Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość Arturo72
Gdyby Ojciec nie miał wsparcia kleru (tych najwyższych), byłby już dawno na wiosce na Ścianie Wschodniej lub "Zimbabwe".

To zły przykład.

Odwrotnie,Ojciec Dyrektor trzęsie klerem(kasa od wyznawców) i dla tego jest jak jest.

Nawet JPII nie mógł zrobic z tym porządku.

Mafia w zakonie ;)

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Arturo72
wszystko jej zabierz i zgaś swiatło :) jakiś uprzejmy kablarz przyjmie ją z radością :p

Homo inna raczej nie jest także tutaj nie będzie szans a w ręce miloszenka czy qubica a tym bardziej jaśka to wolałbym jechać do Turcji bo bląd a przy takich ludkach to szkoda dziewczyny bo nawet wykąpac by się nie mogła ;)

Gość Arturo72

Nie che mi się po raz kolejny odwoływać do inteligencji kablarzy ale ostatnia idiotyczna dyskusja ma coś na celu...i jeśli ktoś mało inteligentny to muszę paru uświadomić o co chodzi.

Jeśli tego nie widzicie to...pozostańcie z kablami i WMG ;)

Maluxa jakoś nikt nie atakuje o zużycie...piekarnika.

Edytowane przez Arturo72

Gość Arturo72
tylko uprzedzam nie wyskakuj tu z cudownymi panelami albo innym dziwactwem :D wystarczy że z pompiarzami musimy się copać

Nie porównuj kabli do wodnej podłogówki,tam można podpiąć wszystko nie tylko PV :)

Jesli bys tego piekarnika uzywal baaardzo duzo (zalozenie akademickie) to Twoja PC na CO zuzyla by 0 KWh, czyli grzalbys chalupe z COP = 1.

Widzisz o co chodzi?

Kable też zużyłyby 0, ale ja też nie wiem jaki to ma związek z ogrzewaniem. Masz dwa takie same domu (identyczne), ale jeden z pompą ciepła, drugi z kablami, porównujesz zużycie prądu na CO + CWU przez oba i wiesz ile zaoszczędziłeś inwestując w pompę.

Kable też zużyłyby 0, ale ja też nie wiem jaki to ma związek z ogrzewaniem. Masz dwa takie same domu (identyczne), ale jeden z pompą ciepła, drugi z kablami, porównujesz zużycie prądu na CO + CWU przez oba i wiesz ile zaoszczędziłeś inwestując w pompę.

i tutaj jeszcze rozważ to co jasiek napisał , zgoda masz dwa takie same domy jeden z kablami ,drugi z PC i niby ten drugi powinien mniej płacić. ale dziwnym trafem przy porównaniu rachunku za prąd z obu tych domów mamy podobne faktury za całość ;) nie zastanawia cię to?

we wrzesniu poszło

na co 13 kg brykietu+ 2-3 kg brzozy na podpałke=8 zł

w polowie domu 24-25 reszta 21-22

przy odpowiednim rozmieszczeniu wnetrz i szyb przy podłogówce wod nie ma ZADNEGO problemu ze sterowaniem

z cwu mieszczę się w 3 kwh doba

gdybym uparl się to obyłoby się z kominkiem ale kobiety rządzą