eremqu 13.06.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 A jak faktycznie bedzie mniej za 1kWh od 1 Lipca to bardzo fajnie. Powinno byc widac juz na fakturze w Lipcu Uff, w końcu zakumal. Arturo co tak płakał że bedzie zaraz po 1zl za kwh siedzi cicho bo chyba nawet uwierzył że w pl bedzie jak na zachodzie że za własną produkcję prądu sloncem dostanie wiecej niż za jego zakup:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.06.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 A ja się zamartwiałem kredytem. Obok mam wolną działkę do sprzedania za jedyne 100 tys. Jeszcze kilka stówek kredytu spłacę tę działkę, panele i dom http://muratordom.pl/eko-murator/buduj-ekologicznie/panele-fotowoltaiczne-splaca-twoj-kredyt-na-dom-zostan-dostawca-zielonej-energii,116_10912.html .... już to widzę Się śmiejesz a to jest tragiczne.Nawet na tym wątku są ludziska,którzy łykają takie bajeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eremqu 13.06.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Się śmiejesz a to jest tragiczne.Nawet na tym wątku są ludziska,którzy łykają takie bajeczki Wszyscy wiedza że nie wiele kumasz to może się założymy? O to że w pl prąd bedzie odkupowany drożej od osób fizycznych niż im sprzedawany. Jak masz jaja i się nie boisz to zaproponuj coś tutaj przy świadkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 13.06.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 no Arturo rękawica rzucona...podejmiesz? przecież jesteś święcie przekonany że znasz przyszłość? już straszyłeś tą złotówką niejeden raz , a teraz nie dasz rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.06.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 no Arturo rękawica rzucona...podejmiesz? przecież jesteś święcie przekonany że znasz przyszłość? już straszyłeś tą złotówką niejeden raz , a teraz nie dasz rady? Nie,zakładam się tylko z ludźmi poważnymi.Czy ktoś naprawdę w to wierzy ? Grzejący kablami módlcie się,żeby ta ustawa nie przeszła bo to nie będzie już złotówka za kWh a półtorej złotówki za kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 14.06.2013 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Się śmiejesz a to jest tragiczne.Nawet na tym wątku są ludziska,którzy łykają takie bajeczki znaczy odpowiednie przepisy prawa to chcą / muszą wprowadzić w PL, tyle że jakie będą ceny to jeszcze nie wiadomo może być tak że energia eko będzie kupowana drożej niż energetyka sprzedaje ten produkowany z węgla.. ale to wszystko może. zagranica to zagranica... Polska to Polska. póki co takie ogniwa są b.drogie i generalnie nieekonomiczne. w arcie pisze się o prądzie za darmo.. to nie jest za darmo, inwestycja kosztuje o tym często się zapomina.. niech pokażą sensowny bilans inwestycyjny, wtedy będzie wiadomo za ile lat taki system się zwróci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eremqu 14.06.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Nie,zakładam się tylko z ludźmi poważnymi.Czy ktoś naprawdę w to wierzy ? Grzejący kablami módlcie się,żeby ta ustawa nie przeszła bo to nie będzie już złotówka za kWh a półtorej złotówki za kWh Na razie to sam nic poważnego nie potrafisz. Ale do zakładu trzeba mieć tylko honor. Nie masz też? Zwatpiles że zaczynasz straszyć cenami JAK JUŻ JEDNAK bedzie mozna ten prąd sprzedawać? Jesteś zwykły tchórz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 14.06.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Zobaczysz, może nie dokładnie w takim wydaniu ale musi być bo innej drogi nie ma. Przyjedz do UK i zobacz ile tego jest na każdym dachu i ile ludzie zarabiają. Mozesz też w germanii popatrzeć. W germanii, UK są przepisy i szanuje się obywatela. Jak zainwestujesz kasę w panele to możesz być pewien, że przez 15 lat nie zmienią Ci przepisów i zwróci ci się inwestycja i zarobisz. W PL przyjdzie kolejny rząd, pierdyknie podatek od szczęścia i cała inwestycja weźmie w łeb. I dlatego jesteśmy tanią siłą roboczą w europie, bo rządzą nami chciwe matoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 16.06.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Zbanowali wszystkich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 16.06.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Eee tam. Nie każdego rajcuje pier...nie o szopenie. Brakuje tu tylko Brzęczkowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 16.06.2013 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Eee tam. Nie każdego rajcuje pier...nie o szopenie. Brakuje tu tylko Brzęczkowskiego. jest cieplo nikt nie grzeje (przynajmniej podłogi) u mnie temp podłogi stabilizuje sie na poziomie 22*C spoko pozdrowienia dla wszystkich tylko nie dla chciwych pier....ych matołów rzadzacych w naszym posr....ym kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 16.06.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Zbanowali wszystkich? Mnie nie, ale się nie odzywam, tylko czytam co do powiedzenia mają praktycy korzystający z prądu do grzania pośrednio i bezpośrednio. Widzę że są jednak tacy, co grzeją tu atmosferę a prądu do tego nie używają..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 17.06.2013 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 (edytowane) Zbanowali wszystkich? melduję się w czerwcu, nastepna wizyta za miesiąc szykuję siły na sezon grzewczy info dla proffessorre: teraz. latem, 5kWh w drogiej i 7kWh w taniej na dobę info dla budowlany_laik: ten tydzień dobry do szpachlowania; rolety zaciągnięte Edytowane 17 Czerwca 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris1234 17.06.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 info dla proffessorre: teraz. latem, 5kWh w drogiej i 7kWh w taniej na dobę Wodę masz na prąd rozumiem, kuchenkę pewnie też, bo w innym wypadku to strasznie duże byłoby zużycie w najdłuższych dniach w roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 17.06.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Wodę masz na prąd rozumiem, kuchenkę pewnie też, bo w innym wypadku to strasznie duże byłoby zużycie w najdłuższych dniach w roku. tak, hydroforum, indukcjum i przepływki w umywalkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pratchawiec 18.06.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Witam Od 7 lat prowadzę takie obserwacje i przy zbliżonym wyposażeniu moja średnia letnia to również ok. 13 kWh/d. Cud? A może prawidłowość przy normalnym użytkowaniu. PS Wracaj jak najszybciej. Jakoś szaro się zrobiło. Pozdrawiam Pratchawiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 19.06.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 (edytowane) Witam Od 7 lat prowadzę takie obserwacje i przy zbliżonym wyposażeniu moja średnia letnia to również ok. 13 kWh/d. Cud? A może prawidłowość przy normalnym użytkowaniu. żaden cud - ot po prostu normalne życie; dom jest dla mnie a nie ja dla domu ; w tym roku jeszcze nie podlewana trawa, co skutkuje pracą hydroforum pozdrawiam Opole z naciskiem na skręt na Kluczbork Edytowane 19 Czerwca 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 19.06.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 żytko, myślałem, że już dawno Cię zderatyzowali, ale widać skuteczność naszych adminów jest równa poparciu dla obecnego rządu... Roletki zaciągnięte, ale pochwal się ile celsjuszy masz na poddaszu. U mnie komfortowe 21,8 *C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 19.06.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 żytko, myślałem, że już dawno Cię zderatyzowali, ale widać skuteczność naszych adminów jest równa poparciu dla obecnego rządu... Roletki zaciągnięte, ale pochwal się ile celsjuszy masz na poddaszu. U mnie komfortowe 21,8 *C. Ja nie wiem ile jest na poddaszu, bo się boję tam wejść. Wiem ile jest na pierwszym piętrze: 28,3, na parterze: 25,6. Wilgotność 68% To jeden z wielu powodów decyzji o budowie nowego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 19.06.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Tak sobie wszyscy pierdu pierdu a rozne tematy... to i ja zapytam... Kleil ktos styropian grafit na piane w stylu tytan eos do ytonga? kołkowaliscie styropian? Ja kleiłem na piankę ale na silikat ale nie powinno być różnicy jeśli chodzi o BK. Suma sumarum,nie polecam pianki,niby mniej upierdliwe ale jak się chce dokładnie kleić to trzeba trochę czasu poświecić.Oprócz standartowych wianków,kazdą płytę już po doklejeniu jechałem dodatkowo po obwodzie.Z tradycyjnym klejem nie byłoby takich szopek. Styro nie kołkowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts