Pyxis 14.09.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 W życiu nie zawsze trzeba iść na kompromisy. Duże przeszklenia w domu od południa do podstawa. Jesienią, wiosna i zimą to jakby mieszkanie w ogrodzie, a jak śnieg leży na krzewach ... miód malina. To zaden kompromis. Zalezy co kto lubi. Jak mam ochote obcowac z przyroda, to wychodze na taras albo do ogrodu. Generalnie stale mieszkanie wsrod drzew i krzewow nie jest tym, do czego moje jestestwo chialo by, jako do pierwotnej formy bytowania, powrocic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 14.09.2013 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 To zaden kompromis. Zalezy co kto lubi. Jak mam ochote obcowac z przyroda, to wychodze na taras albo do ogrodu. Generalnie stale mieszkanie wsrod drzew i krzewow nie jest tym, do czego moje jestestwo chialo by, jako do pierwotnej formy bytowania, powrocic. Kwestia gustu. Ale jeżeli nawet nie chcesz "mieszkać w ogrodzie" to przeszklenie od południa daje Ci dodatkowe kilowaty ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 14.09.2013 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Jesli zimno, to trzeba grzac. Jest to skuteczne rozwiazanie problemu komfortu. Teraz napisz co zrobic w lecie, jak dom sie przegrzeje przez przeszklenia. Instalacja klimatyzacyjna jest jednak mniej popularna w domach niz CO. Niestety trzeba sporo wysilku wlozyc w taka kombinacje, zeby dom byl podatny zima na pozyskiwanie energii slonecznej, a latem sie nie przegrzewal. Zainstalowalem przy montazu okien rolety zew. a mam duze przeszklenia od poludnia i zachodu ,wedlug mnie super rozwiazanie i na upaly i na wietrzne chlody;) Dzieki roletka, Latem okna ( dwie komory) nie nagrzewaja pokoi a Zima ogranicza straty ciepla. Naprawde super rozwiazanie- to dla tych co sie wachaja;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 14.09.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Ja nienawidzę rolet zewn. Rzeczywiscie fajna sprawa na noc i kiedy słońce naparza ale czlek ma tendencję do zamykania na dzień bo niby abtywłamaniowe. No i żaden kwiat nie przeżyje a pies oślepnie Ale dziś bym od południa założył ... tylko że kasy nie miałem już na takie pierdoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 14.09.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Jak to możliwe, że w moim dwu-piętrowym bloku z lat 70 ( zbudowany chyba z żużlowych pustaków ) jest ciągle w okolicach 23- 22 a w domach co niektórych 19 stopni ? O co kaman ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 14.09.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Może sąsiad na dole włączył ogrzewanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.09.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 bo niby abtywłamaniowe. O "antywlamaniowosci" mozesz zapomniec. Wiekszy srubokret i zalatwiasz sprawe takich rolet. Mialem na sklepie, to nawet grupa interwencyjnie nie zdazyla przyjechac. To badziewie po wyciagnieciu z prowadnic wysuwa sie po lamelce. Moesz rozebrac w 30 sek na czesci pierwsze. Jedyna zaleta, to ze Ci kamieniem szyby nie wybija i od wiatru i slonca chroni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 14.09.2013 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 O "antywlamaniowosci" mozesz zapomniec. Wiekszy srubokret i zalatwiasz sprawe takich rolet. Mialem na sklepie, to nawet grupa interwencyjnie nie zdazyla przyjechac. To badziewie po wyciagnieciu z prowadnic wysuwa sie po lamelce. Moesz rozebrac w 30 sek na czesci pierwsze. Jedyna zaleta, to ze Ci kamieniem szyby nie wybija i od wiatru i slonca chroni. Jakie zabezpieczenie przed frajerem??? Na włam to nawet krata ,,fi12" wymieka, jedynie co zadziała to stycznik czujki alarmowej i to jest na ok;) Pyxis w tym jak to nazwales,, badziewiu" wymieniles nie jedna zalete, a trzy... A jak mocniej zamieszasz w uzwojeniu to jeszcze kilka zmotasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 15.09.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Jak to możliwe, że w moim dwu-piętrowym bloku z lat 70 ( zbudowany chyba z żużlowych pustaków ) jest ciągle w okolicach 23- 22 a w domach co niektórych 19 stopni ? O co kaman ? W tej chwili w salonie od wschodu mam 23,3st.C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 15.09.2013 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Jak to możliwe, że w moim dwu-piętrowym bloku z lat 70 ( zbudowany chyba z żużlowych pustaków ) jest ciągle w okolicach 23- 22 a w domach co niektórych 19 stopni ? O co kaman ?[/quote BLOK LATEM niezle był przegrzany w nowym domu cały czas 23 no ale 3---4 dnii bez słonca i bedzie z 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 15.09.2013 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Poza tym w górach pierwsze przymrozki i śnieg( gdzieś na Podlasiu również poniżej zera juz było)), a 200km dalej temp. nie spadła poniżej 12, nawet w nocy. U kolegi w bloku również bardzo ciepło, ale i duszno ze względu na przyzwyczajenia nieotwierania okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 15.09.2013 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 pod bERLINEM zawsze bedzie cieplej nawet w bloku:D Artur cwu identyczne mamywidze ze temp tez identycznechałupy podobne widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 15.09.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Jakie zabezpieczenie przed frajerem??? Na włam to nawet krata ,,fi12" wymieka, jedynie co zadziała to stycznik czujki alarmowej i to jest na ok;) Pyxis w tym jak to nazwales,, badziewiu" wymieniles nie jedna zalete, a trzy... A jak mocniej zamieszasz w uzwojeniu to jeszcze kilka zmotasz I stycznik zadzialal, ale co z tego, skoro jednemu gnojkowi wystarczylo 3 minuty, zeby wejsc do sklepu przez wityrne z taka roleta i ze szklanych gablot do torby podroznej zapakowac 8 laptopow i sie ulotnic. Jak sie otwiera nowy sklep i po 2 dniach masz taka akcje, to sie odechciewa. Mialo byl ladnie - duza szklana witryna. Skonczylo sie na solidnych kratach w oknach z profili stalowych. Bylo brzydziej, ale wiecej takich akcji nie bylo. Zenujace jest tez nazywanie tych prostych rolet okiennych przez niektorych sprzedawcow "antywlamaniowymi". Przy handlu sprzetem komputerowym, to sie juz niestety najezdzilem po nocy po posterunkach i nawalczylem z ubezpieczalniami. Jak to jeden policjant okreslil - Coz, taka "lakoma" branza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 15.09.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Może sąsiad na dole włączył ogrzewanie? z jednej strony mam szczytówkę, mieszkam na drugim piętrze ( u góry tylko dach ) obok sąsiadka która nie grzeje ( po co skoro ma małe mieszkanko między innymi mieszkaniami ) a an dole sąsiad który z mieszkania uradził sobie biuro latem najwększa temperatura w mieszkaniu 29,5 stopnia ( pokój od południa ) jeden plus to Słubice z średnioroczną temp powyżej 4 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 15.09.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 To co piszesz to racja,ale nie mozna rolet traktowac jako zabezpieczeniem na wlam (masz przykre niestety doswiadczenie) pozatym ja sobie chwale, wiadomo nie sa tanie ale daja duzo satysfakcji i komfortu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 15.09.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 I stycznik zadzialal, ale co z tego, skoro jednemu gnojkowi wystarczylo 3 minuty, zeby wejsc do sklepu przez wityrne z taka roleta i ze szklanych gablot do torby podroznej zapakowac 8 laptopow i sie ulotnic. Jak sie otwiera nowy sklep i po 2 dniach masz taka akcje, to sie odechciewa. Mialo byl ladnie - duza szklana witryna. Skonczylo sie na solidnych kratach w oknach z profili stalowych. Bylo brzydziej, ale wiecej takich akcji nie bylo. Zenujace jest tez nazywanie tych prostych rolet okiennych przez niektorych sprzedawcow "antywlamaniowymi". Przy handlu sprzetem komputerowym, to sie juz niestety najezdzilem po nocy po posterunkach i nawalczylem z ubezpieczalniami. Jak to jeden policjant okreslil - Coz, taka "lakoma" branza. Cóż, niestety nie można w zgodzie z prawem stosować gilotyny żeby łapy ucinało a szkoda. Z drugiej strony po to są ubezpieczenia. Ja zamiast wydawać krocie na firmę ochroniarską, która i tak nie zdąży czy to do włamu czy to do napadu wolę ubezpiecznie. Pozdrawiam WS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMAS 73 15.09.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 My dopiero rok miezkamy, płytki 60x60cm fuga 1mmm, klej elastyczny i nic nie popękało. Tyle że gres polerowany. Największe GÓWNO na świecie! Powinni za coś takiego do więzienia wsadzać i odszkodowania użytkownikom płacić. Do końca życia będę go żałował cholera. Jedyna ale jak boleśnie źle wybrana rzeczw domu! Sorki za offtop,to co teraz bys polozyl jaką płytke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 15.09.2013 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Artur cwu identyczne mamy widze ze temp tez identyczne chałupy podobne widac No,narazie jedziemy podobnie,ciekawy jestem jak będzie po sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 15.09.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Sorki za offtop,to co teraz bys polozyl jaką płytke? Gres polerowany. W poprzednim domu po 3 latach użytkowania śladu jednej rysy nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 15.09.2013 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Gres polerowany. W poprzednim domu po 3 latach użytkowania śladu jednej rysy nie ma. jak to.. ? teraz masz gres polerowany i narzekasz a polozyłbyś drugi raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts