Grzegorz Saczek 29.02.2008 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 tojtoja jeżeli ma uchwyty transportowe to zakotwić linkami albo dociążyć lub deski jako przypory dać do każdej ze ścianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 29.02.2008 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Kpt_Q : identycznym mam lecieć ! nieźle nim pobujało zanim dotknął ziemi, a ja strachajło jestem jak mało kto! setka na pokładzie załatwi sprawę w Irlandii w chwili obecnej wieje jak nie wiem, trzaskają niezamknięte drzwi do szopek ogrodowych i pada. czy to ten sam wiatr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 29.02.2008 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Jutro kupie "super hiper ekspres pkp" i bede wiedział wiecej. Nie jestem ciemniakiem nieczytającym gazet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 29.02.2008 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Jutro kupie "super hiper ekspres pkp" i bede wiedział wiecej. Nie jestem ciemniakiem nieczytającym gazet. ten zakup to w ramach tego pytanie o tojtoja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 29.02.2008 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Jutro kupie "super hiper ekspres pkp" i bede wiedział wiecej. Nie jestem ciemniakiem nieczytającym gazet. ten zakup to w ramach tego pytanie o tojtoja? Mój kibel jest zakotwiczony tak, że bardziej obawiam sie o"blaszak" w którym już poprawiałem dach. Zastanawiam sie tylko czy głoszenie "wietrznych wieści" nie jest powązane z polityką "budowlaną" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 29.02.2008 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Zobaczcie bo to jest ciekawe, jaką siłę fizycznie ma odpowiednio silny wiatr (rubryka Ciśnienie). Np. przy wietrze 7* w skali Beauforta czyli około 50km/h, wiatr naciska na napotkaną przeszkodę z siłą 25 do 38 kG na każdy metr kwadratowy. Nastawiłem stację pogody na 60 km/h, jeśli wiatr przekroczy tą prędkość to buzer mnie obudzi. Nie wiem po co, no ale może chociaż przez okno popatrzę http://img238.imageshack.us/img238/2474/skalabeaufortavy8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 29.02.2008 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Najbardziej podobaja mi się opisy w punktach 11 i 12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 29.02.2008 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Najbardziej podobaja mi się opisy w punktach 11 i 12. chodzi Tobie o objawy na lądzie, czy na morzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 29.02.2008 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 I jedno, i drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 29.02.2008 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Stacja już coś wyczuła, właśnie tej chwili włączył się alarm ostrzegający przed burzą. Na razie wiatr południowo-zachodni o sile 7,5 - 12,7 km/h. Nie jest stabilny kierunkowo, wieje od zachodniego do południowego. Może niech każdy sobie przeliczy powierzchnię ściany swojego kibelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 29.02.2008 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Stacja już coś wyczuła, właśnie tej chwili włączył się alarm ostrzegający przed burzą. Na razie wiatr południowo-zachodni o sile 7,5 - 12,7 km/h. Nie jest stabilny kierunkowo, wieje od zachodniego do południowego. no zaczyna się nieźle... czekam co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 29.02.2008 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Stacja już coś wyczuła, właśnie tej chwili włączył się alarm ostrzegający przed burzą. ... Pewnie spadek ciśnienia o dużym gradiencie. U mnie już też barometr leci w dół. No to luu... za tych co na morzu http://manu.dogomania.pl/emot/sternik.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 01.03.2008 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Grzesiu, ja po ostatnim wpisie Kapitana wprowadziłem 50g gorzkiej Kapitanie... za tych co na morzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 01.03.2008 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 siedze sobie wlasnie na poddaszu i juz slysze ze cos sie zaczyna dziac za oknami .... moze wyjde zamocowac smietnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 01.03.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 W krakowie nie jest żle .Chyba ze dzis w noy ma być jeszcze silniejszy wiatr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 01.03.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 W Poznaniu na razie spokój tylko troche pada deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 01.03.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Na Dolnym Śl. już nieżle dmucha.To zdjęcie opadów z godz. 9.00 z czeskiego radaru http://www.chmi.cz : http://img207.imageshack.us/img207/7178/chminp7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 01.03.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 O, nawet ładnie piorunami wali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 01.03.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Na południu też nieźle wiucha ... wiaterek cieplutki też się boje o swój wychodek....teraz to już na pewno padnie.... przed wichurą wskutek obsunięcia ziemi miał przechył ..teraz już tam pewnie leży borok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 01.03.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Eeeee tam - narobiona panika - wczoraj wieczorem zrobiłem obchód dookoła chałupy , wszystko z balkonów pościągałem , rury odprowadzenia deszczówki przymocowałem , porządek jak nigdy dookoła domu , nawet drugim samochodem do garażu wjechałem - coby go Emma nie porwała - i co ?? - i nic - taka spokojna noc , a teraz tylko delikatnie deszczyk pluska o dachówki ... Żadnej wichury , ani nawet mocniejszego wiatru ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts