Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Idzie wichura

Recommended Posts

• Odpowiedzi 236
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...a jest coś takiego tylko żeby południową Polskę było widać?

nie znalazłem (ale nie szukałem), ale może na odpowiednich forach się dokopiesz:

np:

http://lotnictwo.net.pl/

http://www.airliners.net/discussions/

Pewnie więcej by pomógł jeden z "naszych" Forumowiczów - Darek Rz - to jest spec od tego :)

U mnie już wieje tak chyba ze 100/godz., leje i wogóle strasznie jest

Poznań

według twojapogoda.pl teraz właśnie macie najgorzej :

Apogeum wichur nastąpi w zachodniej połowie Polski wieczorem, między godziną 17:00 a 22:00. We wschodniej połowie kraju szczyt prędkości wiatru nastąpi między 22:00 a 4:00 nad ranem w niedzielę. Prognozowany przybliżony czas maksymalnej prędkości wiatru w poszczególnych miastach: Białystok - 03:00, Katowice - 21:00, Kielce - 22:00, Koszalin - 21:00, Kraków - 22:00, Lublin - 23:00, Łódź - 21:00, Gdańsk - 00:00, Olsztyn - 01:00, Poznań - 19:00, Rzeszów - 23:00, Suwałki - 04:00, Szczecin - 19:00, Toruń - 00:00, Warszawa - 00:00, Wrocław - 19:00, Zielona Góra - 18:00.

Też bałam się o blaszak budowlany. Dziś przestałam się bać, bo odleciał. Przeleciał przez ogrodzenie, wykosił dwa słupki, zatrzymał się na ulicy przed płotem sąsiada. Na szczęście nikomu nie zrobił krzywdy i nie wyrządził szkód (poza dziurą w trawniku sąsiada). Chwała Bogu !!!!! I po blaszaku.

Też bałam się o blaszak budowlany. Dziś przestałam się bać, bo odleciał. Przeleciał przez ogrodzenie, wykosił dwa słupki, zatrzymał się na ulicy przed płotem sąsiada. Na szczęście nikomu nie zrobił krzywdy i nie wyrządził szkód (poza dziurą w trawniku sąsiada). Chwała Bogu !!!!! I po blaszaku.

Mój odleciał tydzień temu. Elektryk już planował go odkupić od nas, niestety wiatr był pierwszy.

No tak latarka naładowana, piec ekogroszek załadowany, łącznie z przetwornicą na której piec może pracować bez prądu z zewnątrz na około 10godz,agregat prądotwórczy zatankowany, jakoś przeżyjemy.

Tydzień temu podczas wichury prądu nie bylo od 00:00 do 8 rano,

wiadomo jak to na wiochach :D

W tej chwili 22:15 w porównaniu do wichury z ubiegłego tygodnia to jest wicherek, a jak będzie zobaczymy :-?

Widziałem że niektórym podbitki pozrywało :o

U mnie na razie wszystko w kupie, a mieszkam na górce, nieźle hula :-? :-? :-? , na dodatek obok linia średniego napięcia wyje że ho ho :wink: