Rak 30.08.2003 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2003 Witam,Kupiłem 120m2 domek na wsi (4 izby) z dopływem (we wsi brak kanalizajci ogólnospławnej). Domek na niecały 900m do jeziora. Proszę o poradę czy docelowo warto inwestować w szambo czy przydomowa oczyszczalnię ścieków? R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 30.09.2003 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Też się zastanawiamy - lektura dostępnych źródeł w sieci i prasie skłania nas do budowy oczyszczalni. Powinno być z tym mniej zachodu, tańsza eksploatacja. Niestety nie znam nikogo, kto może to potwierdzić w praktyce. Natomiast wiem, że szambo to utrapienie. Tylko my mamy malutką działkę i domek na niej centralnie, więc nie wiemy czy się zmieścimy z rozprowadzeniem drenażu w przepisowych metrach od granicy. Więc ciągle się wahamy. No i nie wiem, jak z tym jeziorem. Po ujście drenażu musi być chyba min 15 od studni. A nie znalazłam żadnych info o położeniu w okolicy jeziora.Powodzenia! Daj znać, na co się zdecydujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.09.2003 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 jasne. dzieki.r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 30.09.2003 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 30 metrów od studni-także studni u sąsiada !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alupin 03.07.2004 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2004 Ja mam oczyszczalnie Jeżeli spora działka, to jest super, pod warunkiem stosowania środków do szamb i oczyszczalni ( np. Septifos ) - inaczej śmierdzi jak cholera raz na 2 lata wywozi sie osad i jest super koszt eksploatacji ok 100 zł / rok a to juz cos w porównaniu z szambem ( raz w miesiącu za 100 )... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rak 05.07.2004 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 witam ponownie, temat szamba u mnie 'wisi' gdyż z tego, co sie dowiedziałem, osoby, ktore szambo budują po doprowadzeniu do wsi kanalizacji ogólnospławnej będą musieli tak czy inaczej przylaczyć sie do ogólnospławnej, a na oczyszczalnię to jeszcze muszę poczekać z racji priorytetów . Najpierw remont chałupy...echhh. Mr. Alupin. Daj znac, jakie masz szambo (parametry, producent) i gdzie to nabyłeś lub wygrałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts