Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widać,że nie masz bladego pojęcia o czym piszesz ;)

Byłem na kilku montażach podłogówki,byłem na kilku montażach pomp ciepła p-w i tutaj mnie nie zagniesz :)

Jak najbardziej 3 dni są możliwe i to z zapasem(3 osoby) ;)

Montaż pompy ciepła,jeśli wszystko jest wyprowadzone trwa kilka h(3-4)

3 osoby, 3 dni roboty, 2 tys przychodu, czyli 200 zl/dzien/os. jesli sie dziela po rowno.

Poza tym jak sie w te 2,3 dni odrobia to jak z proba szczelnosci? U mnie hydraulik nabijal na 2 tyg, jesli sie spieszy z budowa nabija na tydzien.

Cos za cudowne to wszystko...

Gość Arturo72
witam

już kiedyś pisałem - mitoman

dziś czytałem jego wpisy na kilku tematach - śmiechu warte

pozdrawiam

Boli ?

Główny Panas w Wa-wie polecił koledze zakup pompy od sprzedawcy w Sosnowcu jako najbardziej sprawdzonego na Śląsku ;)

Gość Arturo72
3 osoby, 3 dni roboty, 2 tys przychodu, czyli 200 zl/dzien/os. jesli sie dziela po rowno....

Coś mało nie ?

Kurcze,ja mam aż 100zł/dzień w czasie normalnej pracy ;)

Poza tym jak sie w te 2,3 dni odrobia to jak z proba szczelnosci?

Ja nie miałem robionej próby szczelności...co nie znaczy,że jest to dobre ale wszystko jest ok.

Coś mało nie ?

Kurcze,ja mam aż 100zł/dzień w czasie normalnej pracy ;)

Ja nie miałem robionej próby szczelności...co nie znaczy,że jest to dobre ale wszystko jest ok.

Albo udajesz albo faktycznie masz problemy z logicznym mysleniem.

Ogarnij sie, zimny prysznic i czytaj ze zrozumieniem.

100 zl/dzien to zaden hydraulik nawet na lewo sie nie utrzyma, bo robota nie jest codziennie, dni roboczych ledwo z 200, niech robi i pol roku, 100 zl * 100 dni 10 tys/rok, jakies 850/miesiac, czyli generalnei to mu nawet nie starcza zeby auto zatankowac, a co dopiero kupic narzedzia.

Co do proby szczelnosci: to jest kwiatek nad kwiatki ze, Ty guru energooszczednosci, przygotowywales sie tak dlugo do budowy, instalacje robil CI znajomy/byly wspolnik i podlogowke masz bez proby szczelnosci, zenada.

Ale oczywiscie instalator dal Ci 10 lat gwarancji bez tej proby, to tez dobrze o nim swiadczy :p

Boli ?

Główny Panas w Wa-wie polecił koledze zakup pompy od sprzedawcy w Sosnowcu jako najbardziej sprawdzonego na Śląsku ;)

witam

wstydu oszczędź

mitomania zwana też kłamstwem patologicznym to za wikipedią - patologiczna skłonność do kłamania, zatajania prawdy i opowiadania zmyślonych historii, przedstawiających najczęściej opowiadającego w korzystnym świetle

pozdrawiam

Gość Arturo72
Albo udajesz albo faktycznie masz problemy z logicznym mysleniem.

Ogarnij sie, zimny prysznic i czytaj ze zrozumieniem.

100 zl/dzien to zaden hydraulik nawet na lewo sie nie utrzyma, bo robota nie jest codziennie, dni roboczych ledwo z 200, niech robi i pol roku, 100 zl * 100 dni 10 tys/rok, jakies 850/miesiac, czyli generalnei to mu nawet nie starcza zeby auto zatankowac, a co dopiero kupic narzedzia.

No cóż,nie dziwie się,że idziesz w kable i WMG ;)

150zł/dzień w normalnej pracy hydraulika+200zł/dzień po robocie hydraulika=350zł/dzień hydraulika,który robi fuchy.

350zł*21dni(bez sobót)=7350zł/miesiąc,masz pytania ?

Dajesz kable i WMG ;)

Gość Arturo72
I ten najbardziej polecany daje najnizsza cene?

...

Powtórzę po raz kolejny:

No cóż,nie dziwie się,że idziesz w kable i WMG ;)

Jeszcze raz powoli,skup się miloszenko:

Z tego co wiem pompa ciepła kupowana jest od całkowicie innego sprzedawcy.Kupno pompy i instalacja wodnej podłogówki to nie jest jedna usługa.

Materiały do instalacji są po stronie inwestora.

Moje kable beda atestowane i spokojnie przezyja Twoja podlogowke wykonana niezgodnie ze sztuka.

Mysle, ze nie musze Ci ripostowac, wiekszosc uzytkownikow tego forum dobrze wie (lub sobie sama oceni) kto jest bardziej wiarygodny.

I te podlogowki wykonywane z materialow dostarczonych przez inwestora, bez proby szczelnosci, czyli jak sie bedzie lac to se inwestor sam skuje i zamontuje ponownie:(

Ech, ze ja sie wdaje jeszcze w takie dyskusje z Toba, ale coz, cwiczenie czyni mistrza:P

Gość Arturo72
Moje kable beda atestowane i spokojnie przezyja Twoja podlogowke wykonana niezgodnie ze sztuka.

Mysle, ze nie musze Ci ripostowac, wiekszosc uzytkownikow tego forum dobrze wie (lub sobie sama oceni) kto jest bardziej wiarygodny.

I te podlogowki wykonywane z materialow dostarczonych przez inwestora, bez proby szczelnosci, czyli jak sie bedzie lac to se inwestor sam skuje i zamontuje ponownie:(

Ech, ze ja sie wdaje jeszcze w takie dyskusje z Toba, ale coz, cwiczenie czyni mistrza:P

Mnie to rybka ;)

Drogi Mr Wivaldi.

I sa PC P/W markowe <25000:-

A P/P pewnie i <4000:- sie znajda zaleznie od mocy....

Drogo jest pojeciem wzglednym.

Jak tam z ogrodzeniem... Fajnie sie

zwraca? ;) jest 100% konieczne?

Inwestycja niekwestioniwana?

Itd itp.

Kazdy robi jsk chce.... Ale fakt pozostaje 2.5-4razy mniejsze zuzycie pradu ;)

Sir Värmepumpsägare, nie sugeruje nic. Kolega założył PC i zapłacił za kompletną instalację (2011r) 55 tys. Sama PC 29 tys. Fakt, musiał zrobić 4 odwierty. I tak jak nie samym chlebem człowiek żyje, tak i PC potrzebuję wiele dodatkowych materiałów i robót aby funkcjonować.Ogrodzenie się nie zwraca, dlatego szkoda mi pieniędzy na murowane i kute. Ale każdy wydaje swoje pieniądze na co chce. Ja zamiast PC kupię sobie lepszą furę.:)

Edytowane przez Wivaldi
Uśmiechu zabrakło..

Kolega założył PC i zapłacił za kompletną instalację (2011r) 55 tys. Sama PC 29 tys.

Sa tu na forum tacy za zaplacili 80 tys na niewielki w sumie domek. Sa tez ludzie co za autko placa 700-900 tys. Czy to znaczy, ze kupno autka to blad, bo sa baaaaardzo drogie?

Chyba masz klopot z wyciaganiem poprawnych wnioskow malej probki danych. ;)

BTW: Spytaj kolegi, czy jak by budowal drugi dom, czy by tez robil pompe, czy moze jednak kable :D

Nie wiem jak można wodną podłogówkę zrobić za 2 tys.zł:jawdrop: Arturo pisze mity.

W listopadzie dokładałem 80m2 podłogówki i sama robocizna kosztowała 6tys.zł plus 5tys.zł materiał, bez wylewek, bo to już inna firma. Sama robota 5 dni i 2 dni próby ciśnieniowej. Manometr od próby non stop podłączony i zdjęty dopiero po wylewkach. Żadnego ryzyka i wolnej amerykanki.

W listopadzie dokładałem 80m2 podłogówki i sama robocizna kosztowała 6tys.zł plus 5tys.zł materia

:jawdrop:

Za zrobienie kanalizacji od stanu zero, instalacji wodnej, podlogowki 230m2, zalanie, sprawdzenie i podlaczenie DZ do pompy ciepla + klimakonwektor na strychu, zrobienie kotlowni + woda studzienna + hydrofor, rozlozenie rur do odkurzacza centralengo moja ekipa wziela do reki 5 tyz zl. Calosc materialow kupilem sam.