Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie promuje marnowania zasobow naturalnych. Ale interesujace ze wspomniales...

Bo czym jest ekonomiczne grzanie kablami i zuzywanie 5000kWh zamiast 2000 kWh?

dobre ...

a czym różni się budynek zużywający 5000kwh przez PC od tego zużywającego 5000kwh kablami ...?

ile trzeba różnych fabryk, zakładów , transportu i innych dyrdymałów aby ta super ekologiczna technologia działała w twojej chałupie ...?

każda rurka, blaszka czy pstryczek to jest oddzielna linia produkcyjna z jakimś specem od obsługi a który do tej pracy też raczej nie przyszedł piechotą ...

te rozwiązania mogą co najwyżej napędzać gospodarkę ...

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bo czym jest ekonomiczne grzanie kablami i zuzywanie 5000kWh zamiast 2000 kWh? Nie marnowaniem zasobow usazadnionych wlasna ekonomia?

A ze zbiornikami jest roznie 150l moze miec wieksze straty od 250l, zalezy przeciez od zbiornika, i jego izolacji. Nie wyloncznie od pojemnosci.

:)

Dziwne, ze odpisujesz bo pisalem to do Arturo, czyzby Ciebie bylo dwoch?

A wiec zuzywajac 5000 zamiast mogac 2000 jest marnowaniem zasobow.... Obronco kabli.

Myslalem ze zalapiesz mechanizm ograniczenia kWh.

do obrony kabli mi daleko ...;)

no fakt zbudowanie budynku zużywającego te 2000kwh nie jest marnotrawieniem zasobów naturalnych ...

wystarczy tylko prześledzić drogę każdego elementu składowego takiej chałupy ...;)

czym więcej elementów tym większe marnotrawstwo ...

Bo czym jest ekonomiczne grzanie kablami i zuzywanie 5000kWh zamiast 2000 kWh? Nie marnowaniem zasobow usazadnionych wlasna ekonomia?

A ze zbiornikami jest roznie 150l moze miec wieksze straty od 250l, zalezy przeciez od zbiornika, i jego izolacji. Nie wyloncznie od pojemnosci.

:)

Użyj w poście "magicznego" słowa pompa lub PC a Varmepumpsagare się natychmiast odezwie. Masz pewnie program do wyłapywania tych słów na forum :yes:

Zalane :)

podniesienie siatki z kablami po wstępnym podsypaniu okazało się dziecinnie proste, tak więc wylądowały w sumie 2-3,5 cm nad folią, a na nie poszła siatka 4mm do zbrojenia betonu. betonu wyszło w sumie 9 cm miejscami nawet 10.

Jeden z ekipy z wylewkarzy już raz miał do czynienia z kablami u jakiegoś niemca, więc wiedział mniej więcej o co biega.

Napisz cos wiecej jakie moce jaki roztaw miedzy kablami i jakie sterowniki wybrałeś ja nie mogę się zdecydować a ściany zaraz ruszają

Od ładnych kilkunastu lat myje się pod prysznicem w pracy,używam prysznica jak jestem na wczasach i dla mnie prysznic nie ma nic wspólnego z komfortem mycia czy kąpania i nigdy w zyciu w domu/mieszkaniu nie zainstalowałbym kabiny prysznicowej w łazience :)

Walę zasoby naturalne,ma być komfortowo dla mnie/dla nas a nie dla ekologów ;)

TO zupelnie nie rozumiem, czemu nie palisz smieciuchem. Sa takie z podajnikami, mialbys taniej niz ta swoja ekologiczna PC.

Teraz zaczynam rozumiec dlaczego kupiles ta PC, bedziesz na zlosc ekologom lal wode na potege, a zeby rachunki ogarnac kupiles PC i zamontowales prysznic, tzn bedziesz wszystkim mowil, ze lejesz pelna wanne a w praktyce uzywal jej od swieta :p