Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Odnośnie samochodów:

diesel vs benzyna vs bezyna na lpg.

Pytanie: co bardziej się opłaca?

Ja wolę benzynę bez lpg i to mi się opłaca uwzględniając wszystkie koszty (zakupu, przeróbki, amortyzacji, serwisu i eksploatacji)

A jaj mam 2l doladowanego diesla, bo fajnie sie nim jezdzi. Pali przy normalnej jezdzie 6l.

Najbardziej natomiast oplaca mi sie jezdzic rowerkiem. Najtaniej i najzdrowiej. :)

http://www.speed-magazin.de/img/news/1220652279.jpg

1,6 diesel , alternatywa do wcześniejszych aut które zawsze miały LPG

tak jak pisałem pali ... nawet 3,3l /100 ale przy 70 na h i jakiś lekkich butach / kapciach

przy normalnej jeździe nieco więcej

to jak z domem - da się miec niskie zuzycie i miec w domu 20 *c

jednak komfort to 21,5 , niektorzy uważają nawet że wiecej ....

Edytowane przez R&K

Nie wiedzialem, ze rwiesz laski wsrod budujacych sie znajomych. Wtedy to faktycznie nie trafilem. ;)

pytałeś o wrażenie - a nie o "rwanie"

A jaj mam 2l doladowanego diesla, bo fajnie sie nim jezdzi. Pali przy normalnej jezdzie 6l.

Najbardziej natomiast oplaca mi sie jezdzic rowerkiem. Najtaniej i najzdrowiej. http://forum.muratordom.pl/images/smilies/smile-2.gif

jesli to ten z Twojej miniaturki to chyba ma w srodku jakąś PC z niezłym COPem :p

u mnie kable ok10 kW + sterowniki ok 10 tys + elektryk i chłopaki od ciecia rowkow w plycie max 500 zl

witam

ważne, że jesteś zadowolony (mam taką nadzieję)

jedni grzeją gazem, inni węglem, jeszcze inni prądem na wiele sposobów, a jeszcze inni ...

b. dobrze, że jest wybór

pozdrawiam

Teraz tak sobie liczę jak u siebie bym robił. Czyli 19500zł + instalacja podłogówki. Czyli ile? przy 130m2 podłóg i sterowaniu w każdym pomieszczeniu na górze i dole to pewnie wyjdzie z 6500zł(materiał + robocizna). Więcej czy mniej? Razem wyszłoby 26 000zł. Za kable+bojler zapłacę 6 000zł. Podpięcie w rozdzielnicy to już w hurcie elektryk wszystko wepnie. Wychodzi mi 20 000zł mniej. Problem że nie mam tych 20 000zł. Kredyt powiększony o tą kwotę zwiększy mi raty (15lat) o 200zł/m-c.

Wychodzi mi pyrrusowe zwycięstwo. Będą jednak kable.

witam

b. dobrze, że jest wybór

dla każdego cos miłego

pozdrawiam

Gość Arturo72
możecie dac namiary na instalatorów wodnej podłogówki bo widze macie tanie z hotel wyjdzie nawet taniej jak bym brał z okolicy

Rzuć temat na szukajfachowca.pl i w ofertach będziesz przebierał,prawdopodobnie nie tylko z wielkopolski.

Ja tam znalazłem swoją ekipę do SSO z Radomia(200km ode mnie),z której jestem bardzo zadowolony :)

Edytowane przez Arturo72

:rolleyes::)

No.... trudno z tym konkurowac... :lol2:

Ale nie masz PC ... nawet sluzbowej... za to auto pewnie z A/C :)

A licznik pewnie krecony... na bank bylo 15-25km :p

;)

PC nawet służbowej nie chce :D

Co do kręconych aut to taki mały OT - koleś sprowadził auto z prawdziwym ( rzadkość ) przebiegiem 99 000 km BMW 5 2005 rok i nie mógł sprzedać więc ją skręcił na 205 000 km i poszła od ręki :))

inny przyklad auta ktore mimo duzego przebiegu bylo zabane i serwisowane - jezdzilo w urzedzie wojewodzkim - woziło vipow - przebieg byl udokumentowany czlowiek kupil w przetargu auto i postanowil zarobic - cofnął licznik, wstawił auto do komisu i miał pecha trafil na innego człowieka ktory znał to auto i sprawa miała finał w sadzie

No tak... Wyczules mnie... Trzeba miec duuuuzo kasy aby kupic klasycznego SAAB'a z -92 z przebiegiem >230000km :jawdrop:

Odnosiłem się do tego cytatu: PC mam w cenie Twojego samochodu

Klasyczny Saab - tylko pochwalić. Ale 92 rok i tylko 233 tys km - raczej niemożliwe.