head67 23.09.2013 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Masz wszystko na tacy,allegro pod ręką to licz Zapewne też wliczyłeś w koszt ekspoatacji cenę prądu za 5,10,15 lat u mnie tendencja spadkowa i właśnie licze i nie mogę wyjść z podziwu ze u ciebie kosz podłogówki wodnej jest taki jak kabli i pompa na kredyt zaraz się zwraca porostu szok i oscar za wciskanie kitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.09.2013 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 (edytowane) u mnie tendencja spadkowa i właśnie licze i nie mogę wyjść z podziwu ze u ciebie kosz podłogówki wodnej jest taki jak kabli i pompa na kredyt zaraz się zwraca porostu szok i oscar za wciskanie kitu Nie musisz tylko mnie podziwiać,zobacz jaki był koszt podlogowki u Krzyska z BB, u qubica i u innych a o kablach u R&K za 9,5tys.zł nawet nie wspomnę. .Ale tak to jest jak wbija się do głów,że kable są tanie a podlogowka droga a losie lykaja. Edytowane 23 Września 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 23.09.2013 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Nie musisz tylko mnie podziwiać,zobacz jaki był koszt podlogowki u Krzyska z BB, u qubica i u innych a o kablach u R&K za 9,5tys.zł nawet nie wspomnę. .Ale tak to jest jak wbija się do głów,że kable są tanie a podlogowka droga a losie lykaja. A co mają "losiu" wspólnego kable z wodną podłogówką ? Czy wodna podłogówką sobie coś zagrzejesz ? Może tajemniczą energią z kosmosu ? Po co tak mieszać pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.09.2013 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 (edytowane) A co mają "losiu" wspólnego kable z wodną podłogówką ? Czy wodna podłogówką sobie coś zagrzejesz ? Może tajemniczą energią z kosmosu ? Po co tak mieszać pojęcia. Myślałem,że są tutaj myślący i inteligentni inwestorzy ale widocznie się myliłem... Dla dokładnego wyjaśnienia dopiszę,energię dostarcza rozbudowana grzałka w postaci pieca elektrycznego w cenie 2,3tys.zł do którego link zapodalem kilka postów wyżej Edytowane 23 Września 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 23.09.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Myślałem,że są tutaj myślący i inteligentni inwestorzy ale widocznie się myliłem... o mnie zapomniałeś i jeszcze piękni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.09.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Posiadaczu PC: dlaczego Twój COP kolejny sezon nie przekracza 2? O ja pierdziele! Widze, ze zaczyna sie "piaskownica".Mialo byc zapewne prowokujaco a wyszlo infantylnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 23.09.2013 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Myślałem,że są tutaj myślący i inteligentni inwestorzy ale widocznie się myliłem... Dla dokładnego wyjaśnienia dopiszę,energię dostarcza rozbudowana grzałka w postaci pieca elektrycznego w cenie 2,3tys.zł do którego link zapodalem kilka postów wyżej Jak podajesz cene u RK to podajesz za calosc, jak porownujesz do niej cene kospela to raz wrzucisz sam kociol, raz same kable, raz same akcesoria. Poza tym porownywanie ceny samego CO jest bez sensu. Po to sie podchodzi do budowy domu calosciowo, zeby dany system w danym domu sie sprawdzil. A Ty jak mantre 1 kwote chcesz wrzucac do dowolnego domu. Zapytalem CIe nie mam odpowiedzi: czy do planowanego budynku gdzie kable kosztuje 2,5 tys mam planowac jednak kospela na podlogowce? Mozesz mi to zliczyc i podac cene laczna, a nie same wycinki? W czym ten kospel bedzie lepszy od kabli? Tylko mi nie mow ze daje mi wybor na przyszlosc, w przyszlosci wstawie klime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 23.09.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 O ja pierdziele! Widze, ze zaczyna sie "piaskownica".Mialo byc zapewne prowokujaco a wyszlo infantylnie. Na pierwszy rzut oka, ale jak w tym kontekscie skomentujesz Althermę HT kol Varme... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.09.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Na pierwszy rzut oka, ale jak w tym kontekscie skomentujesz Althermę HT kol Varme... Trzeba bylo napisac: "Posiadaczu PC P/W w domu z kaloryferami: Dlaczego....". Wtedy waidaomo kogo to dotyczy. Genaralizujac, mozna latwo wyjsc na .... (automderacja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 23.09.2013 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 O ja pierdziele! Widze, ze zaczyna sie "piaskownica".Mialo byc zapewne prowokujaco a wyszlo infantylnie. jak odpowiesz, to skorygujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 23.09.2013 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 to ile potrzebujesz wody i przy ilu osobach .... zależy jeszcze co preferujesz - leżenie w wanie czy prysznic ..... ja tam nikomu nie wymawiam ale mam zbiornik 209L a z tego co widze cieplej wody dziennie idzie okolo 80L Mnie znów powala ilośc cieplej wody dziennie u Artura 72 300L to jakaś masakra doliczając do tego ille odbiorniki wody to ma około 0,7 m3 dziennie x 30 dni i co mamy 21 m3 wody * cena wody + ścieki u mnie ~ 13PLN = ~ 300 miesięcznie to jest dopiero powalające zauważ że niektórzy lubią kąpiele w wannie i to gorące, te niektóre nowe to mają po 200l i więcej więc woda ciepła idzie jak ... woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 23.09.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Jak podajesz cene u RK to podajesz za calosc, jak porownujesz do niej cene kospela to raz wrzucisz sam kociol, raz same kable, raz same akcesoria. Poza tym porownywanie ceny samego CO jest bez sensu. Po to sie podchodzi do budowy domu calosciowo, zeby dany system w danym domu sie sprawdzil. A Ty jak mantre 1 kwote chcesz wrzucac do dowolnego domu. Zapytalem CIe nie mam odpowiedzi: czy do planowanego budynku gdzie kable kosztuje 2,5 tys mam planowac jednak kospela na podlogowce? Mozesz mi to zliczyc i podac cene laczna, a nie same wycinki? W czym ten kospel bedzie lepszy od kabli? Tylko mi nie mow ze daje mi wybor na przyszlosc, w przyszlosci wstawie klime Podziwiam Cię, że jeszcze Ci się chce z Arturo dyskutować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 23.09.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Jak dostane PnB to pewnie skoncze wiekszosc dyskusji bo mnei budowa wchlonie Poki co sie pokopie z koniem, czy tam COPem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 23.09.2013 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Jak dostane PnB to pewnie skoncze wiekszosc dyskusji bo mnei budowa wchlonie Poki co sie pokopie z koniem, czy tam COPem Czekam już 2 tydzień na PnB ale już w tym roku raczej startował nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 23.09.2013 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Jak dostane PnB to pewnie skoncze wiekszosc dyskusji bo mnei budowa wchlonie Poki co sie pokopie z koniem, czy tam COPem poCOPiesz się z coniem Cetera dobrze rozwinął skrót PC - PocoCito czy jakos tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.09.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 poCOPiesz się z coniem Cetera dobrze rozwinął skrót PC - PocoCito czy jakos tak Ja bym sie na Twoim miejscu nie zalamywal. Moze jeszcze kiedys sobie zalozysz "proteze" w formie pompy PP. Cos taniego, chinskiego na 2 sezony. Glowa do gory! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.09.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Nie.... Hipcia ma upatrzonego D... design ma byc... a jak... Placimy za Red dot award... To bedzie w rozowej obudowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 23.09.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Nie.... Hipcia ma upatrzonego D... design ma byc... a jak... Placimy za Red dot award... widac komus to się jeszcze podobało, skoro ktoś docenił design a poza tym ma pasowac do lodówki Pixel, co z fakturą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 23.09.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 (edytowane) generalnie jesli chodzi o liczenie kosztów prądu to mi odpowiada interpretacja Pyxisa.absolutnie nie jestem przeciwnikiem kabli i kospelówdrugi raz postawiłbym mniejszy dom taki do 100m2 albo większy z poddaszem użytkowymtrochę bym jeszcze wycisnoł z domu tak do 25 kwhm2rok i zakładałbym kable pewnie bez kominka[choć jestemj z tego zadowolony że go mam] Edytowane 23 Września 2013 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcyper 23.09.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Zgadzam się z malux20.Mam PC-PW, płacę mało, ale ten wątek pokazuje, że można też grzać w miaręza rozsądne pieniądze kablami - nie wydając dużej kwoty na zakup źródła icałej instalacji grzewczej. Ale ... ale ...pod warunkiem, że dom nie zaduży i dobrze docieplony,czyli całkowity kosztorys na budowę domu jest ten sam.Oszczędności na instalacji grzewczej idą na termikę budynku. No i usterkowość kabli napewno mniejsza mni PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts