Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Niektorzy mlotku pracuja przy komputerze.

@Pyxis czytam to forum już od jakiegoś czasu. Widzę że strasznie lubisz się czepiać i obrażać wyzwiskami innych. Nie wiem czym jest to spowodowane, ale pomału dochodzę do wniosku że masz jakiś kompleks.:( Porozmawiaj z żoną, może dojdziecie do wniosku że jakiś psychoanalityk się przyda. Nie miałem zamiaru tym postem Tobie robić przykrości, tylko jako użytkownik tego forum zwrócić uwagę jak to wygląda w oczach czytających.:(

co tak bojowo kolego z Bydgoszczy?

Po prostu nie trawię infantylnych ludzi. Jeżeli proszę o poradę to oczekuję konkretnej odpowiedzi a nie prymitywnych odzywek. A pisanie, że w temacie, który ma już ponad 1000 str. jest wszystko napisane miałoby sens gdyby wszystkie posty były na konkretny temat. A tak 80% postów to zaśmiecanie głównego tematu. Ktoś zaraz powie "ile można pisać o tym samym" W takim razie zakłada się inny temat na pogaduchy.

Pozdro

@Pyxis czytam to forum już od jakiegoś czasu. Widzę że strasznie lubisz się czepiać i obrażać wyzwiskami innych. Nie wiem czym jest to spowodowane, ale pomału dochodzę do wniosku że masz jakiś kompleks.:( Porozmawiaj z żoną, może dojdziecie do wniosku że jakiś psychoanalityk się przyda. Nie miałem zamiaru tym postem Tobie robić przykrości, tylko jako użytkownik tego forum zwrócić uwagę jak to wygląda w oczach czytających.:(

Pewnie tak sie jakos dziwnie sklada, ze musialem Tobie na cos zwrocic uwage, wiec czujesz sie jakos osobiscie dotkniety. Z gory Ci za to przepraszam, ale reaguje jak czytam, ze ktos wypisuje dziwne rzeczy.

Nic na to nie poradze, ze nie potrafie pisac w sumie w dosyc nudnym "ugodowym" stylu. Nie mam tez ambicji na zdobywanie serdecznych przyjazni w swwiecie wirtualnym, wiec po prostu pisze to co mysle. Nie sadze, zeby to byla przypadlosc wymagajaca poddania sie psychoanalizie. Co do obludy - to juz chyba bardziej.

JA tez czytam dosyc dawno to forum. Co do obrazania, to przeczytaj posta kolegi "leniuszka" i powiedz, czy tam nie ma tekstow majacych na celu obrazenie adwersarza. IMHO jest i to sporo. W sumie prawda w oczy kole i ludzie nie lubia, jak sie nazwie pewne rzeczy po imieniu, bo to nabiera od razu "materialnego" wydzwieku. Mysle, ze to go nieco otrzezwi nim napisze kolejnego posta w stylu zaczepki, jaka zrobil wczoraj.

No kolego, to co wylazlo z Ciebie w poscie do mnie, to ja nie nazwe po imieniu, bo sie admin do tego wmiesza.

Coś musi być na rzeczy skoro moją wypowiedź dotyczącą infantylnych ludzi, którą również cytujesz bierzesz do siebie...:rolleyes: Po raz ostatni proszę o zabieranie głosu w zadawanych pytaniach ludzi rzeczowych a nie furiatów. Dla Ciebie kultura to "nudny ugodowy styl..." No cóż...

P.S. Skoro pracujesz przy komputerze to podpowiadam, że po prawej stronie klawisza spacji jest magiczny klawisz "Alt", przy którego pomocy piszemy Polskie znaki... Może to poprawi Twoją komunikację z ludźmi.

"mlotek" z Bydgoszczy

Dla Ciebie kultura to "nudny ugodowy styl..." No cóż...

Nazwalem Cie "leniem", bo czlowiek ktoremu nie chce sie robic pewnych rzeczy czekajac az zrobia to za niego inni, to po prostu len i nie ma do tego nic kultura. To tylko zwykla semantyka.

Widac, ze uderzylem w drazliwa nutke, skoro tak sie rzucasz o to. ;)

to nie takie proste

zobaczysz że jak się zaczną mrozy itp to te rozmówki będą bardziej na temat.

sieć wypacza kontakty międzyludzkie .

ale generalnie jest tu fajna kompania

Rozumiem, że im zimniej tym gorętsza dyskusja.:-x Tylko jestem na etapie zakupu ocieplenia, z którego montażem muszę zdążyć przed nadejściem zimy. Więc stąd moje prośby i oczekiwanie na poradę a nie bezproduktywne wypowiedzi.

Gość Arturo72
Rozumiem, że im zimniej tym gorętsza dyskusja.:-x Tylko jestem na etapie zakupu ocieplenia, z którego montażem muszę zdążyć przed nadejściem zimy. Więc stąd moje prośby i oczekiwanie na poradę a nie bezproduktywne wypowiedzi.

Jeśli dla Ciebie pierwsza lepsza porada bez wdrożenia się w temat jest wiążąca to cianko widzę ten dom...

Co powiesz na to,że ja doradze jedną warstwę ?

Jeśli dla Ciebie pierwsza lepsza porada bez wdrożenia się w temat jest wiążąca to cianko widzę ten dom...

Co powiesz na to,że ja doradze jedną warstwę ?

Uzasadnij twoja jednej warstwy to moze wtedy sie zdecyduje. Dwie warstwy chocby dlatego ze: schowasz latwiej rurki itp i krzyzowo zniwelujesz mostki.

A dlaczego jedna?

tomi byd wal śmiało na priv do Jaśka71. Jeden z nielicznych, moim zdaniem, autorytetów tego tematu.

Jak sam widzisz, w poprzednich postach, kilka stron wstecz, nawet węglarze, gazowcy itd. bronią tego wątku o grzaniu prądem przed natrętnymi pompiarzami. Ale to już zupełnie inny temat i taki urok tego forum:)

Gość Arturo72
Uzasadnij twoja jednej warstwy to moze wtedy sie zdecyduje. Dwie warstwy chocby dlatego ze: schowasz latwiej rurki itp i krzyzowo zniwelujesz mostki.

A dlaczego jedna?

Tu nie chodzi o uzasadnienie ale fakt beznadziejnego podejścia inwestora do budowy domu,który lyknie wszystko co mu się poda bez namysłu.

Przykładem niech będą kable,wungiel czy nawet pompa ciepła.

Gość Arturo72
Ciekawe i zarówno bez sensu co piszesz
W krótkich słowach inwestor musi być świadomy co i jak buduje a nie bazować na opiniach i poradach innych.Trzeba czytać,uczyć się i przy okazji filtrować porady a nie na szybko opierać się na pierwszej poradzie czy opinii.

Gość Arturo72
Forum jest po to, żeby pomagać.
Jak najbardziej ale nie ma jednego przepisu na dobry,tani,ciepły dom,który mało spala czy szybko nie nagrzewa się w lato. Edytowane przez Arturo72