Gość Krzyszto 29.08.2003 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Czy ktoś budował dom d24 z wykuszami typ II? Kupiłem już projekt, zabieram się za fundamenty. Zastanawiam się nad zmianą technologii na 3-warstwową ścianę (keramzytobeton+wełna+keramzytobeton). Proszę o cenne wskazówki, lokalizację domu lub adres e-mail. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 29.08.2003 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Witaj! Jeszcze nie powstal, ale juz jest w drodze. W tym roku bedzie przykryty dachem. Co do zmian w scianach konstrukcyjnych, to masz pelna dowolnosc i zrobisz jak Ci sie przysni. Ja stawiam z PTH 30 P+W + 12 cm styropianu i tynk akrylowy. Wedlug odpowiednich wyliczen wychodzi 0,23 U. Powinno wystarczyc. Dobry standard w polsce to 0,25. Przy takiej konstrukcji sciany jaka przewidujesz, prawdopodobnie osiagniesz taki wspolczynnik. PowodzeniaW razie pytan wal smialo na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabor 31.08.2003 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2003 Buduję D-24 z U-220 + wełna 14 cm + tynk silikatowy.Jestem na etapie wykończeniówki. Projekt jest SUPER! Nie robiłem prawie żadnych zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 01.09.2003 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 Witam Też buduję D-24. Obecnie wykończenia. Moje ściany to gazobeton z Osławy 600 + wełna 12 cm + tynk mineralny i farba silikonowa.Zmiany mam minimalne, a samemu projektowi nic nie brakuje. Buduje koło Gdańska. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kudlatyg 02.09.2003 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 WitamMam już wybudowany domek z Keramzytobetonu (Optiroc), Wykusze dwa. Inny projekt. Te pustaki nie nadają się do budowania. Jeżeli ściany proste i kąty 90 stopni, to może OK. Ale nalezy zaopatrzyć sie w piłę elektryczną, którą bedzie sie cięło pustaki oraz ekipę która posiada wiele cierpliwości. Młotkiem murarskim tego nie utnie, a o skosach nie ma co marzyć. Ja mam ściany w niektórych miejscach uzupełniane gazobetonowymi. NIE DAŁO SIĘ INACZEJ! Przewiduje 10cm wełna + tynk mineralny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uta 03.09.2003 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 WitamBuduje pod Bydgoszcza D24. jestem dopiero w polowie murow. Sciana ma byc trojwarstwowa: beton kom.+wełna+cegła klinkierowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 03.09.2003 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Czy ktoś budował dom d24 z wykuszami typ II? A jak on wygląda? Może podaj link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 04.09.2003 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Witam Projekt D24 z wykuszami http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=77 Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andlug 26.09.2003 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Buduje właśnie kończe dach,mury z ytongu 36,5 bez ocieplenia,domek jest super zrobiłem tylko mala przeróbke,w miejsce małej lazienki maly pokoik komputerowy a w holu przy garderobie ubikacje dla gosci pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 27.09.2003 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2003 Słuchajcie....mi generalnie "idea" D24 bardzo się podoba...Ale chciałbym zadać takowe pytanie....czy projekt ten stawia jakieś trudności konstrukcyjne, budowlane?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 29.09.2003 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 Witam Mój majster (od stanu surowego) powiedział, że to najlepiej zrobuony projekt wg którego budował. Jestem laikiem budowlanym, a umiałem ten projekt "przeczytać" bez sięgania do fachowej literatury. Jedyny niedociągnięty szczegół w D-24 to sposób zabudowy nad wykuszami (połączenie okna z podbitką dachową) - tutaj trzeba troche pokombinować - ja akurat trafiłem na podbitkarza z weną twórczą i zrobił mi to bez problemu. Wcześniej byłem o tą zabudowę spytać w miejscu gdzie kupowałem projekt i pani architekt stwierdziła, że rzeczywiście brakuje rysunku, który by ta zabudowę ilustrował.Generalnie projrekt polecam. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruk1 04.03.2004 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Poszukuję kogoś kto buduje D24 , jestem ciekawa z jakich materiałów budujecie , czy coś zmieniliście w projekcie. Jestem z Łodzi i chętnie bym taki dom zobaczyła na żywo. Zastanawiam się nad zmianą okien w wykuszach: zamiast trójdzielnych ,które kojarzą mi się z oknami w domu kostce chciałabym okna dwudzielne ale nie wiem czy dobrze będą wyglądały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania vipkam 18.04.2004 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 co do okien zrezygnowalismy z wykuszy, mamy okna zamówione wszystkie podzielone na 2 części. a zmainy : poniejszylismy łazienk - mamy za to wieksze pomieszczenie gospodarcze, nie mamy wejscia z kuchni zaprojektowanego - wchodzi sie przez jadalnie. NIE ZAMIENIŁABYM GO NA ZADEN INNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronceck 13.07.2004 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Zdecydowanie popieram ... również jestem za rezygnacją z wykuszy. Tym bardziej że jeden wychodzi mi od północy a drugi od wschodu Nie przekonała nas też spiżarka w kuchni (na jej miejscu zrobimy sobie wysunięty blat do szybkiego śniadania. W jadalni i kuchni będą dwa symetryczne (dzielne na pół) okna 175 + 115. Narysowaliśmy sobie rzut od frontu żeby zobaczyć jakie wyszły proporcje i wyglądało odjazdowo. Jeśli idzie o front to jeszcze będziemy mieli poszerzony i wydłużony garaż. W obecnym stanie może to być komfortowy garaż na jedno auto i niemiłosiernie ciasny na dwa. My chcemy w miarę znośny na dwa Zamiast małego okienka w wiatrołapie, znacznie bardziej podobają mi się szerokie drzwi z bocznym przeszkleniem. itd ... itd... Pozdrawiam, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulcia i krzys1719499362 18.07.2004 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2004 my też powiekszyliśmy garaż, zmniejszyliśmy WC na rzecz pom. gosp. kuchnia bez spiżarki. wiatrołap poszerzony do obrysu sciany zew (nasz ciesla wymodził wowczas ekstra daszek), dalej tak samo postąpiliśmy z drzwiami tarasowymi przesuwając je do obrysu sciany zew. dalej podnieśliśmy domek o scianke kolankową a klatka schodowa wyszła obok garderoby w holuu, zmieniliśmy konstrykcje dachu wraz z kątem nachylenia (na 35 st) - wyszło ekstra poddasze (szacunkowy koszt uzyskania wspaniałego poddasza to około 8 tyś . Napewno warto!! No i skoro z wykuszami to pozostały okienka w jadalni i salonie jak w projekcie z małą modyfikacją- boczne okienka wykuszu nie są w kącie prostym z oknem wiekszym tylko w kącie rozwartym około 125 st wygląda cudo. Na początku chcieliśmy bez, ale teraz wiemy ze popełnilibyśmy wielki błąd rezygnująć z wykuszy.Dziś moze jeszcze zrównalibyśmy obryś sciany garażu poprzez pom gosp dalej łazienke i sypialnie w jednej lini prostej. Przez to uzyskanie wiekszych pomieszczeń no i taniej brak w dachy kosza i grzbietuA pro po witamy w klubie D24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolega boba budowniczego 21.10.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Witam,Mam pytamie czy ktos może buduje dom z projektu Murator D24 - Z wykuszami - typ II?Chciałem spytać o kilka rrzeczy.pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bentul 22.10.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Witam, Mam pytamie czy ktos może buduje dom z projektu Murator D24 - Z wykuszami - typ II? Chciałem spytać o kilka rrzeczy. pozdrawiam, Zajrzyj TUTAJ. Tutaj znajdziesz baaardzo dużo informacji i wymianę poglądów osób budujących ten dom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohdan_2032 27.11.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Witam czy może budujesz już ten dom D24? ja dopiero kupiłem projekt i szukam właśnie kogoś kto już zaczął realizację. Ile wyniosły fundamenty? I dalsze koszty.teren Małopolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts