Pyxis 20.09.2013 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 (edytowane) zakup za 699 to była decyzja chwili a dla ciebie za ciężką kasę chyba decyzja życiowa, może się mylę... Jesli wydanie kilkunastu tysiecy na system CO w domu mial by byc zyciowa decyzja, to takiemu inwestorowi namiot stawiac w ogrodku a nie dom budowac. ale może to ty masz rację bo ceny tych urządzeń spadają ,śmiejesz się z mojej PC z promocji a może za dwa lata twoja będzie podobnie kosztowała Moze za pare lat prad bedzie darmowy. Moze, ktoz to wie. jak mawia jasiek wszyscy jedziemy na tym samym wózku tylko to nie jest fakt, a raczej jego pobozne zyczenie. Edytowane 20 Września 2013 przez Pyxis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.09.2013 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 miloszenko jeśli mogę coś zasugerować to zastanów się z tym inwerterem . to się w naszym klimacie nie kalkuluje. inwerter jest przydatny do ciągłej pracy urządzenia np. na Florydzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.09.2013 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Jesli wydanie kilkunastu tysiecy na system CO w domu mial by byc zyciowa decyzja, to takiemu inwestorowi namiot stawiac w ogrodku a nie dom budowac. a mój dom stoi i ma się coraz lepiej a na kable i PCi razem wydałem 5k. mam się do namiotu przeprowadzić bo nie wydałem kilkunastu tysięcy na CO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.09.2013 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 a mój dom stoi i ma się coraz lepiej a na kable i PCi razem wydałem 5k. mam się do namiotu przeprowadzić bo nie wydałem kilkunastu tysięcy na CO? Moze przeczytaj ze zroumieniem to co napisalem. Szybko czytasz - malo rozumiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 20.09.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 miloszenko jeśli mogę coś zasugerować to zastanów się z tym inwerterem . to się w naszym klimacie nie kalkuluje. inwerter jest przydatny do ciągłej pracy urządzenia np. na Florydzie . Caly czas sie zastanawiam:) Taka z inverterem za 3,5 tys PLN (cena wlacznie z jednostka zewnetrzna) bez problemu daje COPa 4.0 przy +7 na zewnatrz Dobrze dmuchajaca klima robi efekt w wiekszosci domu, w pozostalych miejscach niech sobie pstrykaja kable i odpady bytowe Moj obecny parter gdyby dostal klime to oprocz lazienki pozstanie tylko gabinet poza zasiegiem bezposrednim. Duza, otwarta klatka schodowa zabiera swoje na gore i w taniej taryfie mialbym ponad 2 taniej niz mam teraz z gazu. Bardzo niedoceniamy dzisiejszych klimatyzatorow, ktore swoimi parametrami nie odbiegaja od PC P-W czy PC P-P, a sa dostepne za zupelnie inne pieniadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.09.2013 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Zobaczymy jak qubic bedzie nia grzal przy -15*C ... a nawet -10*C i z jakim COP... chociaz co tam COP... wyjdzie i tak 2 bo jedziemy na tym samym wozku czy jakos tak... :D Ale jak ktos nie ma zimniej anizeli 0*C lub moze -5*C to takie urzadzenie z Casto moze sie sprawdzi... COP 3 nie bedzie ale powinno byc lepiej anizeli 1 przy -15*C to nie zobaczysz bo nie mam zamiaru używać jej całą zimę. wielokrotnie pisałem że zamontowałem PC głównie na okresy przejściowe i dla poprawy komfortu. mam nadzieję że będzie znośnie działała jesienią i wiosną a latem schłodzi w razie potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.09.2013 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Tak pisales, pamietam... ale co... kable nie zapewniaja 100% komfortu... ? Co do kwestii AC latem to sie zgadzam. żaden system nie zapewnia idealnego komfortu.PC też. np. wstajesz rano i chcesz szybko zwiększyć temperaturę na parterze, bo jest dżdżysto ? jak to zrobisz PC p-w jak masz podłogówkę? nie jestem przeciwnikiem PC , czasami są to przydatne urządzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 20.09.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Ja sie bede upieral zeby miec w domu podlogowke ( w zaleznosci od domu kable albo nie) i klime. Taki system daje pelen komfort. Jest jesien, wracam do domu, odpalam klime w salonie i mam kilka minut cieplutko. Ta klima wplynie na to, ze w salonie kable sie nie zalacza albo zalacza pozniej, no i bede mial cieplej dokladnie wtedy kiedy chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.09.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Tak samo inverter jak najbardziej sie przydaje w naszych warunkach a nie tylko na Florydzie... Myk polega na tym ze dopasuje wydajnosc do potrzeb i dostarcza ciagle cieple powietrze a nie jedzie na pelen gwizdek i staje... ale kto co lubi... no i dlatego tu jest ten myk ponieważ tym urządzeniem nie będziesz pracował w systemie ciągłym, niech ci ochłodzi i się wyłączy , chcesz 14*C w salonie robić ? po co? domy raczej mamy akumulacyjne a nie tak jak w USA bez żadnej bezwładności i tam owszem idealnie jak inverter dopasuje ci moc i pobór prądu. klimat mamy jaki mamy ni to wiosna ni to jesień i parę dni ostrych mrozów i wielkich upałów dlatego PC z Casto za 7 stów powinna sprostać temu zadaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.09.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Sorry... ale to akurat obce slowo dla mnie "dżdżysto"... w UK najlepiej wiedzą co znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 20.09.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 i kolejne kilka stron o ... no właśnie ... o czym...? a rachunki dalej bez zmian bo przecież i tak wszyscy jedziemy na tym samym wozie ... no dobra... co niektórzy mają niższe o połowę ale niech nie zapominają że już zapłacili za kilkanaście / kilkadziesiąt lat z góry i dlatego teraz jest niby taniej ... mówicie że na węgiel czy gaz tak dużo taniej...? dawać faktury na energię elektryczną, gaz / węgiel, drewno i pochwalcie się ile zapłaciliście za swoje kompletne systemy grzewcze to sobie policzymy ... wszyscy jesteśmy w "czarnej doopie" czy nam się to podoba czy nie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.09.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 samo sedno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 20.09.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Jest jesien, wracam do domu, odpalam klime w salonie i mam kilka minut cieplutko. Ta klima wplynie na to, ze w salonie kable sie nie zalacza albo zalacza pozniej, no i bede mial cieplej dokladnie wtedy kiedy chce. a ja po prostu wracam do domu... nie zastanawiam się po drodze czy mam ciepło, czy jest ciepła woda, czy coś się nie rozszczelniło w dolnym źródle / rozdzielaczu itp..., czy jakaś pompka nie padła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.09.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Zarazem nie wiem jak by tak mialo byc w domu... nie wylanczam ogrzewania na parterze na noc... ja też nie wiem bo jeszcze nawet nie włączam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 20.09.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Albo komorka wydasz polecenie zeby juz sie zalonczyla zanim z wrocisz... http://www.saturnsales.co.uk/images/products/editor/Pana_Ultra.pdf Co prawda troszke iwksze pieniadze...ale fajna... ooo juz mi sie podoba, nie mam devi linka wiec na poddaszu bedzie cos w ten deseń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.09.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 a ja po prostu wracam do domu... nie zastanawiam się po drodze czy mam ciepło, czy jest ciepła woda, czy coś się nie rozszczelniło w dolnym źródle / rozdzielaczu itp..., czy jakaś pompka nie padła... No popatrz. Ja ma to samo. Zero obaw i cieply dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.09.2013 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 (edytowane) dawać faktury na energię elektryczną, gaz / węgiel, drewno i pochwalcie się ile zapłaciliście za swoje kompletne systemy grzewcze to sobie policzymy ... wszyscy jesteśmy w "czarnej doopie" czy nam się to podoba czy nie ... No i tu jest problem bardzo idiotycznego rozumowania co poniektórych... bo na kompletny system grzewczy wg jaśka,hipki,miloszenki,qubica wchodzi również TV,wibrator z zasilaniem sieciowym,indukcja,oświetlenie,komputery,lodówki,odkurzacze itp. i nie można określić kosztu tegoż kompletnego systemu grzewczego gdyż byłby to kolejny idiotyzm. Czy wszyscy kablarze rozumują tym tokiem ? Jeślii tak to współczuje. Kospelowcy widzę jarzą o co chodzi a jedynie kablarze mają coś tam poprzestawiane... Edytowane 20 Września 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 20.09.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 A jednak A jednak co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.09.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 czy lepiej jechac spokojnie 50 caly czas? właśnie o to się rozchodzi w naszym klimacie , po co jechać cały czas ? nie ma takiej potrzeby, zwłaszcza że mówimy o domach energooszczędnych i nie jako jedyne źródło ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 20.09.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 (edytowane) . Ta klima wplynie na to, ze w salonie kable sie nie zalacza albo zalacza pozniej, no i bede mial cieplej dokladnie wtedy kiedy chce. Cofam pytania, jest za gorąco. Pozdrawiam Edytowane 20 Września 2013 przez Wivaldi Gorąca woda w kranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts