janik 28.02.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Denerwują mnie silne porywy wiatru, które są słyszalne na poddaszu.Całość wykończona, ocieplona, zabudowana, ale przy silnych podmuchach słychać taki głuchy odgłos wdzieranego się wiatru pod dachówki,do tego czasami trzepocząca folia, mimo, że jest podbitka. Deskowania nie ma. Czy tylko u mnie tak jest, czy to normalka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.02.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 A masz wykończony stryszek? Może to z niego te dźwięki idą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janik 28.02.2008 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 A masz wykończony stryszek? Może to z niego te dźwięki idą. Stryszek jest bez ocieplenia, po prostu tylko folia, ale ocieplony standardowo strop nad poddaszem. Część ogłosów zapewne z tego wynika, ale zdecydowana większość to dostające się odgłosy świstu i podmuchów wiatru z zewnątrz, a także wiatru "przelatujacego" przez połać dachu pod dachówkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 28.02.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 A przy jakiej sile wiatru to słychać? Taki mocniejszy, ale "zwykły" wiatr, czy wichura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janik 28.02.2008 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 A przy jakiej sile wiatru to słychać? Taki mocniejszy, ale "zwykły" wiatr, czy wichura? Raczej przy tych bardzo mocnych, np. jak wczoraj, i w poprzednim tygodniu - chyba w piątek albo w sobotę. Przy zwykłych mocniejszych to jeszcze nie jest stresujące, bo tylko czasami przy całkowitej ciszy da się coś usłyszeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 28.02.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 U mnie też przy wichurze słychać trzepoczącą folię na stryszku. W wolnej chwili chcę posklejać szczelnie zakładki folii, może to cię pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 28.02.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Denerwują mnie silne porywy wiatru, które są słyszalne na poddaszu. Całość wykończona, ocieplona, zabudowana, ale przy silnych podmuchach słychać taki głuchy odgłos wdzieranego się wiatru pod dachówki, do tego czasami trzepocząca folia, mimo, że jest podbitka. Deskowania nie ma. Czy tylko u mnie tak jest, czy to normalka? co prawda mam parter, ale z poddaszem-graciarnią i nic nie słychać - a nie mam podbitki a folia dobrze położona nie powinna trzepotać - mi w kilku miejscach trzepotała ale "naprawiłem" przy mocnej wichurze bardziej słychać sam wiatr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cadoo 28.02.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 coś musi być nie tak, fakt że wiatr jak wieje to musi go być słychać, ale jak folia trzepocze i wiatr mocno szaleje pod dachówkami to może się to niezbyt miło zakończyć i będziesz po konkretnym wietrze zbierać dachówki z okolicy. Ciężko jest oceniać jak się nie widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janik 28.02.2008 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Pomijając problem folii - bo to głównie ze strychu dochodzi i z okapu, gdzie folia nie jest dobrze przymocowana do obróbki rynny, to czy sam wiatr powinien być słyszalny na poddaszu, czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janik 28.02.2008 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 A może pierwszy rząd dachówek jest za wysoko nad pasem nadrynnowym i tworzy się za duża powierzchnia przez którą wiatr dostaje się pod dachówki?Czy to ma znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janik 28.02.2008 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Podzielcie się informacjami,bo nie wiem czy planować jakiś remont, czy coś z tym robić, czy przyzwyczaić się i zostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janik 29.02.2008 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Ponawiam,w perspektywie zbliżającej się wichury to pytanie jest bardzo aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 29.02.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Szeleszcząca podczas wiatru folia to chyba standard przy nie deskowanych dachach (ostatnio sąsiedzi się skarżyli), chyba trzeba z tym żyć. Przynajmniej wiesz że wentylacja dachu działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 29.02.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 mnie tam co prawda mambrana nie szlesci ale jak wieje 80km/h to slysze jak dmucha .... i nie sadze, zeby to sie dalo wyeliminowac .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 29.02.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 ....... Deskowania nie ma. Czy tylko u mnie tak jest, czy to normalka? To jest właśnie wada dachu bez deskowania. Samo trzepotanie folii to "małe piwo". Należy pamiętać, że najtrwalsza folia ma jakąś wytrzymałość i po pewnym czasie przestanie trzepotać, ...bo najzwyczajniej ulegnie uszkodzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts