kmalgorzata1 29.02.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Zapraszam do wypowiedzi, ocen i uwag Pozdrawiamy Małgośka i Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta1975 29.02.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Piękny ten Wasz domek- wiem co mówię bo budujemy taki sam kmałgorzata a jaką macie dachówkę , bo my jesteśmy właśnie na etapie wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmalgorzata1 01.03.2008 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Mamy dachówkę CREATON typ(model) "KERA-PFANNE". Jest to dachówka barwiona w masie, spiekana. Pozdrawiamy Małgośka i Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewarz 07.03.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Również gratuluję, ja też wybudowałam ten domek niedługo wprowadzamy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmalgorzata1 08.03.2008 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Witaj Ewo (ewarz) Napisz, proszę czy wprowadziłaś jakieś zmiany, czy jesteś z czegoś szczególnie zadowolona i czy może chciałabyś doradzić lub zwrócić na coś szczególna uwagę przy budowie i wykończeniu naszego aps121. Jestem ciekawa jak wyszła twoja klatka schodowa? Może dałoby radę wkleić zdjęcie . U nas mam wrażenie, że ktoś walnie głową w kosz. http://foto1.m.onet.pl/_m/bf9b0beeb6068ab415e3ecedce90e5f5,10,19,0.jpg Pozdrawiamy Małgośka i Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewarz 09.03.2008 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 witam, ostatnio nie robię zdjęć bo padł mi aparat. W domku podniosłam piętro ok 30 cm / chyba 1,5 pustaka/, na dole zmniejszyłam okna na 1,5x1,5 ,oczywiście wykusz zostawiłam 1,80x1,80, zlikwidowalam balkon od strony płónocnej, o schodach wiedziałm wcześniej z forum dlatego ekipa budowlana zrobiła cały ich projekt i jest ok . zmieniłam wejście do łazienki w sypialni. Jest od strony okna. Podnosząc poddasze wyszły piękne pokoje, zwłaszcza ten nad garażem. Po konsultacji z kilkoma osobami nie zrobiłam garderoby w pokoju i zlikwidowałam okno połaciowe. Wcale to nie przeszkadza. Kominek ustawiłam pomiędzy jadalnią a salonem - wyszło super. Na parterze zamiast kolejnej łazienki zrobiłam pralnie, a zmniejszyłam pokoik i dzięki temu pomiędzy pokoikiem a pralnią powstało wc. W pokoiku na parterze zlikwidowałam boczne okno, to samo w kotłowni. Dzięki przeróbce schodów przesunęłam dzrzwi z garażu, że nie wchodzę przez kotłownię. Więcej grzechów nie pamiętam ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bhram 30.06.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Witam Państwa! Przede wszystkim chcieliśmy pogratulować ślicznego domku i fajnychzdjęć! My mieszkamy w Lubinie na Dolnym Śląsku i też się przymierzamy dokupna projektu APS 121 aby się wybudować w pobliskiej wiosce. Waszeuwagi we Forum o projekcie APS 121 okazały się bardzo trafne i mądre!Zgadzam się, że największa bolączka tego projektu jest zbyt mały garaż woryginalne oraz wąskie schody. Proszę mi powiedzieć czy trzeba było sięmocno "nagimnastykować" z dachem nad pomieszczeniem nad garażem(strychem) aby poszerzyć garaż o 50 cm i z "czego" się budowaliście, zYTONG, czy podobnie jak my planujemy z Porotermu? Czy uważacie, żenależałoby unieść ścianę kolankową na poddaszu, czy jest wystarczającowysoka i pomieszczenia ustawne? Ja myślałem o nieznacznej zmianie kątaopadania dachu całego domu, aby nie utracić bryły przy poszerzaniugarażu, bo wydłużenie nie stanowi chyba problemu, ale ciekawi mniebardzo jak Państwu się udał ten manewr, bo wasz domek wygląda ekstra ita podwójna brama garażowa dodaje uroku! Pozdrawiam serdecznie i mamnadzieję, że Państwo zgodzą się podpowiedzieć co nieco więcej o swoichzmianach w projekcie APS 121. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atagas 06.07.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Witam serdecznie, ja również przymierzam się do zakupu projektu APS 121. Bardzo mi sie ten domek podoba. Usłyszałam jednak opinię , że jest bardzo drogi i ma skomplikowana konstrukcję. Czy moglibyście napisać jakie ponieśliście koszty budowy? jakie uzyskaliście pomieszczenia po podniesieniu ścianki kolankowej? jaka szerokosc maja w oryginale schody ? pozdrawiam - bede wdzieczna za każda informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts