Jacekss 07.09.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 ale Malux20 ma PC .. a Lobo_M ma grzałkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.09.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 ale Malux20 ma PC .. a Lobo_M ma grzałkę Ojej, przepraszam, nie wiedzialem. Lacze sie w bolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 07.09.2013 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Wracając do wątku z oczyszczalnią, potwierdzam że mając oczyszczalnie nie musisz się podpinać pod kanalize, i nie mogą Cie do tego zmusić, tak więc to co robią u Ciebie Pyxis jest dziwne.Mam oczyszczalnie i mam w planach na przyszły rok budowe kanalizacji, nie mam obowiązku ale się podłącze, bo nie mam w drodze odwodnienia i to jedyny ratunek dla mojej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 07.09.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 (edytowane) To raczej na szczescie nie bedzie zalezalo od Ciebie i Twojego chciejstwa. Gmina nakazuje podlaczenie sie i nie mozna tego typu "oczyszczalni" (czyli pchania fekaliow w wody gruntowe) uzytkowac na terenach uzbrojonych w kanalizacje. Oczywiscie wiem, ze Ci sie to nie spodoba i masz to gleboko w d...ie, bo najwazniejsze jest Twoje "dobro" finansowe , ale jednak bedziesz musial. Tu się kolego GRUBO mylisz....jezeli masz oczyszczlnie biologiczną zgłoszoną UM i starostwa ( a jeszcze lepiej jak masz np projekt domu "z oczyszczalnią biologiczną) to mogą cie cmoknąć...oczyszczalnia ma atest 25 lat,jak masz wszystkie papiery na nią i gmina w ciagu 30 dni od twojego zgłoszenia nie wyraziła sprzeciwu to chocby robili kanalize i szła 10 cm od twojego domu to nie ma takiej opcji-nikt cie nie zmusi. Edytowane 7 Września 2013 przez Piotrek42 uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 08.09.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 w wariancie "masz oczyszczalnie a robią kanalize" macie rację..a co w drugą stronę - czyli "jest kanalizacja, nie chce się wpinać, chcę oczyszczalnię" - tak się chyba nie da.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.09.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Tu się kolego GRUBO mylisz....jezeli masz oczyszczlnie biologiczną zgłoszoną UM i starostwa ( a jeszcze lepiej jak masz np projekt domu "z oczyszczalnią biologiczną) to mogą cie cmoknąć...oczyszczalnia ma atest 25 lat,jak masz wszystkie papiery na nią i gmina w ciagu 30 dni od twojego zgłoszenia nie wyraziła sprzeciwu to chocby robili kanalize i szła 10 cm od twojego domu to nie ma takiej opcji-nikt cie nie zmusi. No przyznalem juz, ze sie w przepisy nie wczytywalem, tylko z obserwacji lokalnych znam temat. Moze to co ja odczytuje jako "przymus" jest tylko logiczna konsekwencja przemyslen tych osob, ktore jednak wybieraja kabalizacje zamist pchania fekaliow pod swoja dzialke. Oby jak najwiecej osob szlo ta droga (przynajmniej w mojej okolicy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 08.09.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 ale Malux20 ma PC .. a Lobo_M ma grzałkę Ojej, przepraszam, nie wiedzialem. Lacze sie w bolu. Z tego co wiem to ani mnie ani Maluxa nic nie boli;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 08.09.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 jesteś w błędzie niestetyw tygodniu robiłem trase do bułgariii po 5 dniach przerwy robilismy dzis głupie 60 km wokół gopla -troche nogi czuję-wiatr robi swojelobo masz b. male zużycie na cwudobrze ocieplony bojlerczy jakas grzałka bez strat postojowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 08.09.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 U mnie zuzycie dla 3os za sierpien to 4,2kWH/ doba a srednia od kwietnia to rowne 5kWh, jak dla mnie takie straty to duuuuzo, ale to sprawa indywidualna kużwa mam cop 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 08.09.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 U mnie standard galmet chyba volcano (nie chce mi sie sprawdzac) ewidentnie widze wplyw cieplejszej wody na zasilaniu w lecie, czuc to jak odkrece zimna wode w kranie. Zobaczymy zima jak to bedzie.Ja w piatek, po calym aktywnie sportowo tygodniu ( silownia/rower) nie moglem doczekac sie weekendu, ktory dobil mnie weselem znajomych;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 10.09.2013 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 jajka w sałatce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 10.09.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 jajka w sałatce? raczej buzia w sałatce Lobo leżał jak człowiek pod stołem a ONI jak bydło po nim deptali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.09.2013 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 wczoraj grzałem dla sprawdzenia wodę grzałką jeśliby tylko grzać w 2 taryfie to po wczorajszych doświadczeniach widzę że to nie jest tragiczne w kosztach pompa grzała z 40 do około 50-52 stop a następnie grzałka do 65 poszło na to około 3-3,5 kwh [bojler 300] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomi byd 11.09.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Już nie wiem czy temat dotyczy ogrzewania prądem czy tysiąca innych wątków takich jak wyższość szamba nad oczyszczalnią... Może "ktoś" mi odpowie i pomoże a nie jak w moim pytaniu odnośnie ułożenia kabli... Mam pytanie odnośnie ułożenia styro na podłodze. Kłaść jedną warstwę np 20cm, czy np. 17cm +3cm z folią aluminiową jak w przypadku instalacji wodnej. Co z mostkami termicznymi w układzie jednowarstwowym? Dzięki za wszelkie (pomocne i konkretne) odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.09.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 2 warstwy wpadnij tu przy mrozach to zobaczysz że może tu być jeszcze weselej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.09.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Już nie wiem czy temat dotyczy ogrzewania prądem czy tysiąca innych wątków takich jak wyższość szamba nad oczyszczalnią... Czy wg Ciebie mamy zakladac osobny watek na kazda dygresje ktora sie tu pojawi? W takim wypadku ten watek mial by o 1000 stronek mniej i bylby nudny jak flaki z olejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.09.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 wczoraj grzałem dla sprawdzenia wodę grzałką Jesli mialo by byc korzystniej kosztowo, to SPF przy CO puszczonym w drogim pradzie musial by byc mniejszy niz 2, co przy pompie PW jest mozliwe, ale nie jest raczej regula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.09.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Tylko ze kablarze sie tak nie burza o szamba co o PC.... W sumie jak mial bym kable w podlodze, to tez bym sie wk....l na caly Swiat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 11.09.2013 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Jakoś nie słyszałem żeby Lobo się denerwował. Tylko ty się denerwujesz jak ktoś ma inne zdanie w kwestii ogrzewania. Zresztą nie tylko, ignorantem jesteś też w sprawie kotów. W przeciwieństwie do psa który załatwia się na trawie lub gdziekolwiek, kot potrzebuje kuwetę albo piasek.Futrzak w awatarze się po prostu bawi. Jesteś żałosnym, niedowartościowanym, chwalącym się wszystkim i na wszystkich możliwych wątkach człowieczkiem.Może więcej czasu poświeciłbyś żonce i dziecku zamiast się tu dowartościowywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.09.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Jakoś nie słyszałem żeby Lobo się denerwował. Tylko ty się denerwujesz jak ktoś ma inne zdanie w kwestii ogrzewania. Zresztą nie tylko, ignorantem jesteś też w sprawie kotów. W przeciwieństwie do psa który załatwia się na trawie lub gdziekolwiek, kot potrzebuje kuwetę albo piasek.Futrzak w awatarze się po prostu bawi. Jesteś żałosnym, niedowartościowanym, chwalącym się wszystkim i na wszystkich możliwych wątkach człowieczkiem.Może więcej czasu poświeciłbyś żonce i dziecku zamiast się tu dowartościowywać. Pffff... ale elaborat. Rozpracowales mnie na czynniki pierwsze. Czy futrzak wali kupke, czy robi sisiu, czy sie bawi tym czy owym, to nie zmenia faktu, ze to dosyc infantlne (skoro juz poruszyles temat zdejc w profilu). Msz umyslowosc dziecka i musisz z tym zyc. Moze jak zona i dziecko przestana mnie kochac, to sobie kupie kota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts