krasti1 28.02.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Witam.Planuję odświeżenie ogrodzenia wokół domu około 120 metrów oraz bramy wjazdowej. Ogrodzenie i brama są metalowe z elementami ozdobnymi. W związku z tym mam pytanie, ile może kosztować taka usługa (farby, robocizna) i jak długo może trwać taki remont? Dodam, że ogrodzenie jest gdzieniegdzie pokryte lekką korozją, więc chyba też trzeba wziąć pod uwagę czyszczenie. Ktoś mi powiedział, że to może koesztować nawet 35 zł/m2 za samo malowanie - o zgrozo!!! Słyszałem także, że są różne rodzaje farb; niektórzy stosują podkład, a dopiero później farbę właściwą. Są też farby antykorozyjne, które można kłaść od razu bez podkładu, ale podobno droższe. Proszę o poradę w tej kwestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.02.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Nie wiem co do ceny, ale takie odświeżanie może być kłopotliwe. Niestety nie pokazujesz jakie to jest ogrodzenie. Trudno tak będzie określić.Piszesz o korozji więc szczotka druciana będzie pomocna. No ale jeżeli korozja jest gdzieś w zagłębieniu, to trzeba będzie się natrudzić, aby ją ściągnąć. No chyba że zdecydujesz się na jakiegoś Hamerajta, bo ten podobno się bezpośrednio na rdzę stosuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martin72 28.02.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Jesli chodzi o farby to na 100% polecam hamerait, i nie jest wcale taki drogi, ceny farb na dzien dzisiejszy lepiej wygladaja niz dwa lata temu. Trzeba malowac dwie powloki farby, tak zaleca producent. Instrukcja na opakowaniu. Lecz druga warstwa nie wczesniej niz po uplywie dwoch godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beratun 02.03.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Moj sasiad placil za malowanie siatki 20 zl mb robocizna + farba (okolice wawy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasti1 02.03.2008 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Dzięki za wszelkie informacje. Widzę, że muszę się przygotować na wydatek rzędu 20-25 zł za mb z farbą, ale nie wiem czy Hammerite w tej cenie się zmieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts