mak11 29.02.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Dom oddany będzie do zamieszkania w maju/czerwcy tego roku. Prąd podepną mi w .. październiku. Sam zrobiłem projekt i pisałem pismo o przyspieszenie. Termin możliwie przyspieszony, nic już nie zrobią. Polecają podpięcie instalacji d placu budowy, wstawienie drewnianego słupa. Moja odległość od słupa z którego mam się podpiąć to 35m. Dużo wyjdzie mnie koszt takiego przyłącza i później użytkowanie tego prądu do jesieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 29.02.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 zależy ile zużyjesz prądu - jak mało to koszt będzie mały.Koszt przyłącza to około 2000-3000zł - zależy czy będziesz musiał dodatkowy słup postawić jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 29.02.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Dom oddany będzie do zamieszkania w maju/czerwcy tego roku. Prąd podepną mi w .. październiku. Sam zrobiłem projekt i pisałem pismo o przyspieszenie. Termin możliwie przyspieszony, nic już nie zrobią. Polecają podpięcie instalacji d placu budowy, wstawienie drewnianego słupa. Moja odległość od słupa z którego mam się podpiąć to 35m. Dużo wyjdzie mnie koszt takiego przyłącza i później użytkowanie tego prądu do jesieni? u mnie prąd miał być w październiku a był w maju następnego roku - na szczęście wprowadzałem sie dopiero w czerwcu a na budowe miałem od kogo pożyczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mak11 29.02.2008 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 No słup drewniany przy mojej działce ma być + podpięcie do domu. Od słupa do mojego słupa 35m, do domu jakieś ~15m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.02.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Masz zamiar sam ten słup stawiać, czy energetyka to zrobi. Jeżeli oni, to przecież powinni być w stanie Ci powiedzieć ile to będzie kosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mak11 29.02.2008 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Oni wstawią w październiku, ja chcąc mieć wcześniej prąd musze go sam wypożyczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 29.02.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Oni wstawią w październiku, ja chcąc mieć wcześniej prąd musze go sam wypożyczyć. u mnie też tak mówili.... oni mają klientów gdzieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 29.02.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Oni wstawią w październiku, ja chcąc mieć wcześniej prąd musze go sam wypożyczyć. u mnie też tak mówili.... oni mają klientów gdzieś Na to wygląda że nie wszędzie ... - u mnie - projekt wraz ze wszystkimi papierami złożony w ZE w marcu - w kwietniu / tego samego roku / przyłącz wykonany i podłączony / zejście ze słupa , przekop pod drogą i wyjście kablami na mojej posesji - do tego postawiona skrzynka z przyłączem i licznikiem / umowa z ZE a czas nieokreślony / i do niej przymocowana budowlana RB-tka z gniazdami i zabezpieczeniami gotowa do użytku . W moim przypadku - załatwienie przyłącza prądu na budowę / i jednocześnie docelowo - od razu podpisałem umowę na czas nieokreślony / - to była sama przyjemność . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mak11 01.03.2008 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Zmieszczę się w 3tys zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AK1719501025 04.03.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Ja też mam dom i nie mam swojego prądu. Z tego co się dowiedziałam dopóki nie bedę miała swojego prądu to nie będę miała odbioru i nie wolno mi się wprowadzić. Oczywiście w ubiegłym roku podniesli karę za samowolne zamieszkanie z 1 tys do 10 tys A domek czeka i szlak mnie trafia że tam jeszcze nie mieszkam. Czy da się to jakoś zgodnie z prawem ominąć i wprowadzić ? U mnie jest to kwestia do dwóch miesięcy żeby zrobić odbiór (przyłącz+mapy powykonawcze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mak11 04.03.2008 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Możesz przecież tam mieć meble i być a nie mieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AK1719501025 04.03.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 niby tak ale miejscowość w której jestem zameldowana jest około 140 km od nowego domu, pracę mam 20 km od nowego domu - kto mi uwierzy że trzymam tam tylko meble i akurat wpadłam? (na razie wynajmuję mieszkanie w Krakowie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek Karzyński 04.03.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Widzę, że większość ma problemy z Zakładami Energetycznymi. U nas, ok. 17 km od Warszawy, ZE Pruszków zobowiązał się 18 miesięcy temu do podłączenia prądu docelowego na 22 lutego. I co? G...no! Może będzie w połowie roku. Ale to nic pewnego. A od czerwca chcę się wprowadzać. Szlag trafia mnie i kilku sąsiadów, ale wyżej dupy nie podskoczymy. Czy ktoś wie, czy jest sens wytoczenia im sprawy za niedotrzymanie terminu umowy i zażądania jakiegoś wysokiego odszkodowania, żeby dostali tak po tyłku, żeby nauczyli się szanować klientów? Gdy ja nie zapłacę rachunku na czas, to zaraz wyłączą mi prąd, siądzie mi na głowę ich windykacja, straszyć będą komornikiem i sądem. A sami uważają, że są nie do ruszenia. Co z tym zrobić? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mak11 04.03.2008 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Odszkodowanie jest niskie i przewidziane w umowie. Pisaliście pismo o przyspieszenie prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek Karzyński 04.03.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Odszkodowanie jest niskie i przewidziane w umowie. Pisaliście pismo o przyspieszenie prac? Oczywiście. Twierdzą, że wyłonili z przetargu firmę do wykonania projektu i sieci energ. na tym terenie. Ale gadać, to oni sobie mogą długo i namiętnie. Jak im już nie wierzę... Tym bardziej, że znając życie, to: 2 m-ce na wykonanie projektu, 2 m-ce na ZUD, 2 m-ce na pozwolenie na budowę, 2 m-ce na budowę, 2 m-ce na odbiory i tak dalej i tak dalej... Polska rzeczywistość. Jak się to wszystko skróci do 2 miesięcy to uwierzę w tuskowe cuda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 04.03.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Witam Oczywiście. Twierdzą, że wyłonili z przetargu firmę do wykonania projektu i sieci energ. na tym terenie. Ale gadać, to oni sobie mogą długo i namiętnie. Jak im już nie wierzę... Tym bardziej, że znając życie, to: 2 m-ce na wykonanie projektu, 2 m-ce na ZUD, 2 m-ce na pozwolenie na budowę, 2 m-ce na budowę, 2 m-ce na odbiory i tak dalej i tak dalej... Polska rzeczywistość. Jak się to wszystko skróci do 2 miesięcy to uwierzę w tuskowe cuda... Chyba nasz przypadek cię nie pocieszy bo ZE ten sam w Pruszkowie, umowa na wiosnę 2006, termin przyłączenia lipiec 2007, co ciekawe projektant pojawił się dopiero w czerwcu 2007 roku bo dopiero wtedy roztrzygneli przetarg na projekt, kilka miesięcy trwało uzyskanie pozwolenia na budowę, podobno uzyskali je gdzieś pod koniec roku a teraz szukają wykonawcy z terminem wykonania na koniec kwietnia, tak że wszelkie terminy które podają so guzik warte, robią co chcą i w d..pie mają wszystkich. Świadczy to tylko i wyłącznie o firmie jaką jest ZE, bo zarówno zakres projektu jak i samej roboty jest stosunkowo niewielki i jakby była jakakolwiek konkurencja to zrobiliby to w 4 miesiące. Dla mnie to banda oszustów bo przez ich krętactwa ludzie tracą grube pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 04.03.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Znów ten ZE Pruszków!!!To ciekawe ile osób przekręcili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 04.03.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Poza tym teraz chyba nie jest już wymagane pozwolenie na budowę przyłącza.Czyli odpada dużo pracochłonności. O ile mi wiadomo mają całkiem sporo procesów sądowych związanych z różnymi nieprawidłowościami. No ale te procesy to takie Pyrrusowe zwycięstwa - trwa to kilka lat. Jasio jest kuty na cztery nogi i w pojedynkę to można co najwyżej uzyskać po kilku latach procesowania się korzystny wyrok i nędzne odszkodowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mak11 03.04.2008 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Za projekt zapłaciłem 1800zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 03.04.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Nie pamiętam czy w tamtym roku przyłącza łapały się na pzowolenie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts