jasiek71 22.09.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 To nie tak, na górze mam 2 klimy zainstalowane w 2 sypialniach, zwykle włącza się jedna i bez problemu zmienia temp we wszystkich (4) pomieszczeniach przy otwartych drzwiach. Oczywiście robi zdecydowanie szybciej w jednym przy zamkniętych, "przy otwartych drzwiach"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 22.09.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Proponuje udać się do BIEDRONKI położyć głowę na wagę i wcisnąć znaczek BURAK Uderz w stół a nożyce się odezwą Wytłumacz mi dlaczego zainwestowałeś dodatkowo w kable jak mogłeś z powodzeniem grzać piecem elektrycznym przy jednocześnie niższej inwestycji niż kable ? Tu i tu masz COP1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 22.09.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 "przy otwartych drzwiach"... Znając Twoje możliwości i "smykałkę" wiem, że bez problemu skierujesz i wyregulujesz ciepło z klimy do każdego pomieszczenia przy drzwiach zamkniętych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 22.09.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Uderz w stół a nożyce się odezwą Wytłumacz mi dlaczego zainwestowałeś dodatkowo w kable jak mogłeś z powodzeniem grzać piecem elektrycznym przy jednocześnie niższej inwestycji niż kable ? Tu i tu masz COP1. bo w cenie działającej instalacji z kospelem ma działające kable z rurkami ... jak zechce zmienić na coś bardziej wydajnego to sobie podepnie i nie będzie musiał się martwić co z tym kociołkiem zrobić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 22.09.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Nie są gorsi,po prostu uważam,że wpakowanie kabli w podłogę do domu na długie lata jest bezsensem,jeszcze gorszym bezsensem jest dla mnie wpakowanie kabli i wodnej podłogówki w jedną wylewkę. Co to miałoby to mieć na celu nie zrozumiem do końca,wszak wodną podłogówką także możeny grzać z COP1 bez zbędnej inwestycji w kable. To po co mi pompa i hydraulika i woda w podlodze jesli to samo dadza mi kable bez zabay w sterowanie, przeplywy, itd? Dosyc, ze drozej wyjdzie to jeszcze bez sensu robic ogrzewanie posrednie? Nie wiem czemu jesli to jest tak bez sensu to po jakiego grzyba uzytkownik PC sie tak dlugo udziela? Wiele razy juz wyraziles swoje zdanie, obrzuciles blotem wiekszosc rozmowcow, ktory bezsensownie zainwestowali w kable wiec po co pisac, chcesz ich ratowac? Dobijac? Znecac sie? Czy po prostu chcesz sie utwierdzac w przekonaniu, ze Twoja prawda jest bardziej Twojsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 22.09.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Znając Twoje możliwości i "smykałkę" wiem, że bez problemu skierujesz i wyregulujesz ciepło z klimy do każdego pomieszczenia przy drzwiach zamkniętych. uwierz mi że jak by mnie to kręciło to już dawno w każdym pomieszczeniu by wisiało takie "pudło"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 22.09.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Uderz w stół a nożyce się odezwą Wytłumacz mi dlaczego zainwestowałeś dodatkowo w kable jak mogłeś z powodzeniem grzać piecem elektrycznym przy jednocześnie niższej inwestycji niż kable ? Tu i tu masz COP1. uwaga tłumacze: dlatego tak zrobiłem ponieważ do rurek trzeba jeszcze dokupić: szafke, rotametry, rozdzielacz, zawory i inne duperele wiec do wydanych 800 PLN musialbym dołożyc jeszcze jakies 1000 do 1500 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 22.09.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 No to jak sie zdazy, ze prad zdrozeje, to przestan pic. Bedziesz na forum z sensem pisal. Przy kolejnej podwyzce zacznij sobie i rodzinie ograniczac racje zywnosciowe. Te kable wymagaja wielu posiwecen jak widze. ale chamówę odwalasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 22.09.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 uwaga tłumacze: dlatego tak zrobiłem ponieważ do rurek trzeba jeszcze dokupić: szafke, rotametry, rozdzielacz, zawory i inne duperele wiec do wydanych 800 PLN musialbym dołożyc jeszcze jakies 1000 do 1500 PLN Zamiast tego do rurek wolałeś dokupić za 4,5tys.zł kable. Coż wyjaśnienie godne naśladowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 22.09.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 A ktos ci kaze je zamykac? NO chyba ze dmuchasz ty a nie klima no racja... bądźmy bardziej wyzwoleni i wywalmy wszystkie drzwi z tymi od łazienki włącznie ... tak w ogóle to po co nam ściany, przecież bez nich łatwiej rozprowadzić to powietrze a przy okazji jak bardzo by wentylację mechaniczną uprościło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 22.09.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 A ktos ci kaze je zamykac? NO chyba ze dmuchasz ty a nie klima dobre, dobre - to Ci wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 22.09.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 uwaga tłumacze: dlatego tak zrobiłem ponieważ do rurek trzeba jeszcze dokupić: szafke, rotametry, rozdzielacz, zawory i inne duperele wiec do wydanych 800 PLN musialbym dołożyc jeszcze jakies 1000 do 1500 PLN W niektorych przypadkach trzeb dla takiego rozwiazania zwiekszyc moc przylaczeniowa zeby kociol mogl sie wyrobic w taniej. Kable dzialaja per pomieszczenie, kociol tego nie umie, no chyba ze do kosztow dolozysz elektrozaworu i sterownik per pokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.09.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 ale chamówę odwalasz No to niech nie jasko nie traktuje jak kmiota takimi tekstami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 22.09.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Zamiast tego do rurek wolałeś dokupić za 4,5tys.zł kable. Coż wyjaśnienie godne naśladowania a ten kociołek z całą resztą to niby ile ...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 22.09.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 A ktos ci kaze je zamykac? NO chyba ze dmuchasz ty a nie klima Zapytam powtórnie - co Ci nie pasuje w w/w danych z pomiarów klimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 22.09.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 W niektorych przypadkach trzeb dla takiego rozwiazania zwiekszyc moc przylaczeniowa zeby kociol mogl sie wyrobic w taniej. Kable dzialaja per pomieszczenie, kociol tego nie umie, no chyba ze do kosztow dolozysz elektrozaworu i sterownik per pokoj teraz to juz niewiem czy mi ubliżasz czy tylko sie napier....lasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 22.09.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 a ten kociołek z całą resztą to niby ile ...??? 3tys.zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 22.09.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 No to niech nie jasko nie traktuje jak kmiota takimi tekstami. jakimi...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 22.09.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 3tys.zł małym dzieciom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.09.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Czy do tych 23,8k dodajesz inne nośniki energii? Nie, ale zona do kolacji nieraz lubi swieczki zapalic. Dorzuc z 500kWh. Tak dla lepszego samopoczucia. Nie bede tych bidnych 5 paczek brykietu wliczal, tym bardziej, ze chodzilo tylko o pokazanie pewnej zaleznosci. Na CO idzie mi w domu ok 16k kWh energii. Te 23k to wraz z rocznym zuzyciem energii elektrycznej, wiec tez cale lato z klimaryzatorem i inne "pozadomowe" odbiorniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts