toomas 28.02.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Witam.Mam gości do ułożenia kostki brukowej, polecony, pewny. Cena jaką zaproponował to 80 zl/m2 robocizna+podbudowa. Kostkę mam. Czy ta cena nie jest trochę przegięciem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LubMar 28.02.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 dla mnie troszke szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 28.02.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Jesli brukowa tzn betonowa to za dużo.Jeśli granitowa to w miarę OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wert 28.02.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 ceny w okolicach lodzi: kostka betonowa 20 pln/m2, kostka granitowa 45 pln/m2 do tego obrzeza po 5 pln/mb. ceny juz z tego roku, czysta robocizna.pozdrawiamwert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 28.02.2008 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Kostka betonowa. Też mi sie wydaje troszkę dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 28.02.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Olsztyn, kostka brukowa (beton) 25PLN m2 dodatkowo 6PLN za metr obrzeża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 28.02.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Pod Legnicą nasz znajomy jest w trakcie układania granitowej - całość od wyrównania terenu, jakieś podsypki, ubijania, układanie kostki we wzory, krawężników - czyli obrzeża - TZW. od A do Z na gotowo - cena 60 zł za mkw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 28.02.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Czy układanie kostki i wykonanie podbudowy to jakaś wielka filozofia ?Trzeba mieć tylko czas, a z czasem u budujących pewnie najgorzej. Wiele tych prac z budowlanki to nie jest jakieś wielkie know-how. Może ktoś więc wyłoży krótko i jasno teorię układania takiej kostki na przykład. No i co najważniejsze - zrobienia podbudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 28.02.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 U mnie ułożenie około 120m2 kostki betonowej + palisadki / około 50m bieżących / robocizna + materiały i wykonanie podbudowy wraz z materiałem : ca 12 kpln . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 28.02.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Wrocław- oferta z wczoraj 80zł/m2 z odpadów granitowych... Chyba jeszcze poszukam tańszej oferty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 28.02.2008 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 U mnie jest ok 65m2. Kostka z obrzezami to 5700, robocizna narazie prognozuje 65x80=5200 czyli w sumie 10900. Srednio wychodzi 167 zl/m2. Szok. Gadałem jeszcze z gosciem z firmy co handluje kostką i on tez mowi że bez ceny kostki trzeba liczyć ok 80 zl.m2. Przeciez to chore jakieś. Najgorsze że czasu brak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 28.02.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Uklądanie kostki betonowej to pikuś w porównaniu do granitowej (szczególnie ze wzorem).To praca fizyczna. Do dużych powierzchni warto mieć sprzęt. Ja wypożyczałem zagęszczarkę - ale nie mogłem wziąć zbyt dużej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 28.02.2008 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 ja bym to zrobił sam ale troche czasu mnie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cadoo 28.02.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 cena kosmos, nie doczytałem ile m2 jest tej kostki do ułożenia, ale w okolicach Rzeszowa 30-40zł/m2 to max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 28.02.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Witam! Mam podobną sytuację, też sami nie wiedzą ile brać. Wydaje mi się, że powinieneś wziąc jakieś namiary od forumowiczów i sprowadzić ekipę z innego rejonu, a przy okazji załatw im jakies dodatkowe prace w swojej okolicy wtedy chętniej przyjadą. Dla przykładu sprawa z przed 3 lat, znajomemu okoliczni wyceniali budowę chałupy 50tys, inni za 75tys, sprowadził ekipę z kieleckiego i kosztowało go 25-30 tys za dom ok 260m2, z dachem, ociepleniami murów i poddasza włącznie! Drą szmaciarze ile wlezie, niestety.Nie daj się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 01.03.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 70-80zł /1m2 to normalna cena za układanie kostki granitowej , poniżej tej ceny jest różnie można trafić dobrą ekipę ale najczęściej trafiają się partacze . przykład z przed 3 lat (he he było wyżej) , klient kupił kostkę chciał dodatkowo ekipę , zorganizowałem ludzi za 45zł /1m2 , klient stwierdził że za drogo (bo jak to możliwe żeby w tydzień zarobić kilka tysięcy ) więc zatrudnił miejscowego , po miesiącu przysłał mi zdjęcia podwórka i muszęprzyznać że ładnie wygląda ale tylko z daleka , na zbliżeniach widać fugi na "dwa palce" , a kostka wygląda jakby ktoś nie układał a tylko łopatą porozrzucał i zawibrował bez poprawiania . znalazłem fajną dyskusję w necie na temat układania kostki : ..:Michal::.. wrote: > Witam! > czy ktos moglby mi doradzic jakie srodki psuchotropowe brac zeby ukladac > kostke granitowa. kupilem 500kg kostki 4/6, boki posadowilem na cemencie > teraz przyszla kolej na ukladanie reszty. > No i mam problem, kazda kostka jest inna, ciezko dopasowac te kostki, tu > cos wystaje tam znowu nie ma rownej krawedzi itp. > > czy ktos moze cos doradzic? szlifowac boki szlifierka ? > podobno sa 2 techniki: > na zadkim cemencie w powstale szpary wsypuje sie granulat kamienny > na "styk" - podobno dobry brukarz układa 10m kw na dzień. czyli ja w ciagu > dnia zrobie 1-2m ? > > chyba przecenilem swoje nerwy i zaczne trenowac joge. > Witam Wlasnie na tym polega doswiadczenie brukarza ze umie je sobie dopasowywac. Widzialem jak ze stosu kostek wybiera ta odpowiednia. To nic ze one z gory sa nierowne, pozniej zageszczarka to wyrowna -- Z tego co wiem to rozwój duchowy może następować również podczas cierpliwego i uważnego układania kostki brukowej. O ile wcześniej nie dostaniesz tzw 'kurwicy', która skutkuje cofnięciem się do niższej formy życia w przyszłym wcieleniu. Dlatego lepiej wziąc brukarza i niech każdy robi swoje. rg w linku poniżej jest kilka zdjęć zrobionych podczas przygotowywania terenu i układania kostki (na tle żółtego budynku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 03.03.2008 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Rozmawiałem z drugą ekipą i niestety ceny takie same podali - 80 zl/m2...co to sie dzieje na rynku z cenami to lekki szok:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 03.03.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Rozmawiałem z drugą ekipą i niestety ceny takie same podali - 80 zl/m2...co to sie dzieje na rynku z cenami to lekki szok:( gonimy europę !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 11.03.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Znajoma na 45 m2 podjazdu dostała cenę 240 zł /m2 na gotowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 11.03.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Znajoma na 45 m2 podjazdu dostała cenę 240 zł /m2 na gotowo netto czy brutto ? kostka w najlepszym przypadku to około 25zł/1m2 + układanie niech będzie po Warszawsku czyli 100zł/1m2 , niech będzie nawet razem 150zł/1m2 to gdzie reszta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts