Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

tę za 800 zostawię tobie; poczekam też, aż serwis się nauczy wszystkiego na twojej i wypusci mkII :p

mnie - biedaczyny, nie stać na kupowanie rzeczy po 2 razy

W pompie ciepla nawet jak chinczycy zrobia Mk XXV, to moze byc tylko z kazda "poprawka" gorzej. Taniej nie bedzie, ale syf coraz wiekszy tam wepchaja.

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pyxis rurki można założyć awaryjnie, niech sobie będą. Można podpiąć PC lub kominek z płaszczem zależy kto co lubi i ile chce wydać żeby mieć najlepszy system na świecie ;)

Mozna, ale to bezsens. Jak juz masz rurki, to podlaczasz do nich kociolek z grzaka. Jest sensowniej i tak samo drogo jak kablami.

Mozna, ale to bezsens. Jak juz masz rurki, to podlaczasz do nich kociolek z grzaka. Jest sensowniej i tak samo drogo jak kablami.

aaaa to mam sobie zrobić ciek wodny pod podłogą i potem radiestetę wzywać bo żonę ciągle "boli" głowa :D , i jeszcze zawory regulować co chwilę:D

nie mam czasu na takie pierdoły

po co komplikować proste sprawy?

aaaa to mam sobie zrobić ciek wodny pod podłogą i potem radiestetę wzywać bo żonę ciągle "boli" głowa :D , i jeszcze zawory regulować co chwilę:D

nie mam czasu na takie pierdoły

po co komplikować proste sprawy?

Sam jestes "ciek" ;)

Zakladanie protezy z pompy p-p to nie jest "komplikowanie prostych spraw" ?

Ze Fiat 126p tez nosi miano samochodu. Ze cos nazywa sie "pompa ciepla" to nie jest to jedyny parametr na ktory zwraca sie uwage. Nawet w kablach masz rozne marki i rozna jakosc wykonania, chociaz to proste jak budowa cepa. :)

cały czas wierzysz w supremację pomp nad światem ale że coś nazywa się "pompa ciepła" a stopniem skomplikowania przypomina lodówkę to nieznaczy że prostotą konstrukcji dorówna kablom grzejnym. nieważne jak się nazywa i tak się popsuje prędzej niż myślisz .

nieważne jak się nazywa i tak się popsuje prędzej niż myślisz .

Jak wiesz, ze ma sie popsuc to po co sie zecydowales na takie badziewie. Trzeba bylo kupic sprzet do ogrzania domu, a nie zabawke ze pare stowek. Za tyle to nawet sredniej klasy lodowki nie kupisz, a Ty kupiles "pompe ciepla". Z marketu za 699,- w "promocji". Wroze jej naprawde dluga i bezawaryjna prace.:D

Jak wiesz, ze ma sie popsuc to po co sie zecydowales na takie badziewie. Trzeba bylo kupic sprzet do ogrzania domu, a nie zabawke ze pare stowek. Za tyle to nawet sredniej klasy lodowki nie kupisz, a Ty kupiles "pompe ciepla". Z marketu za 699,- w "promocji". Wroze jej naprawde dluga i bezawaryjna prace.:D

no to też ci napisałem że nasze pompy niewiele się różnią, więc jak moja za "parę stówek" jak napisałeś podziała 2-3 lata to twoja za kilkanaście tysiaków może ze 3 razy dłużej , nie?

zakup za 699 to była decyzja chwili a dla ciebie za ciężką kasę chyba decyzja życiowa, może się mylę...:p

w każdym razie wymiana takiej pompy to nie problem nawet jak się szybciej zużyje niż twoja , natomiast wymiana twojej wiąże się z podjęciem bardzo poważnej decyzji.

w takiej sytuacji ja mam kable które dalej działają a ty masz drugą pompę która działa z minusowym COP ;) he,he,he

ale może to ty masz rację bo ceny tych urządzeń spadają ,śmiejesz się z mojej PC z promocji a może za dwa lata twoja będzie podobnie kosztowała :D

jak mawia jasiek wszyscy jedziemy na tym samym wózku :yes:

Dla mnie kryterium doboru CO byl komfort i kosztay eksploatacji. Jak masz lepsze rozwiazanie, to ja chetnie sie dowiem gdzie pobladzilem. :)

Wlasnie ten komfort i eksploatacja nieco odpychaja od PC, dlaczego?

Obdzwonilem pare firm i zrobilem pare wycen na klime z inverterem , czyli na PC P-P, i w zaleznosci od producenta zeby utrzymac gwarancje serwis wymagany jest co pol roku lub co rok.

Koszty roczne to od 250 do 400 zl zalezy jaka firma jak sie ceni.

Skoro kazdy producent takiego urzadzenia do gwarancji wymaga przegladow (platnych) to jak to jest ze posiadacze PC twierdza, ze takiego obowiazku nie ma pomimo iz ich urzadzenia sa znacznie drozsze i logiga podpowiada, iz nalezaloby ich dogladac bardziej uwaznie niz tych tanszych?

Jesli kupic klima z casto, takie splita, to chocby sie co 3 lata rozlecial w pyl to nie ma problemu, ta inwestycja przy grzaniu pradem zwraca sie po latach 2 ;)

Pozdrawiam

Wlasnie ten komfort i eksploatacja nieco odpychaja od PC, dlaczego?

Obdzwonilem pare firm i zrobilem pare wycen na klime z inverterem , czyli na PC P-P, i w zaleznosci od producenta zeby utrzymac gwarancje serwis wymagany jest co pol roku lub co rok.

Koszty roczne to od 250 do 400 zl zalezy jaka firma jak sie ceni.

Szukales zlych urzadzen u niewlasciwych dystrybutorow. Do mojej pompy nie sa wymagane absolutnie zadne przegldy ani inne dodatkowe oplaty z tym zwiazane.