asolt 12.08.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 witam już kiedyś pisałem - mitoman dziś czytałem jego wpisy na kilku tematach - śmiechu warte pozdrawiam Potwierdzam Tak, a moze jeszcze instalator sie nudzi i mysli jak doczekac do 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 12.08.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Widać,że nie masz bladego pojęcia o czym piszesz Byłem na kilku montażach podłogówki,byłem na kilku montażach pomp ciepła p-w i tutaj mnie nie zagniesz Jak najbardziej 3 dni są możliwe i to z zapasem(3 osoby) Montaż pompy ciepła,jeśli wszystko jest wyprowadzone trwa kilka h(3-4) 3 osoby, 3 dni roboty, 2 tys przychodu, czyli 200 zl/dzien/os. jesli sie dziela po rowno. Poza tym jak sie w te 2,3 dni odrobia to jak z proba szczelnosci? U mnie hydraulik nabijal na 2 tyg, jesli sie spieszy z budowa nabija na tydzien. Cos za cudowne to wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.08.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 witam już kiedyś pisałem - mitoman dziś czytałem jego wpisy na kilku tematach - śmiechu warte pozdrawiam Boli ? Główny Panas w Wa-wie polecił koledze zakup pompy od sprzedawcy w Sosnowcu jako najbardziej sprawdzonego na Śląsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.08.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 3 osoby, 3 dni roboty, 2 tys przychodu, czyli 200 zl/dzien/os. jesli sie dziela po rowno.... Coś mało nie ? Kurcze,ja mam aż 100zł/dzień w czasie normalnej pracy Poza tym jak sie w te 2,3 dni odrobia to jak z proba szczelnosci? Ja nie miałem robionej próby szczelności...co nie znaczy,że jest to dobre ale wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 12.08.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Coś mało nie ? Kurcze,ja mam aż 100zł/dzień w czasie normalnej pracy Ja nie miałem robionej próby szczelności...co nie znaczy,że jest to dobre ale wszystko jest ok. Albo udajesz albo faktycznie masz problemy z logicznym mysleniem. Ogarnij sie, zimny prysznic i czytaj ze zrozumieniem. 100 zl/dzien to zaden hydraulik nawet na lewo sie nie utrzyma, bo robota nie jest codziennie, dni roboczych ledwo z 200, niech robi i pol roku, 100 zl * 100 dni 10 tys/rok, jakies 850/miesiac, czyli generalnei to mu nawet nie starcza zeby auto zatankowac, a co dopiero kupic narzedzia. Co do proby szczelnosci: to jest kwiatek nad kwiatki ze, Ty guru energooszczednosci, przygotowywales sie tak dlugo do budowy, instalacje robil CI znajomy/byly wspolnik i podlogowke masz bez proby szczelnosci, zenada. Ale oczywiscie instalator dal Ci 10 lat gwarancji bez tej proby, to tez dobrze o nim swiadczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 12.08.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Boli ? Główny Panas w Wa-wie polecił koledze zakup pompy od sprzedawcy w Sosnowcu jako najbardziej sprawdzonego na Śląsku witam wstydu oszczędź mitomania zwana też kłamstwem patologicznym to za wikipedią - patologiczna skłonność do kłamania, zatajania prawdy i opowiadania zmyślonych historii, przedstawiających najczęściej opowiadającego w korzystnym świetle pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 12.08.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Boli ? Główny Panas w Wa-wie polecił koledze zakup pompy od sprzedawcy w Sosnowcu jako najbardziej sprawdzonego na Śląsku I ten najbardziej polecany daje najnizsza cene? Ja kiedys wycenialem SSO u polecanego przez producenta silki wykonawce, cena byla 2-krotnoscia typowej ekipy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.08.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Albo udajesz albo faktycznie masz problemy z logicznym mysleniem. Ogarnij sie, zimny prysznic i czytaj ze zrozumieniem. 100 zl/dzien to zaden hydraulik nawet na lewo sie nie utrzyma, bo robota nie jest codziennie, dni roboczych ledwo z 200, niech robi i pol roku, 100 zl * 100 dni 10 tys/rok, jakies 850/miesiac, czyli generalnei to mu nawet nie starcza zeby auto zatankowac, a co dopiero kupic narzedzia. No cóż,nie dziwie się,że idziesz w kable i WMG 150zł/dzień w normalnej pracy hydraulika+200zł/dzień po robocie hydraulika=350zł/dzień hydraulika,który robi fuchy. 350zł*21dni(bez sobót)=7350zł/miesiąc,masz pytania ? Dajesz kable i WMG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.08.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 I ten najbardziej polecany daje najnizsza cene? ... Powtórzę po raz kolejny: No cóż,nie dziwie się,że idziesz w kable i WMG Jeszcze raz powoli,skup się miloszenko: Z tego co wiem pompa ciepła kupowana jest od całkowicie innego sprzedawcy.Kupno pompy i instalacja wodnej podłogówki to nie jest jedna usługa. Materiały do instalacji są po stronie inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 12.08.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Moje kable beda atestowane i spokojnie przezyja Twoja podlogowke wykonana niezgodnie ze sztuka. Mysle, ze nie musze Ci ripostowac, wiekszosc uzytkownikow tego forum dobrze wie (lub sobie sama oceni) kto jest bardziej wiarygodny. I te podlogowki wykonywane z materialow dostarczonych przez inwestora, bez proby szczelnosci, czyli jak sie bedzie lac to se inwestor sam skuje i zamontuje ponownie:( Ech, ze ja sie wdaje jeszcze w takie dyskusje z Toba, ale coz, cwiczenie czyni mistrza:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.08.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Moje kable beda atestowane i spokojnie przezyja Twoja podlogowke wykonana niezgodnie ze sztuka. Mysle, ze nie musze Ci ripostowac, wiekszosc uzytkownikow tego forum dobrze wie (lub sobie sama oceni) kto jest bardziej wiarygodny. I te podlogowki wykonywane z materialow dostarczonych przez inwestora, bez proby szczelnosci, czyli jak sie bedzie lac to se inwestor sam skuje i zamontuje ponownie:( Ech, ze ja sie wdaje jeszcze w takie dyskusje z Toba, ale coz, cwiczenie czyni mistrza:P Mnie to rybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 12.08.2013 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 PC dziala w kazdej taryfie:) To naprawdę jest lepsza, bo kable tylko w tańszej taryfie Zresztą jak coś jest drogie to MUSI być lepsze Nie pisz proszę tylko o jakichś badziewiastych tanich pompach, bo rozmawiałem wczoraj ze szczęśliwym użytkownikiem PC i oświecił mnie co ile kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 12.08.2013 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Arturo, nie wychylaj się tak z tymi niefakturowanymi robotami w swoim domu bo narobisz sobie i swoim wykonawcom kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 13.08.2013 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 tak jak allego zostało z inwigilowane przez US tak tylko patrzeć jak stanie sie to z forum, tablicą etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 13.08.2013 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) Drogi Mr Wivaldi. I sa PC P/W markowe <25000:- A P/P pewnie i <4000:- sie znajda zaleznie od mocy.... Drogo jest pojeciem wzglednym. Jak tam z ogrodzeniem... Fajnie sie zwraca? jest 100% konieczne? Inwestycja niekwestioniwana? Itd itp. Kazdy robi jsk chce.... Ale fakt pozostaje 2.5-4razy mniejsze zuzycie pradu Sir Värmepumpsägare, nie sugeruje nic. Kolega założył PC i zapłacił za kompletną instalację (2011r) 55 tys. Sama PC 29 tys. Fakt, musiał zrobić 4 odwierty. I tak jak nie samym chlebem człowiek żyje, tak i PC potrzebuję wiele dodatkowych materiałów i robót aby funkcjonować.Ogrodzenie się nie zwraca, dlatego szkoda mi pieniędzy na murowane i kute. Ale każdy wydaje swoje pieniądze na co chce. Ja zamiast PC kupię sobie lepszą furę. Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez Wivaldi Uśmiechu zabrakło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 13.08.2013 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 No i dokladnie... W koncu sie rozumiemy Pamietajmy tez ze sa PC co odwiertow nie potrzebuja. Pamiętajmy też, że w kwestii odwiertów nie decyduje "chciejstwo" ale warunki gruntowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 13.08.2013 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Pamiętajmy też, że w kwestii odwiertów nie decyduje "chciejstwo" ale warunki gruntowe. a u niektórych też powierzchnia działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.08.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Kolega założył PC i zapłacił za kompletną instalację (2011r) 55 tys. Sama PC 29 tys. Sa tu na forum tacy za zaplacili 80 tys na niewielki w sumie domek. Sa tez ludzie co za autko placa 700-900 tys. Czy to znaczy, ze kupno autka to blad, bo sa baaaaardzo drogie? Chyba masz klopot z wyciaganiem poprawnych wnioskow malej probki danych. BTW: Spytaj kolegi, czy jak by budowal drugi dom, czy by tez robil pompe, czy moze jednak kable Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 13.08.2013 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Nie wiem jak można wodną podłogówkę zrobić za 2 tys.zł Arturo pisze mity. W listopadzie dokładałem 80m2 podłogówki i sama robocizna kosztowała 6tys.zł plus 5tys.zł materiał, bez wylewek, bo to już inna firma. Sama robota 5 dni i 2 dni próby ciśnieniowej. Manometr od próby non stop podłączony i zdjęty dopiero po wylewkach. Żadnego ryzyka i wolnej amerykanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.08.2013 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 W listopadzie dokładałem 80m2 podłogówki i sama robocizna kosztowała 6tys.zł plus 5tys.zł materia Za zrobienie kanalizacji od stanu zero, instalacji wodnej, podlogowki 230m2, zalanie, sprawdzenie i podlaczenie DZ do pompy ciepla + klimakonwektor na strychu, zrobienie kotlowni + woda studzienna + hydrofor, rozlozenie rur do odkurzacza centralengo moja ekipa wziela do reki 5 tyz zl. Calosc materialow kupilem sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts