Gość Gościu 29.08.2003 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Witam,Kupilem chatkę 70 letnią na kamiennym fundamencie z murami, po ktorych przez kilka lat ciekła chyba woda, bo tynk kruszy się w rękach. Domek na ogromny strych, ale więźba wytrzyma jakieś 5, moze 10 lat, to samo dachówka. W domku jest wszystko, brak tylko odpływu. Prosze o poradę:1. czy bawić sie w szambo (beton?), czy przydomową oczyszczalnię?2. Czy warto domek wyburzyć czy ratować jakimś spinaniem i szalunkami? Bardzo to dla mnie ważne, gdyż z finansami krucho a poza tym domek jest w otulinie parku krajobrazowego i potrzeba na wyburzanie osobnych kwitów itd. pozdrawiamf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 29.08.2003 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Musisz zlecić opracowanie oceny stanu technicznego. Będzie Ci ona potrzebna zarówno do budowy jak i ewentualnej rozbiórki obiektu.Dopiero na podstawie tej opinii możesz podjąć jakieś sensowne kroki - ocenić koszt róznych rozwiazań i podjąć właściwą decyzję.Na odległość nie da się ocenić stanu Twojego budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.08.2003 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2003 Jasne. Dzieki. Orientujesz sie mniej wiecej w koszcie takiej oceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rak 30.08.2003 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2003 Henryk!Mam taki sam problem! Orientujesz się w koszcie takiego zlecenia?r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 30.08.2003 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2003 Jasne. Dzieki. Orientujesz sie mniej wiecej w koszcie takiej oceny? Henryk! Mam taki sam problem! Orientujesz się w koszcie takiego zlecenia? r. Zależy to oczywiście od wielkości obiektu i jego skomplikowania. IMHO koszt takiego opracowania nie powinien przekroczyć 1200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rak 30.08.2003 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2003 Dzięki!Henry! Znasz moze kogos, kto jest w stanie postawić w ciągu pół roku 'parter' z jakichś gotowych materiałów? Czy cena 3000 (robocizna) za taki parter + materiały może być prawdziwa? Powierzchnia domu to ok. 150m2, fundament na kamieniu. Co potrzebujesz z info, aby podać orientacyjną cene?R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 30.08.2003 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2003 Dzięki! Henry! Znasz moze kogos, kto jest w stanie postawić w ciągu pół roku 'parter' z jakichś gotowych materiałów? Czy cena 3000 (robocizna) za taki parter + materiały może być prawdziwa? Powierzchnia domu to ok. 150m2, fundament na kamieniu. Co potrzebujesz z info, aby podać orientacyjną cene? R. Informacje które podajesz to rzeczywiście trochę za mało. Żeby rzetelnie wycenić taką robotę byłby potrzebny co najmniej rzut parteru (zwymiarowany lub w skali) + ewentualnie materiały jakie wchodzą w grę. Prześlij mi takie dane e-mailem [ [email protected] ] a spróbuję ocenić czy to jest realne. Pół roku na parter to okres aż zanadto długi, chyba że są w tym jakieś ukryte "kruczki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.08.2003 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2003 jak tylko skonczy sie wariacki okresy moich delegacji, to podrzucę coś na Twoją skrzynię. Jeszcze raz dzięki! R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2003 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Do kogo mogę się zwrócić o opracowanie oceny stanu technicznego? 'Fachowców' masa, a to ma być ktoś z uprawnieniami? Tez mam stary domek, na wsi, i mam problem ze znalezieniem wykfalifikowanych fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2003 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Gościu!Gdzie masz ten domek? ja do czasu wyburzenia tej ruiny musze miec zapiety temat projektu technicznego, ekspertyz, ekipy itd. Rak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 30.10.2003 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Do kogo mogę się zwrócić o opracowanie oceny stanu technicznego? 'Fachowców' masa, a to ma być ktoś z uprawnieniami? Tez mam stary domek, na wsi, i mam problem ze znalezieniem wykfalifikowanych fachowców Musisz poszukać kogoś w pobliżu, ja uprawnienia mam i pewnie pare osób na Forum też, ale jechać w drugi koniec Polski dla tak niewielkiej roboty to żaden interes. Podaj namiary - możesz to zrobić na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts