ArtMedia 30.08.2003 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2003 Witam. Niedługo będę montować grzejniki. Część zasilanie dolne, część boczne. Do wszystkich były takie same mocowania (metalowy haczyk i plastikowy haczyk z plastikową śrubką. O ile w tych z zasilaniem bocznym mogę sobie wyobrazić ich użycie (metalowy haczyk pod górny uchwyt, plastikowy pod dolny) to w tych zasilanych z dołu już nie. Nie mają one przyspawanych uchwytów. Z obydwu stron są "płaskie" (takie same). Za co chwycić?Czy od razu iść wymieniać uchwyty? Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.08.2003 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2003 Witam Sebastianie A czy te zasilane od dołu nie są podwójne przypadkiem. Jeżeli są to do nich są inne wieszaki. Takie przez całą wysokość grzejnika. Od dołu grzejnik stawia się na wygiętym wieszaku, a od góry jest zatrzask. To chyba twój problem. Ja ma zasilane od dołu wszystkie pojedyńcze i podwójne (dwie płyty grzejne). Do pojedynczych są tylko haki do podwójnych wieszaki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 30.08.2003 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2003 Ten na górze to ja. Zapomniałem się zalogować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 31.08.2003 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2003 Witam ziomków Yeyo masz racie grzejniki dolno zasilane (V lub Vk ) są w większości grzejnikami uniwersalnymi to znaczy, że zawór termostatyczny może być zarówno z prawej jak i z lewej strony, ale nie wiem w czym problem bo odpowiednie mocowanie ZAWSZE jest w komplecie chyba że jest to promocja z supermarketu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.09.2003 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 Mam pytanie związane z grzejnikami do Niezłego;czy do podłogówki ogrzewanej powrotem z grzejnika musi być zainstalowany grzejnik typu C a nie V. Co sądzisz o grzejnikach Kastorama??? Zależy mi bardzo na Twojej opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 01.09.2003 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 Nie ma większego znaczenia do jakiego będzie wpięta podłogówka typ C lub V a nawet suszarkowy , a co do grzejników Cosma nowa to wszystkie są podobne , odradzał ich nie będę choć osobiście klientom nie montuję materiału kupionego w supermarketach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.09.2003 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 dzieki za odpowiedź i mam jeszcze jedno pytanie: czy są zbiorniki na olej 2000 l o szer. 75cm.Wneka między kominem a ścianą ma 76 cm i tam planowałam "wcisnąć" zbiornik.Jeżeli nawet znalazła bym( przy twojej pomocy )taki zbiornik to czy może byc tak na styk???Z góry dziękuję i pozdrawiam. IKA (nie loguję się bo zapomniałąm hasła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 01.09.2003 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 Myślę że bez problemu można by znaleźć co do wymiarów gorzej jeżeli chodzi o pojemność podaj mi maksymalne wymiary miejsca na zbiornik łącznie z wysokością to coś poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.09.2003 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 podaję wymiary: szer. 75 cm .dług. 225 -230 cm. wys. może byc nawet 200cm. Zbiornik o którym pisałam powyżej jest w komplecie z piecem Broetje.Co możesz powiedzieć o tym piecu ze swojej praktyki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 01.09.2003 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 Nie jest to jakaś wiodąca marka może nawet niższa półka ale są jeszcze tańsze Mam znajomego który ma sieć hurtowni i polecił mi w nich zamontować najtańsze kotły gazowe i olejowe jakie są na rynku minęło kilka sezonów i wszystko jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 02.09.2003 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Znalazłem zbiornik o wymiarach 74x218 i wysokość ok. 180 pojemność oczywiście 2 000L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clark 02.09.2003 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 widząc fachowca odrazu musze spytac jakie grzejniki lepiej wybrac v czy vk? ponad to mam problem jaki wybrac piec na drzewo czy olejowy zaprojektowany mam vitola 111 ale ta cena jest straszna ponad 10 tyś co radzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.09.2003 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 NIEZŁY, serdeczne dzięki za informację, chciałabym jeszcze wiedzieć jakiej firmyjest zbiornik o podanych wymiarach i ewentualnie gdzie je można kupić - woj.łódzkie??? Pozdrawiam IKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 04.09.2003 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Mam na myśli zbiornik firmy LENTZ a co do miejsca gdzie możesz go kupić trudno mi jest Ci doradzać ale myślę że każda hurtownia powinna go zciągnąć pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 04.09.2003 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Odpowiedz dla Clarka Nie wiem czy nie popełniłeś błędu w pisaniu grzejniki V i Vk mają taką samą budowę tzn. są dolno zasilane W zależności od firmy są różnie oznaczane ale są to takie same grzejniki a może chodzi Ci o różnicę między Vk a boczno zasilanymi typ C Piece na drewno są przeważnie montowane na terenach wiejskich lub w mniejszych miejscowościach generalnie przez ludzi mniej zamożnych podstawową ich wada jest to, że wymagają ciągłego przykładania tak więc najlepiej mieć w domu dziadka do palenia Są jeszcze piece na holzgas koszt samego pieca około 4 000 zł Co do pieca olejowego to Viessman jest ok. ale są tańsze np. De Ditrich cena z zasobnikiem do ciepłej wody około 8 000 zł Generalnie nie posiadając podstawowych danych takich jak wielkość domu położenie wielkość rodziny no i przedział cenowy trudno jest dawać uniwersalne rady. Do każdego klienta podchodzi się indywidualnie i wybiera wersie najbardziej optymalną dla niego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts