczyles sprawy jak rozliczyles) jest jeleniem?

Ciezko Cie czytac bez negatywnych odczuc, niestety.

Pozdrawiam

A ja się zamartwiałem kredytem. Obok mam wolną działkę do sprzedania za jedyne 100 tys. Jeszcze kilka stówek kredytu spłacę tę działkę, panele i dom ;-)

http://muratordom.pl/eko-murator/buduj-ekologicznie/panele-fotowoltaiczne-splaca-twoj-kredyt-na-dom-zostan-dostawca-zielonej-energii,116_10912.html

.... już to widzę

Czyzby zabraklo argumentow i poskarzyl sie redakcji? :o

Droga redakcjo, trzeba wtedy bylo usunac wszystkie posty w kwesti cen energii.

Czy moge takze zaproponowac post # 19095 & 19100

Czy moje pytanie i prosba o przedstawienie faktow bylo nie metoryczne i nie kulturalne?

Ale powtorze pytanie do forumowiczow, w mam nadziejeje wystarczajaco kulturalny sposob dla Redakcji.

Kto realnie placi mniej za kWh w

2013 vs 2012?

U mnie wyszlo 0.62 i 0.64:- PLN , co bylo widac w skasowanym poscie z fakturami.

Mordka007 przytoczył informace o tym że od 1 lipca. 2013 operatorzy obniżają ceny. To fakt. Ure zatwierdziło to do końca roku. Kolejny fakt. Zamiast macic to przeczytaj co do ciebie piszą. Nie musialbys walczyć nawet z redakcja.

A ja się zamartwiałem kredytem. Obok mam wolną działkę do sprzedania za jedyne 100 tys. Jeszcze kilka stówek kredytu spłacę tę działkę, panele i dom ;-)

http://muratordom.pl/eko-murator/buduj-ekologicznie/panele-fotowoltaiczne-splaca-twoj-kredyt-na-dom-zostan-dostawca-zielonej-energii,116_10912.html

.... już to widzę

Zobaczysz, może nie dokładnie w takim wydaniu ale musi być bo innej drogi nie ma. Przyjedz do UK i zobacz ile tego jest na każdym dachu i ile ludzie zarabiają. Mozesz też w germanii popatrzeć.