Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Idzie wichura

Recommended Posts

• Odpowiedzi 236
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a czy gwiżdże wam w oknach podczas takich wichur - mnie niestety tak - okna z Rąbienia.

W oknach nic mi nie gwiżdże / okna Hohensee / natomiast w oknach dachowych jak konkretnie wieje to mi gwiżdże - ale dlatego ze mam pootwierane nawiewniki :D - jak je pozamykam to jest cisza ...

Jak Ci gwiżdże w oknach znaczy się - nieszczelne :-?

a czy gwiżdże wam w oknach podczas takich wichur - mnie niestety tak - okna z Rąbienia.

W oknach nic mi nie gwiżdże / okna Hohensee / natomiast w oknach dachowych jak konkretnie wieje to mi gwiżdże - ale dlatego ze mam pootwierane nawiewniki :D - jak je pozamykam to jest cisza ...

Jak Ci gwiżdże w oknach znaczy się - nieszczelne :-?

hm tak,ale to zależy chyba od punktu widzenia.Według MS to ,cytuję ,,prawa fizyki"-choć to na razie nieoficjalna wersja,na pisemną muszę poczekać jeszcze tydzien :-?

Chałupkę mi wyniosło na 200 m w górę, no nie dosłownie ;) ale ciśnienie powietrza wokół

zrobiło się takie jakbym mieszkał 200 metrów w górze :)

http://img100.imageshack.us/img100/4172/wysokociomierznc0.jpg

Najmniejsze zarejestrowane ciśnienie o godz 12:26 ---> 948,7 hPa

Max prędkość wiatru wystąpiła o godz 12:31 i wyniosła 69,4 km/h

U mnie już po wszystkim (chyba), ciśnienie zaczyna lekko rosnąć, ale w porywach

jeszcze do 40 km/h jest. :)

Ale udziela się ta Emma.

Jeden śledzi ruch lotniczy, drugi sprawdza wysokość na wysokosciomierzu od T-34,. Cyrk :wink:

o przepraszam, ja wcale nie czekam, az jakis punkt zniknie ... ot przez poznalem stronke - jest cos magicznego w takich przesuwajacych sie co 50sek napisach :D

Czasem fajnie jest wiedzieć, skąd się bierze taka smuga kondensacyjna na niebie 8)

ooo - właśnie teraz Cathay Pacific w okolicach Bydgoszczy :D

ten dokładnie:

http://cdn-www.airliners.net/photos/middle/7/4/2/1318247.jpg

Ale udziela się ta Emma.

Jeden śledzi ruch lotniczy, drugi sprawdza wysokość na wysokosciomierzu od T-34,. Cyrk :wink:

o przepraszam, ja wcale nie czekam, az jakis punkt zniknie ... ot przez poznalem stronke - jest cos magicznego w takich przesuwajacych sie co 50sek napisach :D

Czasem fajnie jest wiedzieć, skąd się bierze taka smuga kondensacyjna na niebie 8)

Uwaga Wizir ląduje ;P