jasiek71 27.07.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Nie promuje marnowania zasobow naturalnych. Ale interesujace ze wspomniales... Bo czym jest ekonomiczne grzanie kablami i zuzywanie 5000kWh zamiast 2000 kWh? dobre ... a czym różni się budynek zużywający 5000kwh przez PC od tego zużywającego 5000kwh kablami ...? ile trzeba różnych fabryk, zakładów , transportu i innych dyrdymałów aby ta super ekologiczna technologia działała w twojej chałupie ...? każda rurka, blaszka czy pstryczek to jest oddzielna linia produkcyjna z jakimś specem od obsługi a który do tej pracy też raczej nie przyszedł piechotą ... te rozwiązania mogą co najwyżej napędzać gospodarkę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 27.07.2013 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Nie promuje marnowania zasobow naturalnych. Ale interesujace ze wspomniales... Bo czym jest ekonomiczne grzanie kablami i zuzywanie 5000kWh zamiast 2000 kWh? Nie marnowaniem zasobow usazadnionych wlasna ekonomia? A ze zbiornikami jest roznie 150l moze miec wieksze straty od 250l, zalezy przeciez od zbiornika, i jego izolacji. Nie wyloncznie od pojemnosci. Dziwne, ze odpisujesz bo pisalem to do Arturo, czyzby Ciebie bylo dwoch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 27.07.2013 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 A wiec zuzywajac 5000 zamiast mogac 2000 jest marnowaniem zasobow.... Obronco kabli. Myslalem ze zalapiesz mechanizm ograniczenia kWh. do obrony kabli mi daleko ... no fakt zbudowanie budynku zużywającego te 2000kwh nie jest marnotrawieniem zasobów naturalnych ... wystarczy tylko prześledzić drogę każdego elementu składowego takiej chałupy ... czym więcej elementów tym większe marnotrawstwo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 27.07.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Czy wy nie macie rodzin? dzieci? zajęć? wakacji? itp itd tylko siedzicie cale dnie noce i pierdolicie jakies farmazony i na wzajem sie przekomarzacie...?? a ty co tu robisz ...? nie masz rodziny ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 27.07.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Nie promuje marnowania zasobow naturalnych. Ale interesujace ze wspomniales... Bo czym jest ekonomiczne grzanie kablami i zuzywanie 5000kWh zamiast 2000 kWh? Nie marnowaniem zasobow usazadnionych wlasna ekonomia? A ze zbiornikami jest roznie 150l moze miec wieksze straty od 250l, zalezy przeciez od zbiornika, i jego izolacji. Nie wyloncznie od pojemnosci. Użyj w poście "magicznego" słowa pompa lub PC a Varmepumpsagare się natychmiast odezwie. Masz pewnie program do wyłapywania tych słów na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 27.07.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 nie mam... I tak trzymaj. Wierz mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 27.07.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Nie a sa takie? Jasne że są. Użyj w Stanach w mailu słowa "bomba" lub zamach" i masz ciepło nawet bez PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.07.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Czy wy nie macie rodzin? dzieci? zajęć? wakacji? itp itd tylko siedzicie cale dnie noce i pierdolicie jakies farmazony i na wzajem sie przekomarzacie...?? Postaram sie byc w miare delikatny skoros taki prowokator: A gowno Ci do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.07.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Żaden prowokator masz racje gówno mi do tego pozostaje tylko współczuć Ja Tobie tez wspolczuje, ale z zupelnie innego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
head67 27.07.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Zalane podniesienie siatki z kablami po wstępnym podsypaniu okazało się dziecinnie proste, tak więc wylądowały w sumie 2-3,5 cm nad folią, a na nie poszła siatka 4mm do zbrojenia betonu. betonu wyszło w sumie 9 cm miejscami nawet 10. Jeden z ekipy z wylewkarzy już raz miał do czynienia z kablami u jakiegoś niemca, więc wiedział mniej więcej o co biega. Napisz cos wiecej jakie moce jaki roztaw miedzy kablami i jakie sterowniki wybrałeś ja nie mogę się zdecydować a ściany zaraz ruszają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 27.07.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 (edytowane) jakim przewodem ciągneliście zasilanie do kabli grzewczych? 3x2.5 chyba będzie az za bogato bo elektra w katalogu podaje 3x1, mysle czy dac 3x1,5 czy grubszy.. każdy przewód do rozdzielni oddzielnie, moc max to około 700W Edytowane 27 Lipca 2013 przez _artur_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 27.07.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Od ładnych kilkunastu lat myje się pod prysznicem w pracy,używam prysznica jak jestem na wczasach i dla mnie prysznic nie ma nic wspólnego z komfortem mycia czy kąpania i nigdy w zyciu w domu/mieszkaniu nie zainstalowałbym kabiny prysznicowej w łazience Walę zasoby naturalne,ma być komfortowo dla mnie/dla nas a nie dla ekologów TO zupelnie nie rozumiem, czemu nie palisz smieciuchem. Sa takie z podajnikami, mialbys taniej niz ta swoja ekologiczna PC. Teraz zaczynam rozumiec dlaczego kupiles ta PC, bedziesz na zlosc ekologom lal wode na potege, a zeby rachunki ogarnac kupiles PC i zamontowales prysznic, tzn bedziesz wszystkim mowil, ze lejesz pelna wanne a w praktyce uzywal jej od swieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
head67 28.07.2013 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 jakim przewodem ciągneliście zasilanie do kabli grzewczych? 3x2.5 chyba będzie az za bogato bo elektra w katalogu podaje 3x1, mysle czy dac 3x1,5 czy grubszy.. każdy przewód do rozdzielni oddzielnie, moc max to około 700W spokojne dawaj 3x1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 28.07.2013 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Tylko u CIebie Arturo zuzycie na CWU przewyzsza CO bo rozrzutnie korzystasz z wody:( Gdybys tylko korzystal z niej racjonalnie nie musialbys inwestowac w taka PC i mialbys 15 tys w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 28.07.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 no i wychodzi kompromitacja pompiarzy : Arturo ma gdzieś zasoby naturalne ważne żeby było dla niego wygodnie a Värmepumpsägare przy zapotrzebowaniu 2000kWh na ogrzewanie dalej proponuje pompę. Panowie przecież to się nie opłaca i jednemu i drugiemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 28.07.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 no i wychodzi kompromitacja pompiarzy : Arturo ma gdzieś zasoby naturalne ważne żeby było dla niego wygodnie a Värmepumpsägare przy zapotrzebowaniu 2000kWh na ogrzewanie dalej proponuje pompę. Panowie przecież to się nie opłaca i jednemu i drugiemu. Ale opłaca się znaleźć łosi na pompe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 28.07.2013 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 ...tym bardziej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 28.07.2013 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Lepiej zuzywac 2.5-4 razy wiecej pradu niz to konieczne. I byc dumnym nie losiem Lepiej zapłacić 2,5-4 razy więcej za PC i być dumnym łosiem co ma pompę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 28.07.2013 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 (edytowane) ...tym bardziej.... Wytłumacz mi proszę, dlaczego pompiarze tak się martwią o nasze zużycie prądu. Płacą za niego czy co ? Edytowane 28 Lipca 2013 przez Wivaldi Goraco i zapomniałem krpoki postawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 28.07.2013 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 pompiarze to ludzie którzy lubią swoją pracę .i lubią jak klient jest zadowolony bo przyśle następnego.Źle zrobiona robota to kłopot ,A poco nam kłopot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts