Pyxis 20.09.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Zrozum człowieku,że zyski bytowe są ale nie muszą być a grzać dom do np.22st.C głownym źródłem raczej trzeba. Nawt jesli grzeja (bo oczywiscie niektore grzeja), to jest to grzanie energetycznym "odpadem" (mimowolne i nieuniknione) i nie moze byc zaliczane jako koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 20.09.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Rozmywa sie to strasznie. Przypomne, ze chodzi tu o podawanie kosztow CO jako kosztow poniesionych przez instalacje dostarczajaca cieplo na cele CO. To jest jedyne prawidlowe podawanie takiego zuzycia. Proste i logicznie. Bez zadnych COPow. a ten swoje... Ty nie jestes bootem czasem? to po kiego ja daję fakturę a Lobo jej nie daje? zuzycie mam w stopce od dawna, panie Pixel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 20.09.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Wiesz, miedzy pasywniakiem (takim wg wytycznych) a 5-litrowcem moze nie byc zadnej roznicy, wystarczy ze w tym drugim mieszka 5 osob a w tym pierwszym 1:) Niestety z zyskami bytowymi nie jest tak latwo, nie zawsze sa tam gdzie ciepla potrzeba, dlatego nawet w pasywniakach narzeka sie (wg raportu z osiedli pasywniakow w roznych krajach) na brak komfortu cieplnego mimo utrzymania odpowiedniej temp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 20.09.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 ale co z tego że pompa chodzi w 2 taryfie jak za prąd dostajesz rachunek z jedną ceną ? ka-pe-wu?suma sumarum twoja pompa ma COP 2 i nic nie poradzisz walcz, qubic, bracie, walcz z ciemnotą, bo to na nic ja miałam iśc na kolację ale pójdę za godzinę albo z tabletem, bo dyskusja nabiera rumiencow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.09.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 ale co z tego że pompa chodzi w 2 taryfie jak za prąd dostajesz rachunek z jedną ceną ? ka-pe-wu?suma sumarum twoja pompa ma COP 2 i nic nie poradzisz Skoro pompa chodzilla TYLKO w tanim pradzie na CO (ja tak mam), to glupota bedzie liczenie jej ceny pradu z innej taryfy. Wylykales cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.09.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Do ogrzewania domu sluzy glowne zrodlo ciepla o ile to jest dom wiadrowy Alboś naćpany albo nie w temacie... Pyxis podaje zużycie swojego żródła ciepła na ogrzanie domu. Jasiek,Ty,hipka, wymagają od niego rachunku za wibrator... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.09.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 to po kiego ja daję fakturę a Lobo jej nie daje? zuzycie mam w stopce od dawna, panie Pixel Spytaj Lobo. Moze sensu nie widzi. No to skoro masz zuzycie w stopce to wszystko jasne. Nie wiem po co sie tyle pocisz pani Hipkrytko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.09.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Skoro pompa chodzilla TYLKO w tanim pradzie na CO (ja tak mam), to glupota bedzie liczenie jej ceny pradu z innej taryfy. Wylykales cos? jednak jesteś botem, jakby cię przenieśli z lat 80-tych. czytasz czasami fakturę z twojej elektrowni czy tylko siedzisz i się lampisz na pompę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 20.09.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Alboś naćpany albo nie w temacie... Pyxis podaje zużycie swojego żródła ciepła na ogrzanie domu. Jasiek,Ty,hipka, wymagają od niego rachunku za wibrator... łopatologicznie i przejaskrawiając napiszę tak: a skąd wiem, że nie dogrzewa się farelką? dlatego właśnie chcę fakturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 20.09.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Spytaj Lobo. Moze sensu nie widzi. No to skoro masz zuzycie w stopce to wszystko jasne. Nie wiem po co sie tyle pocisz pani Hipkrytko. bo jak Lobo pokazał, to się znalazło 3000kWh extra , których nie zauważył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.09.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 jednak jesteś botem, jakby cię przenieśli z lat 80-tych. czytasz czasami fakturę z twojej elektrowni czy tylko siedzisz i się lampisz na pompę? Czytam i to dokladnie. Nawet przepisuje do arkusza w Excelu, takiego z wykresikami. Chyba nie bedziesz mnie przekonywal do debilnego usredniania ceny prady dwutaryfowego dla urzaden pracujacych tylko w taniej taryfie? Oszczedz sobie prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.09.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 łopatologicznie i przejaskrawiając napiszę tak: a skąd wiem, że nie dogrzewa się farelką? dlatego właśnie chcę fakturę Nie mierz wszystkich wlasna miarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.09.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 jeszcze inaczej . pompiarze postawcie swoje komputery obok waszych super drogich sterowników i napiszcie kiedy wam się pompa włączy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 20.09.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Alboś naćpany albo nie w temacie... Pyxis podaje zużycie swojego żródła ciepła na ogrzanie domu. Jasiek,Ty,hipka, wymagają od niego rachunku za wibrator... Jakie kompleksy musisz miec ze walisz takie epitety co chwila? Pyxis podal tez ile zuzywa pradu w ogole. I jest tego troche. I to troche moze miec wplyw na COP, bo skoro wystarczylo zuzyc iles KWh z PC, a w domu w tym czasie dzialaly piekarniki, wibratory, i rozumiem, ktos mieszkal to niestety ten COP bedzie zawyzony. Wole tkwic w przekonaniu, ze moj dom przy moim sposobie uzytkowania potrzebuje dolozyc z CO tyle i tyle. A jaki miales COP 2 tyg temu kiedy na zewnatrz bylo zimniej niz w srodku, a jednak temp w domu nie spadala? Nie grzales i co, dom strat nie mial? Jak taki cieply i szczelny to po co Ci PC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 20.09.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 czyli efekty są niejadalne - no cóż - może niech się zajmie ogrodnictwem - uprawa kapusty, marchwi itp efekty są bardzo jadalne, widać po moim brzuchu marchew też uprawia Spytaj Lobo. Moze sensu nie widzi. No to skoro masz zuzycie w stopce to wszystko jasne. Nie wiem po co sie tyle pocisz pani Hipkrytko. sorry.. w sumie to już nie wiem kto o co się tu kłóci i w ogóle dlaczego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.09.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 jeszcze inaczej . pompiarze postawcie swoje komputery obok waszych super drogich sterowników i napiszcie kiedy wam się pompa włączy Po co, skoro ja to moge zdalnie zobaczyc. Lacznie ze zuzyciem za dany okres i rozbiciem na taryfy: http://szkut.com/dom/PCi_STAT_SS3.jpg Zrob sobie taki programik dla kabelkow cwaniaczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.09.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 sorry.. w sumie to już nie wiem kto o co się tu kłóci i w ogóle dlaczego.. "napompowują" wątek z COP 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 20.09.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 jeszcze inaczej . pompiarze postawcie swoje komputery obok waszych super drogich sterowników i napiszcie kiedy wam się pompa włączy to proste - jak przyjdzie żona i zacznie mamrotać, że zimno w domu... ale na sterowniku będzie ze 25stC a na podliczniku okrąglutkie 0 (null) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.09.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 sorry.. w sumie to już nie wiem kto o co się tu kłóci i w ogóle dlaczego.. Dlatego przypomnialem, bo gadka zaczyna byc bezsensowna. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?10576-Ogrzewaj%C4%85cy-elektryczno%C5%9Bci%C4%85-WYST%C4%84P!!!&p=6133425&viewfull=1#post6133425 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.09.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 śmiesznie tutaj jest i strasznie zarazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts