Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

PCi na cele CO+CWU - 5805 kWh (1963 zl) (samo CO jakies 4230kWh za 1350 zl)

Prad "bytowy" - 4809 kWh (2486 zl)

średnio 13kWh / dobę na "życie" - czyli bez CO i CWU

widać, że mieszkasz a nie pomieszkujesz :)

ja nijak nie moge zejść nawet latem poniżej 10kWh / dobę

rocznie zamykam się w 12500kWh / rok plus-minus 10%

Edytowane przez Hippek

średnio 13kWh / dobę na "życie" - czyli bez CO i CWU

widać, że mieszkasz a nie pomieszkujesz :)

ja nijak nie moge zejść nawet latem poniżej 10kWh / dobę

rocznie zamykam się w 12500kWh / rok plus-minus 10%

Hehe... mam male dziecko i naprawde trzeba miec pecha, zeby kogos w domu nie zastac. Jestem albo ja , albo zona, bo pracujemy w jednej firmie i ustawiamy sobie prace "na mijanke". Do tego plyta indukcyjna, hydrofor i calonocne oswietlenie domu i ogrodu. To wszystko nieublaganie sie sumuje.

ktoś tu się zdenerwował i zazielenił ze złości - prawda jest taka że grzejąc w nocy taniej przepłacasz w ciągu dnia, wiec policz średnią roczną cenę 1 kWh i wtedy podawaj ... albo podaj roczny koszt prądu dla całego domu i sumę rachunków!

ktoś tu się zdenerwował i zazielenił ze złości - prawda jest taka że grzejąc w nocy taniej przepłacasz w ciągu dnia, wiec policz średnią roczną cenę 1 kWh i wtedy podawaj ... albo podaj roczny koszt prądu dla całego domu i sumę rachunków!

Zdenerwowal? Na zwykla ludzka niewiedze ciezko jest sie zdenerwowac. :)

Podalem Ci zuzycie i ceny. Czy to tak trudno podizelic? Mi wychodzi srednio 42 gr/kWh. Ale co ma pokazac taki parametr?

Gowno prawda a nie cala prawda. :)

Moj samochod pali 22l/100 a kolegi 5l/100. Cala prawda o autkach! (tylko ja mam Hummera a on Fiata Pande).

nie lubie fiatów :p

Pompa kolegi Värmepumpsägare wyprodukowala pewnie kolo 22 000 kWh energi.
nie ma znaczenia ile produkuje tylko ile dom potrzebuje, to jak z solarami i jaraniem się ze gotuja dziś wode do 100*C, tyle ze jej nikt w lecie az tyle nie potrzebuje, najważniejsze ...ile to kosztuje ...

nie ma znaczenia ile produkuje tylko ile dom potrzebuje, to jak z solarami i jaraniem się ze gotuja dziś wode do 100*C, tyle ze jej nikt w lecie az tyle nie potrzebuje, najważniejsze ...ile to kosztuje ...

No tyle wlasnie potrzebuje dom. Chyba nie myslisz, ze polozenie kabli spowoduje jakies cudowne zmniejszenie zapotrzebowania domu na cieplo :D

Gość Arturo72
Dlatego ja grzeje tylko w I taryfie ;) Prawda jest taka,że chcąc poznać cenę kWh za ogrzewanie bierze się pod uwagę także zużycie na cele bytowe.

PCi na cele CO+CWU - 5805 kWh (1963 zl) (samo CO jakies 4230kWh za 1350 zl)

Prad "bytowy" - 4809 kWh (2486 zl)

Zdenerwowal? Na zwykla ludzka niewiedze ciezko jest sie zdenerwowac. :)

Podalem Ci zuzycie i ceny. Czy to tak trudno podizelic? Mi wychodzi srednio 42 gr/kWh. Ale co ma pokazac taki parametr?

o jakiej niewiedzy mówisz? skrzętnie manipulujesz cyferkami! prawda jest taka ze dzięki G12 srednioroczna cene 1 kWh masz na poziomie 42 gr a co za tym idzie ogrzewanie kosztuje Cie realnie 1776,6 zl/rok!

Dlatego ja grzeje tylko w I taryfie ;) Prawda jest taka,że chcąc poznać cenę kWh za ogrzewanie bierze się pod uwagę także zużycie na cele bytowe.

i ja zawsze tak licze, biore pod uwagę srednia dene 1 kwh, a Ty jaka masz z ciekawości przy 1 taryfie?

KONRAD ty masz 7000kwh i około 2000zł

ja na co i cwu będę miał okolo 3000 kwh[bardziej 2500kwh] ale kwotowo z 1200-1300zł

daje to do myślenia.

aha odwal się od fiatów - mam ducato jeżdzę nim od ukrainy do hiszpanii-dobry osiołek

nawet bardziej nim lubię jeżdzić [silnik 3L i 160 ps] niż mondeo 2.2 tdci 155ps

:D