Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Compi, na Boga, moze Ty sie potrafisz "umyc" pwietrzem, ale nie mierz wszystkich swoja miarka. :)

Chcesz porównać wagę? Bo to może u ciebie przekładać się na zużycie wody, hheehe. Po prostu w brzydki sposób insynuujesz. Możesz to zrobić u mnie. 4 osoby korzystające z prysznica, PC do CWU z 200l zasobnikiem. Średniorocznie 80zł/mc za wodę. Oczywiście zimą więcej płacę za prund, latem mniej. Co wymyślisz? Słabą pompę, zbyt zimną wodę w studni czy zbyt długie włosy u kobiet?

Aaaa no to widzisz. Roznie rozumiemy slowo "prysznic". U Ciebie to raczej "ablucja" niz prysznic. Co kto lubi.... :)

Niektorzy jak bior prysznic to leja wode zanim sie zaczna myc co by temperatura sie zrobila, podczas mycia na czas mydlenia nie zakrecaja, potem jeszcze sie wystoja i wygrzeja, zejdzie lacznie z 20 minut i 100 litrow jak nic :p

Kazdy, kto po prostu sie myje pod prysznicem a nie wrocil z kopali oczysci sie skytecznie ponizej 10 minut zuzywajac mniej niz 1/3 tego, co z leci komus kto na zuzycie nie zwraca uwagi.

To jest po prostu racjonalne korzystanie z cieplej wody, zasobniki poand 200 litrow do 4 osob to jakies nieporozumienie, chyba, ze w tej grupie sa 3 dorosle kobiety:)

No ale niekotrzy pisali, ze beda zuzywac ponad 300 litrow na dobe bo tylko wanna wchodzi w gre i nigdy nie beda mieli prysznica choc jednak takowy wstawili ale jest w pom. gosp. wiec na pewno nie bedzie czesto uzywany :p

Ze tacy ludzie nie stawiaja od razu drugiego domu obok, np. kanadyjczyka, bo jak danego dnia akumulacja bedzie nie do zniesienia to mieliby "alternatywe".

Pozdrawiam

Niektorzy jak bior prysznic to leja wode zanim sie zaczna myc co by temperatura sie zrobila, podczas mycia na czas mydlenia nie zakrecaja, potem jeszcze sie wystoja i wygrzeja, zejdzie lacznie z 20 minut i 100 litrow jak nic :p

Wiesz, mozna sie "umyc" i 2 litrami wody (tylko trzeba starannie przemyslec ktore miejsca ktorego dnia), tylko po co bic takie rekordy? Oszczednosc?

Wiesz, mozna sie "umyc" i 2 litrami wody (tylko trzeba starannie przemyslec ktore miejsca ktorego dnia), tylko po co bic takie rekordy? Oszczednosc?

Nie wiem ktory opis sugeruje, ze ktos ze wzgledu na oszczednosc na sile mniej wody zuzywa, nie w tym rzecz.

Jak woda leci a jej nie uzywasz to mycia to bedziesz bardziej czysty?

a tak swoją drogą to zużywa średnio o 70 L na dobę więcej niż ja, czyli wcale nie takie ogromne ilości ...:p

Nie wiem jak to policzyles, ale u mnie oszczednie gospodarujac woda wychodzi te 330l dziennie na calosc. Jesli Ty na cele CWU zuzywasz jakies 50l dziennie, to na co wywalasz pzozostale 200l wody? Moze spluczka cieknie czy cos? ;)