Pyxis 21.09.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 wszystkim podobnie ... Tylko u niektorych 1/4 to koszty CO, a u innych 3/4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.09.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Nie wiem co grzales. Domek 100m2, czy chawire 300m2 z garazem. Takie suche cyferki nic nikomu nie mowia. nie ma znaczenia ... wynik podobny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 21.09.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Ze co? Przepraszam ale nie rozumiem ... "kolejny sezon przekracza 2" ? To była odpowoiedź na stopkę Hipki Tylko nie wiedzieć cemu NIE się nie skopiowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.09.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 nie ma znaczenia ... wynik podobny... Pfffff.... zartownis widze z Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.09.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 (edytowane) A wiec masz cieply dom... gratuluje... zarazem to faktycznie tylko cyfry... bo nie wiem czym jak grzejesz... jaka masz wentylacje... kuchenke... kominek... itd. A wiec wynik dobry... ale z czym porownac? ciepły dom... dobre sobie... ściany z klocków TH 250 ( U - 0,28 ), 15cm na gruncie bez izolacji fundamentów, dach 30cm wełny i dziurawy jak sito, okna zwykłe 2 szyby / 3 komory, wentylacja mechaniczna z GWC bez rekuperatora, ogrzewanie kablami o łącznej mocy 10,6kw zapomniałbym ... żadnego okna od południa ... Edytowane 21 Września 2013 przez jasiek71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 21.09.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Dalej nie rozumiem sorry... moze dlatego ze piata rano... o co chodzilo? O to chodziło, że nabijając się z was ona po części miała rację. Jak nie przypilnujesz tych wszystkich grzałek i pompek, a także nie do końca potrzebnych defrostów, to dudzisz się wiosną z KOPem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.09.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Tylko u niektorych 1/4 to koszty CO, a u innych 3/4. a jakie to ma znaczenie skoro przychodzi rachunek i wszyscy maja podobnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.09.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 ciepły dom... dobre sobie... ściany z klocków TH 250 ( U - 0,28 ), 15cm na gruncie bez izolacji fundamentów, dach 30cm wełny i dziurawy jak sito, okna zwykłe 2 szyby / 3 komory, wentylacja mechaniczna z GWC bez rekuperatora, ogrzewanie kablami o łącznej mocy 10,6kw Jesli zuzywasz na caly dom 10,5k kWh grzejac czystm pradem (zakaldam ze masz te 22*C i sie nieraz kapiesz), to w jakis sposob oszczedzasz energie. Na CO poszlo Ci pewnie z 7-8 tys kWh. Reszta (2,5-3 tys kWh) to prad bytowy. Wyjdzie jakies 200-250kWh/mc. Malusko - ale przy kablach trzeba oszczednie, skoro tyle kWh leci w podloge. Masz oczywiscie pomiar na kablozje osobny, ale nie powiesz ile nabil podliczniczek. Prawda? Bo to slodziutka tajemnica jest. A moze jednak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.09.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 wszystkim podobnie ... A Ty czego się najarałeś ? Dobry musi być towar bo efekty widać. Nie znudziło Ci się jeszcze pisać takich bzdur ? Masz jakiś cel pisząc te idiotyzmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.09.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 A Ty czego się najarałeś ? Dobry musi być towar bo efekty widać. Nie znudziło Ci się jeszcze pisać takich bzdur ? Masz jakiś cel pisząc te idiotyzmy ? bzdura nie bzdura ale po roku sam się przekonasz że też wylądujesz blisko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.09.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 a jakie to ma znaczenie skoro przychodzi rachunek i wszyscy maja podobnie ... Przychodzi podobny kwota, ale u mnie 1/4 to CO a reszta "zabawa". U ciebie 3/4 to CO. Mamy jednakowo? Poczekam cierpliwie az podasz odczyt z kabelkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.09.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Przychodzi podobny kwota, ale u mnie 1/4 to CO a reszta "zabawa". U ciebie 3/4 to CO. Mamy jednakowo? Poczekam cierpliwie az podasz odczyt z kabelkow. a ja poczekam cierpliwie te 10 lat i podasz mi swoją średnią ... sezon sezonowi nie równy , rozrzut jest od 7,5 do 10 tys. kwh w jednym było coś popalane w kominku w innym wcale, to tylko średnia ale dużo mówi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.09.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 a ja poczekam cierpliwie te 10 lat i podasz mi swoją średnią ... sezon sezonowi nie równy , rozrzut jest od 7,5 do 10 tys. kwh w jednym było coś popalane w kominku w innym wcale, to tylko średnia ale dużo mówi ... Czyli praktycznie trafilem w "10" z moja zgadywanka. Sam widzisz, ze jesli dwoch ma to samo, to nie jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 21.09.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Przychodzi podobny kwota, ale u mnie 1/4 to CO a reszta "zabawa". U ciebie 3/4 to CO. Mamy jednakowo? Poczekam cierpliwie az podasz odczyt z kabelkow. w końcu przyznajesz że kwota jest podobna u wszystkich. chyba argumenty trafiły że COP 2 to nie wymysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.09.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Czyli praktycznie trafilem w "10" z moja zgadywanka. Sam widzisz, ze jesli dwoch ma to samo, to nie jest to samo. za jakiś czas sam się przekonasz że jednak jest to samo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.09.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 w końcu przyznajesz że kwota jest podobna u wszystkich. chyba argumenty trafiły że COP 2 to nie wymysły Czyli wszyscy jedziemy na jednym wozku po drodze z kocich lbow ktora zwa zyciem? Tylko ze ja na oponach, a Ty na stalowych obreczach na kolach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.09.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 za jakiś czas sam się przekonasz że jednak jest to samo ... Ja JUZ sie przekonalem, ze nie jest. Nie musze czekac 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 21.09.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 A w jaki sposob... PC sama to reguluje wedlug potrzeby... a nie co 15min i juz... a właśnie jeśli chodzi o twoją markową pompę a moją "chińszczyznę" z casto to wkleję wątek z tabelką kbaba(mam nadzieję że się nie pogniewa} http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172206-pr%C4%85d-gaz-olej-w%C4%99giel-inne&p=5244742&viewfull=1#post5244742 drogie wypasione pompy to tylko marketing dla naiwnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.09.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Dziwne ze niejeden kablowiec ma lub chcialby miec PC P/P... tak sobie dla komfortu... w okresach przejsciowych (kable nie sa na te okresy widocznie) jak ktoś kumaty to ustawi sobie raz a dobrze i nie musi kombinować z tym "komfortem"... ten system działa najlepiej jak przestanie się grzebać w sterownikach, niestety na początku chyba większość próbuje coś "wygrzebać"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 21.09.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 (edytowane) A u ciebie jak ... klimatyzatorek teraz grzeje czy nie oplaca sie tylko dla COP 2? Policzylem wczesniej za ciebie... nie dotarlo... nawet COP 2 oszczedzil na tyle ze PC sie zwrocila w 6-8lat... A przez nastepne 6... co? Wez przyklad Hipki ... ( bo akurat ma podane 9000kWh ) Zrozumiesz jak napisze ze jej 9000 mozna podzielic prze 3... 2,5 a nawet 2 i ze wtedy zaplaci mniej za prad... czy nie? Niezaleznie ile placi za zmywarke czy piekarnik... ale chyba Ty jej nie zabronisz żeby odwiedziła Casto w promocji ? i będzie miała to samo co ty za 699 ...... ...... czyli COP 2 hihihii Edytowane 21 Września 2013 przez qubic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts