_artur_ 24.07.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 dajcie se spokój z licytowanie kto sobie co myje , ma ktoś jakieś informacje odnośnie typowego zużycia przy przepływowym podgrzewaczu takim z 15-24 kW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 24.07.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Nie wiem ktory opis sugeruje, ze ktos ze wzgledu na oszczednosc na sile mniej wody zuzywa, nie w tym rzecz. Jak woda leci a jej nie uzywasz to mycia to bedziesz bardziej czysty? No to ciekawi mnie jakie motywy kieruja jaskiem71. A ktory opis sugeruje, ze woda leci i sie jej nie uzywa do mycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 24.07.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Jak dlugi jest kawalek sznurka? Jakie drewniane pięć złotych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 24.07.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Ludzie budujacy nowe, nie tanie domy licza kazda zl:-? Nie w tym rzecz. Ludzie grzeja czystym pradem i pozniej podaja swoje "szokujco niskie" zuzycia kWh. Medal za poswiecenie trzeba jakis przyznawac chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 24.07.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Pomału, ale do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 24.07.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Nie wiem jak to policzyles, ale u mnie oszczednie gospodarujac woda wychodzi te 330l dziennie na calosc. Jesli Ty na cele CWU zuzywasz jakies 50l dziennie, to na co wywalasz pzozostale 200l wody? Moze spluczka cieknie czy cos? widzisz nawet nie potrafisz czytać ze zrozumieniem ... wyraźnie napisałem że całe to moje ustrojstwo powoduje inną proporcję mieszania wody zimnej z ciepłą ... na każdy wylany litr ciepłej wody ( 55* ) przypada średnio ok. 2,5 L zimnej ... napisałem że na szybki prysznic idzie 9-11 L ciepłej (55* ) a nie całości ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 24.07.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 No to ciekawi mnie jakie motywy kieruja jaskiem71. A ktory opis sugeruje, ze woda leci i sie jej nie uzywa do mycia? Woda nie leci. Woda jest do mycia, do picia i do mycia picia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 24.07.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Pomału, ale do przodu. Czyli wylewka na dwa razy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 24.07.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 - zamiatanie i odkurzanie - wypełnianie szczelin w podwalinie pianką - obcinanie pianki - folia 300 na zakładkę - styropian 5 cm + 5 cm (genderka... miał być jakiś grafitowy, ale niestety nie dało się ściągnąć na wtorek więc poleciał normalny) - folia 200 na zakładkę - siatka 15x15x2,3 mm - kable elektra na opaski zaciskowe. (poszło już 1100 szt. opasek i brakło jeszcze ze 300. A na paluchu już odparzenia od zaciągania... ) - sterowniki dotykowe z allegro jutro kończę, a w piątek wylewka (9 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 24.07.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Pewnie tak. To moze podajmy calkowity koszt/ m utrzymania domu. i.e rachunki+kredyt. Tak aby bylo sprawiedliwie. Taki miesieczny koszt utrzymania domu! rocznie ok. 6 k za prąd na wszystko ... woda i kanaliza ok. 500zł rocznie ... dom 154m2 za 265 k łącznie z wyposażeniem ( bez kredytu ...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 24.07.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Czyli wylewka na dwa razy ? wylewka na raz. Pod pierwsza folią jest płyta fundamentowa Poproszę panów wylewkarzy, żeby po podsypani pierwszym spróbowali delikatnie unieść siatkę z kablem. Może się uda. A jak nie to trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 24.07.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 widzisz nawet nie potrafisz czytać ze zrozumieniem ... wyraźnie napisałem że całe to moje ustrojstwo powoduje inną proporcję mieszania wody zimnej z ciepłą ... na każdy wylany litr ciepłej wody ( 55* ) przypada średnio ok. 2,5 L zimnej ... napisałem że na szybki prysznic idzie 9-11 L ciepłej (55* ) a nie całości ... No to sie zupelnie niedogadalismy. Dlatego sie dziwilem jak sie mozna umyc 10l wody pod prysznicem. Po odzewie jeddnak widze, ze co dla niektorych to norma jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 24.07.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 wylewka na raz. Pod pierwsza folią jest płyta fundamentowa Poproszę panów wylewkarzy, żeby po podsypani pierwszym spróbowali delikatnie unieść siatkę z kablem. Może się uda. A jak nie to trudno. wystarcz tylko poruszać przy wysypywaniu ... jaka masz moc na 1m2...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 24.07.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Poproszę panów wylewkarzy, żeby po podsypani pierwszym spróbowali delikatnie unieść siatkę z kablem. Może się uda. A jak nie to trudno. Ale robotę odwaliłeś misterną. Pozaciągać tyle trytytek ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 24.07.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Pewnie tak. To moze podajmy calkowity koszt/ m utrzymania domu. i.e rachunki+kredyt. Tak aby bylo sprawiedliwie. Taki miesieczny koszt utrzymania domu! Kurde, to moze rozepnijmy od razu rozporki.... Przeciez nie o to mi chodzilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 24.07.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 wystarcz tylko poruszać przy wysypywaniu ... jaka masz moc na 1m2...? moc zależna od pomieszczenia. licząc po całym metrażu a nie tylko tam gdzie kable to wychodzi od 66 do 123 W/m2 średnia dla całości 97 W/m2 mam nadzieję na akumulację i grzanie w II taryfie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 24.07.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 mam nadzieję na akumulację i grzanie w II taryfie. na luziku ... ja mam średnio ok. 70w/m2 i daje radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 24.07.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 (edytowane) No ale niekotrzy pisali, ze beda zuzywac ponad 300 litrow na dobe bo tylko wanna wchodzi w gre i nigdy nie beda mieli prysznica choc jednak takowy wstawili ale jest w pom. gosp. wiec na pewno nie bedzie czesto uzywany Wyobraź sobie,że niektórzy od urodzenia kąpią się w wannie i nie zmienią przyzwyczajeń i nie pogorszą sobie komfortu tylko dla Pana miloszenko,który do mydlenia rąk zakręca wodę w kranie... Podczas golenia woda leje mi się na bieżąco i gdybym golił się u miloszenko to ten pewnie dostał by zawału serca bo zużyłbym miesięczny przydział na ciepłą wodę Na głowę jeszcze nie upadłem,żeby wodę co 5 sekud zakręcać i odkręcać Gdzieś zapodałem zdjęcie z mojego zużycia wody zimnej do tej pory z mieszkania na 3 osoby i było tego 13-15m3 miesiąc. Edytowane 24 Lipca 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 24.07.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 (edytowane) podczas mycia na czas mydlenia nie zakrecaja, Czego to ludzie nie wymyślą,to już pomału oznaki choroby...szkockiej lub znak firmowy grzejących prądem Nie taniej będzie umyć łapki w garnuszku i spłukać w deszczówce złapanej podczas deszczu ? Tak czytam i niektórych normalnie żal mi Edytowane 24 Lipca 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 24.07.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 na każdy wylany litr ciepłej wody ( 55* ) przypada średnio ok. 2,5 L zimnej ... napisałem że na szybki prysznic idzie 9-11 L ciepłej (55* ) a nie całości ... Widzisz, zastanawia jeszcze strona fizyki. Zeby z 1litra widy o temp 55*C uzyskac po domieszniu 2,5l wody "zimnej" wyjsciowa temperature do kapieli na poziomie 38*C (to chyba absolutne minimum jak na prysznic), to ta woda "zimna" musi miec temperature 31,2 *C. Zakladajac ze ta studzienna lub z wodociagu ma teraz max 12-13*C to Twoj wymiennik musial by na kazdy litr ogrzewanej wody dokladac z nikad 101kJ energii. Zakladam, ze woda zuzyta z prysznica w ilosci 3,5lita o temperaturze 37*C nagrzewasz do 31,2*C wode zimna o temp 13*C do podmieszania w ilosci 2,5l. Energi do wykorzystania to 81,2kJ a potrzebna ti 182kJ. Ni jak sie to nie zamyka w obliczeniach, wiec mysle, ze dane ktore podales sa nieprawdziwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts