Pyxis 20.09.2013 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 tę za 800 zostawię tobie; poczekam też, aż serwis się nauczy wszystkiego na twojej i wypusci mkII mnie - biedaczyny, nie stać na kupowanie rzeczy po 2 razy W pompie ciepla nawet jak chinczycy zrobia Mk XXV, to moze byc tylko z kazda "poprawka" gorzej. Taniej nie bedzie, ale syf coraz wiekszy tam wepchaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.09.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 no to znak, że w obowiązkach małżeńskich stajesz na wysokości zadania ) Tak pisze ta, co nie "zaniza poziomu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 20.09.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 W pompie ciepla nawet jak chinczycy zrobia Mk XXV, to moze byc tylko z kazda "poprawka" gorzej. Taniej nie bedzie, ale syf coraz wiekszy tam wepchaja. Ty sie na wszystkim znasz... p.s. wpychają albo wepchną; w twoja rzeczywiście mogli wepchać jakiś syf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.09.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Ty sie na wszystkim znasz... Wszystkim nie, ale znam zycie. W hndlu sprzetem IT robie i widze jak producencji zarabiaja na kolejnych "ulepszeniach". p.s. wpychają albo wepchną; w twoja rzeczywiście mogli wepchać jakiś syf Ale mnie zlapalas! Dobrze, ze tylko za slowko:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.09.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Pyxis rurki można założyć awaryjnie, niech sobie będą. Można podpiąć PC lub kominek z płaszczem zależy kto co lubi i ile chce wydać żeby mieć najlepszy system na świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 20.09.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Pyxis rurki można założyć awaryjnie, niech sobie będą. Można podpiąć PC lub kominek z płaszczem zależy kto co lubi i ile chce wydać żeby mieć najlepszy system na świecie jak najlepszy, to tylko PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.09.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 jak najlepszy, to tylko PC i to jeszcze taki jak u Pyxisa...koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.09.2013 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Pyxis rurki można założyć awaryjnie, niech sobie będą. Można podpiąć PC lub kominek z płaszczem zależy kto co lubi i ile chce wydać żeby mieć najlepszy system na świecie Mozna, ale to bezsens. Jak juz masz rurki, to podlaczasz do nich kociolek z grzaka. Jest sensowniej i tak samo drogo jak kablami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybniczanin 20.09.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Chyba was wszystkich muszę pogodzić i skończyć tą farsę. Najlepszym systemem ogrzewania są cztery kolanka i jedna rurka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.09.2013 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 jak najlepszy, to tylko PC Dla mnie kryterium doboru CO byl komfort i kosztay eksploatacji. Jak masz lepsze rozwiazanie, to ja chetnie sie dowiem gdzie pobladzilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.09.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Chyba was wszystkich muszę pogodzić i skończyć tą farsę. Najlepszym systemem ogrzewania są cztery kolanka i jedna rurka. Hehehe.... dobre. Nie znalem tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.09.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Mozna, ale to bezsens. Jak juz masz rurki, to podlaczasz do nich kociolek z grzaka. Jest sensowniej i tak samo drogo jak kablami. aaaa to mam sobie zrobić ciek wodny pod podłogą i potem radiestetę wzywać bo żonę ciągle "boli" głowa , i jeszcze zawory regulować co chwilę nie mam czasu na takie pierdoły po co komplikować proste sprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.09.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 aaaa to mam sobie zrobić ciek wodny pod podłogą i potem radiestetę wzywać bo żonę ciągle "boli" głowa , i jeszcze zawory regulować co chwilę nie mam czasu na takie pierdoły po co komplikować proste sprawy? Sam jestes "ciek" Zakladanie protezy z pompy p-p to nie jest "komplikowanie prostych spraw" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.09.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 ale Pyxis nie denerwuj się . czym się różnią nasze pompy oprócz DZ i sposobu rozprowadzenia? mogę powiedzieć że mam prostszy a tym samym mniej awaryjny układ nie wiem dlaczego na PC mówisz proteza? czyżbyś był zawiedziony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.09.2013 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 nie wiem dlaczego na PC mówisz proteza? czyżbyś był zawiedziony? Ze Fiat 126p tez nosi miano samochodu. Ze cos nazywa sie "pompa ciepla" to nie jest to jedyny parametr na ktory zwraca sie uwage. Nawet w kablach masz rozne marki i rozna jakosc wykonania, chociaz to proste jak budowa cepa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.09.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Ze Fiat 126p tez nosi miano samochodu. Ze cos nazywa sie "pompa ciepla" to nie jest to jedyny parametr na ktory zwraca sie uwage. Nawet w kablach masz rozne marki i rozna jakosc wykonania, chociaz to proste jak budowa cepa. cały czas wierzysz w supremację pomp nad światem ale że coś nazywa się "pompa ciepła" a stopniem skomplikowania przypomina lodówkę to nieznaczy że prostotą konstrukcji dorówna kablom grzejnym. nieważne jak się nazywa i tak się popsuje prędzej niż myślisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.09.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 nieważne jak się nazywa i tak się popsuje prędzej niż myślisz . Jak wiesz, ze ma sie popsuc to po co sie zecydowales na takie badziewie. Trzeba bylo kupic sprzet do ogrzania domu, a nie zabawke ze pare stowek. Za tyle to nawet sredniej klasy lodowki nie kupisz, a Ty kupiles "pompe ciepla". Z marketu za 699,- w "promocji". Wroze jej naprawde dluga i bezawaryjna prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.09.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Jak wiesz, ze ma sie popsuc to po co sie zecydowales na takie badziewie. Trzeba bylo kupic sprzet do ogrzania domu, a nie zabawke ze pare stowek. Za tyle to nawet sredniej klasy lodowki nie kupisz, a Ty kupiles "pompe ciepla". Z marketu za 699,- w "promocji". Wroze jej naprawde dluga i bezawaryjna prace. no to też ci napisałem że nasze pompy niewiele się różnią, więc jak moja za "parę stówek" jak napisałeś podziała 2-3 lata to twoja za kilkanaście tysiaków może ze 3 razy dłużej , nie? zakup za 699 to była decyzja chwili a dla ciebie za ciężką kasę chyba decyzja życiowa, może się mylę... w każdym razie wymiana takiej pompy to nie problem nawet jak się szybciej zużyje niż twoja , natomiast wymiana twojej wiąże się z podjęciem bardzo poważnej decyzji. w takiej sytuacji ja mam kable które dalej działają a ty masz drugą pompę która działa z minusowym COP he,he,he ale może to ty masz rację bo ceny tych urządzeń spadają ,śmiejesz się z mojej PC z promocji a może za dwa lata twoja będzie podobnie kosztowała jak mawia jasiek wszyscy jedziemy na tym samym wózku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 20.09.2013 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Dla mnie kryterium doboru CO byl komfort i kosztay eksploatacji. Jak masz lepsze rozwiazanie, to ja chetnie sie dowiem gdzie pobladzilem. Wlasnie ten komfort i eksploatacja nieco odpychaja od PC, dlaczego? Obdzwonilem pare firm i zrobilem pare wycen na klime z inverterem , czyli na PC P-P, i w zaleznosci od producenta zeby utrzymac gwarancje serwis wymagany jest co pol roku lub co rok. Koszty roczne to od 250 do 400 zl zalezy jaka firma jak sie ceni. Skoro kazdy producent takiego urzadzenia do gwarancji wymaga przegladow (platnych) to jak to jest ze posiadacze PC twierdza, ze takiego obowiazku nie ma pomimo iz ich urzadzenia sa znacznie drozsze i logiga podpowiada, iz nalezaloby ich dogladac bardziej uwaznie niz tych tanszych? Jesli kupic klima z casto, takie splita, to chocby sie co 3 lata rozlecial w pyl to nie ma problemu, ta inwestycja przy grzaniu pradem zwraca sie po latach 2 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.09.2013 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Wlasnie ten komfort i eksploatacja nieco odpychaja od PC, dlaczego? Obdzwonilem pare firm i zrobilem pare wycen na klime z inverterem , czyli na PC P-P, i w zaleznosci od producenta zeby utrzymac gwarancje serwis wymagany jest co pol roku lub co rok. Koszty roczne to od 250 do 400 zl zalezy jaka firma jak sie ceni. Szukales zlych urzadzen u niewlasciwych dystrybutorow. Do mojej pompy nie sa wymagane absolutnie zadne przegldy ani inne dodatkowe oplaty z tym zwiazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts