Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Arturo72
Proponuje udać się do BIEDRONKI położyć głowę na wagę i wcisnąć znaczek BURAK

Uderz w stół a nożyce się odezwą ;)

Wytłumacz mi dlaczego zainwestowałeś dodatkowo w kable jak mogłeś z powodzeniem grzać piecem elektrycznym przy jednocześnie niższej inwestycji niż kable ?

Tu i tu masz COP1.

Wytłumacz mi dlaczego zainwestowałeś dodatkowo w kable jak mogłeś z powodzeniem grzać piecem elektrycznym przy jednocześnie niższej inwestycji niż kable ?

Tu i tu masz COP1.

bo w cenie działającej instalacji z kospelem ma działające kable z rurkami ...:yes:

jak zechce zmienić na coś bardziej wydajnego to sobie podepnie i nie będzie musiał się martwić co z tym kociołkiem zrobić ...

Nie są gorsi,po prostu uważam,że wpakowanie kabli w podłogę do domu na długie lata jest bezsensem,jeszcze gorszym bezsensem jest dla mnie wpakowanie kabli i wodnej podłogówki w jedną wylewkę.

Co to miałoby to mieć na celu nie zrozumiem do końca,wszak wodną podłogówką także możeny grzać z COP1 bez zbędnej inwestycji w kable.

To po co mi pompa i hydraulika i woda w podlodze jesli to samo dadza mi kable bez zabay w sterowanie, przeplywy, itd?

Dosyc, ze drozej wyjdzie to jeszcze bez sensu robic ogrzewanie posrednie?

Nie wiem czemu jesli to jest tak bez sensu to po jakiego grzyba uzytkownik PC sie tak dlugo udziela?

Wiele razy juz wyraziles swoje zdanie, obrzuciles blotem wiekszosc rozmowcow, ktory bezsensownie zainwestowali w kable wiec po co pisac, chcesz ich ratowac? Dobijac? Znecac sie?

Czy po prostu chcesz sie utwierdzac w przekonaniu, ze Twoja prawda jest bardziej Twojsza?

Tu i tu masz COP1.

uwaga tłumacze:

dlatego tak zrobiłem ponieważ do rurek trzeba jeszcze dokupić:

szafke, rotametry, rozdzielacz, zawory i inne duperele wiec do wydanych 800 PLN musialbym dołożyc jeszcze jakies 1000 do 1500 PLN

Gość Arturo72
uwaga tłumacze:

szafke, rotametry, rozdzielacz, zawory i inne duperele wiec do wydanych 800 PLN musialbym dołożyc jeszcze jakies 1000 do 1500 PLN

Zamiast tego do rurek wolałeś dokupić za 4,5tys.zł kable.

Coż wyjaśnienie godne naśladowania ;)

A ktos ci kaze je zamykac? NO chyba ze dmuchasz ty a nie klima ;)

no racja...

bądźmy bardziej wyzwoleni i wywalmy wszystkie drzwi z tymi od łazienki włącznie ...:D

tak w ogóle to po co nam ściany, przecież bez nich łatwiej rozprowadzić to powietrze a przy okazji jak bardzo by wentylację mechaniczną uprościło...:lol2:

uwaga tłumacze:

W niektorych przypadkach trzeb dla takiego rozwiazania zwiekszyc moc przylaczeniowa zeby kociol mogl sie wyrobic w taniej.

Kable dzialaja per pomieszczenie, kociol tego nie umie, no chyba ze do kosztow dolozysz elektrozaworu i sterownik per pokoj :p

W niektorych przypadkach trzeb dla takiego rozwiazania zwiekszyc moc przylaczeniowa zeby kociol mogl sie wyrobic w taniej.

Kable dzialaja per pomieszczenie, kociol tego nie umie, no chyba ze do kosztow dolozysz elektrozaworu i sterownik per pokoj :p

teraz to juz niewiem czy mi ubliżasz czy tylko sie napier....lasz :D

Czy do tych 23,8k dodajesz inne nośniki energii?

Nie, ale zona do kolacji nieraz lubi swieczki zapalic. Dorzuc z 500kWh. Tak dla lepszego samopoczucia. ;)

Nie bede tych bidnych 5 paczek brykietu wliczal, tym bardziej, ze chodzilo tylko o pokazanie pewnej zaleznosci. Na CO idzie mi w domu ok 16k kWh energii. Te 23k to wraz z rocznym zuzyciem energii elektrycznej, wiec tez cale lato z klimaryzatorem i inne "pozadomowe" odbiorniki.