Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

łazienka i osobno WC - dwa style czy jeden

narej

Recommended Posts

Witam

Zastanawiam sie nad wykonczeniem łazienki i osobnego WC w dwoch roznych stylach - rozne kafle, meble, dodatki. Czy takie rozwiazanie nie bedzie meczace?? Inny wystroj Wc i inny lazienki?

Z gory dzieki za sugestie jesli macie jakies za lub przeciw takiemu rozwiazaniu...

Pozdrawiam

A to gdzieś jest napisane, że musi być jeden styl :o ??

hehe nigdzie :) tylko sie zastanawiam bo moze zrobienie w mieszkaniu wszystkich kafli z jednej kolekcji da lepsze wrazenie niz kazde pomieszczenie inaczej...

Uff, już się przestraszyłam :lol: Bo wprawdzie łazienkę mam jedną, ale aż dwa pokoje - każdy inny będzie :wink:

Myślę, że tu obowiązuje tylko jedna zasada - "co kto lubi" :wink:

A wrażenie to w jakim sensie? Jak ktoś będzie jednocześnie i tu i tu :o ?

W poprzednim mieszkaniu miałam wc oddzielnie. Była w nim również umywalka i lustro. Goście w zasadzie nie mieli potrzeby chodzenia do łazienki - więc wrażenie tylko dla domowników :lol:

W każdym razie było w tym samym stylu wyłącznie dlatego, że tak było łatwiej...

u szwagra jest łazienka i oddzielny WC teoretycznie w jednym stylu tylko różnią się kolorystyką, mają kafle z takimi samymi wzorami ale łazienka jest pomarańczowa a kibelek zielony (jedna linia kafli była chyba w 3 odmianach kolorystycznych). Bardzo fajnie to wygląda - nie jest monotonne, a zarazem nie gryzie się ze sobą.

jesli i łazienka i wc na jednej kondygnacji

zrobiłabym w stylu takim samym, ale nie tak samo;)

tylko ze wc jest pomieszczeniem 1,3m na 1,2m - klitka jakich malo... a kafle do lazienki maja 0,5m na 0,33m - z jednej strony moze powieksza wc a z drugiej moga strasznie przytloczyc - na 1,5 metra kwadrotowego...

To fakt, że lepsze będą mniejsze płytki :roll: Ale w tym samym stylu, to nie znaczy identycznie :wink:

Płytki mogą być podobne stylem, inne formatem - nawet jeśli nie z tej samej serii.

Mogą też być całkiem inne - mnie doprowadza do szału tzw. konsekwencja w wystroju wnętrz :wink: