vega1 12.09.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 a grzejecie już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.09.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 U mnie narazie temperatura w pomieszczeniu nie zeszła pon.22,5st.C W salonie mam tez lekko liczac o 1*C wiecej, ale miarodajna bardziej jest jednak nienasloneczniona czesc domu.Tu sa po prostu mniejsze jej wahania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.09.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 a grzejecie już? Ja jeszcze nie. Nawet nie bylo jeszcze okazji w kominku przepalic, a juz sie stesknilem za ogniem w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 12.09.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 to dlatego temp. podłogi jest niższa niż temp. powietrza? Bo mnie to zdziwiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.09.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 a grzejecie już? Ja jeszcze nie,w dzień temp.dochodzi do 24,5st.C także styknie do rana. I już ma porównanie do mieszkania,przy takiej temperaturze na zewnątrz w mieszkaniu byśmy już marzli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.09.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 to dlatego temp. podłogi jest niższa niż temp. powietrza? Bo mnie to zdziwiło... Tak, jak nie grzejesz, to blizej posadzki coraz zimniej. Nizej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 12.09.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 to co Wam akumuluje tyle ciepła że starcza na całą noc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.09.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 to co Wam akumuluje tyle ciepła że starcza na całą noc? Troszke sloneczka jesli jest i zyski bytowe poki co wystarczaja. Noce nie sa na tyle zimne zeby sie jakos dramatycznie wychlodzio a w dzien jednak jest dosyc cieplo. Na pddaszu mam teraz 23,3*C i pracyje przy komputerze w gatkach i koszulce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 12.09.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 to co Wam akumuluje tyle ciepła że starcza na całą noc? Dzięki za odpowiedzi ..... ale teraz to ja nie rozumie pytania ... przecież to normalne zjawisko fizyczne że niżej bez grzania jest zimniej, a człowiek (grzejnik u mnie x4) i inne sprzety RTV i AGD wydzielaja cieplo które unosi się do góry, a co akumuluje .... ściany i mniedzy innymi podłoga która w moim przypadku wraz z płytkami ma ~ 13 cm i wychwytując temp powietrza utrzymuje ja na mniej wiecej tym samym poziomie ~ 21,4 - 21,8 ....... chcialem tylo sie dowiedziec czy przy mojej gorszej izolacji i WG mniejwiecej utrzymuje sie na podobnym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.09.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Z tego co widze po wykresach, to w zeszlym roku wystartowala u mnie pompa 30 wrzesnia na noc z grzaniem CO, ale to zalezy, czy bedzie w tym roku zlota polska jesien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 13.09.2013 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Nie licz na mnie,u mnie najważniejsza jest temperatura pomieszczenia a nie podłogi U mnie narazie temperatura w pomieszczeniu nie zeszła pon.22,5st.C Ja jeszcze nie,w dzień temp.dochodzi do 24,5st.C także styknie do rana. I już ma porównanie do mieszkania,przy takiej temperaturze na zewnątrz w mieszkaniu byśmy już marzli Zawsze chwaliles sie jakiej to nie masz wielkiej stabilnosci temperaturowej w domu nawet przy mrozach w nocy. Teraz w nocy +7 a ty masz 2*C wahania? Skoro teraz dobija Ci w dzien o dwa stopnie to cos mi sie nie chce wierzyc ze w oetnie upaly nie przegrzewales domu. Bynajmniej tak pisales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.09.2013 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 jZawsze chwaliles sie jakiej to nie masz wielkiej stabilnosci temperaturowej w domu nawet przy mrozach w nocy. Teraz w nocy +7 a ty masz 2*C wahania? Skoro teraz dobija Ci w dzien o dwa stopnie to cos mi sie nie chce wierzyc ze w oetnie upaly nie przegrzewales domu. Bynajmniej tak pisalesMałe wahania temperatur były w zimie przy grzaniu tylko w nocy.Przy upalach było max.28st.C ale to było bez zaslon na oknach i przy otwartych drzwiach salonowych praktycznie cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 13.09.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 (edytowane) jMałe wahania temperatur były w zimie przy grzaniu tylko w nocy.Przy upalach było max.28st.C ale to było bez zaslon na oknach i przy otwartych drzwiach salonowych praktycznie cały czas. Wow, chyle czola wobec solidnosci pomiarow. Jak podawalem u siebie temp dochodzace do 29 stopni to wszyscy jak jeden maz zrzucili wine na hiper przeszklenia i dom-durszlak. Wtedy Ty podawales, ze masz max w okolicy 25 stopni. Te otwarte drzwi salonowe to ja mam od maja do dzis wlacznie, bo w dzien temp. miedzy 18 a 30 stopni na to pozwala, wiec podobnie jak Lobo martwie sie iz Twoj dom jak kazdy inny przy normalnym uzytkowaniu podczas fali upalow sie przegrzeje, i tak jak w innych domach - super akumulatorach chlodzenie bedzie trwalo dni... P.S. Jakos zdjecia nie zrobiles jak bylo te 28 stopni, a mialo byc tak pieknie i sie nie przegrzewac... Edytowane 13 Września 2013 przez miloszenko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 13.09.2013 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Ja jeszcze nie,w dzień temp.dochodzi do 24,5st.C także styknie do rana. I już ma porównanie do mieszkania,przy takiej temperaturze na zewnątrz w mieszkaniu byśmy już marzli Jesli do rana spada do 22,5, to co bedzie zima przy mrozach? Moze za slabo wentylujesz jesli zyski bytowe tyle podnosza w ciagu dnia? Na ile chodzi reku ze do ran takie straty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.09.2013 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Jesli do rana spada do 22,5, to co bedzie zima przy mrozach? Moze za slabo wentylujesz jesli zyski bytowe tyle podnosza w ciagu dnia? Na ile chodzi reku ze do ran takie straty? Będzie zimno Reku chodzi cały czas na 3 biegu czyli jakieś 100m3/h.Wczoraj u nas w dzień było ciepło i słońce a temp.odczytana jako max.dobowa.Po południu do wieczora temp.schodzi do 23,5,dzisiaj nad ranem o 7 było 22,9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.09.2013 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Jak podawalem u siebie temp dochodzace do 29 stopni to wszyscy jak jeden maz zrzucili wine na hiper przeszklenia i dom-durszlak. Wtedy Ty podawales, ze masz max w okolicy 25 stopni. Jesli faktycznie miales na parterze 29*C to bardzo duzo. Te okolice to na pieterku byly w upaly. Na parterze nie widzialem wiecej jak 26*C i krecia robote wtedy dokonywalo wlasnie trzymanie otwartych drzwi na taras, ktorego okladzina rozgrzewala sie do imponujacych temperatur. W sypialniach (mam je na parterze) udawalo sie utrzymywac ponizej 25*C ale z roletami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drogba 13.09.2013 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Użytkuje ktoś z Was kocioło elektryczny z wodną podłogówką bez bufora? /jedyna akumulacja w posadzce/. brak termostatów pokojowych. prosty układ kociol w pięty do rozdzielacza.Możecie mi podać swoje wrażenia i koszty na podstawie swojego przykładu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 13.09.2013 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Budowlany_laik tak ma, napisz do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 13.09.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Jesli faktycznie miales na parterze 29*C to bardzo duzo. Te okolice to na pieterku byly w upaly. Na parterze nie widzialem wiecej jak 26*C i krecia robote wtedy dokonywalo wlasnie trzymanie otwartych drzwi na taras, ktorego okladzina rozgrzewala sie do imponujacych temperatur. W sypialniach (mam je na parterze) udawalo sie utrzymywac ponizej 25*C ale z roletami. Przy Twojej WG na poddaszu zawsze bedzie duzo cieplej w opaly, przy mojej WM to cieplej rozlazi sie niestety wszedzie po rowno. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.09.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 przy mojej WM to cieplej rozlazi sie niestety wszedzie po rowno. A jakis "bypas" w WM tego problemu nie rozwiazuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts