sezam 27.02.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Witam będę miał szambo z kręgów mam pytanie czym połaczyć kręgi betonowe jaka pianką żeby ścieki ją nie rozpuściły i żeby szambo było szczelne nie przepuszczało wody gruntowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekS 27.02.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 mnie się ta sztuka nie udała widzę to bo mam wysokie wody gruntowe Tobie może się uda jak będziesz miał niskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sezam 27.02.2008 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 właśnie potrzebuję nie chcę popełnic błedu wody mam wysokie widzę to bo mam wysokie wody gruntowe Tobie może się uda jak będziesz miał niskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.02.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 A może zaprawą betonową a potem połączenia zaizolować jakiś dysperbitem czy innym mazidłem tak jak ściany fundamentowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cadoo 28.02.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 to robisz studnie czy szambo ?? ile kręgów, bo na upartego jesli jest to 5-6 kręgów można je unieść, szczeline wypełnić zaprawą i opuścić, ewentualnie kolejne kęgi stawiać na suchej zaprawie, przy wilgoci z gruntu zwiąże się i będzie szczelnie. Pianka długo nie wytrzyma w takich warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziarutek 28.02.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Sznur i lepik. Tak mam w projekcie. Dziwne, że ty go nie posiadasz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 28.02.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Albo lepiej - sznut bentonitowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sezam 28.02.2008 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 robię z dwie komory po trzy kręgi musze je jakoś uszczelnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawwoj 29.02.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Mi również nie udało sie uszczelnić. Po długich bojach i stosowaniu jakichś drogich szybkowiążących zapraw dałem za wygraną.Obok zakopałem szczelny zbiornik z tworzywa.Mając tą więdzę nie zawracałbym sobie głowy betonowymi kregami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 29.02.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Może coś takiego:http://stochem.waw.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekS 29.02.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 troszke małe to szambo proponowałby 3 komory pzrynajmniej po 3 kręgiMnie się nie udało bo szambo budowałem 10 lat temu.Teraz da się wszystko np AQUAFIN-2K firmy Schomburg, ale ta to nie jest tanie rozwiązanieJak pisał Sławwoj szambo plastikowe i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts