cieszynianka 17.07.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 nie wiem czy będę w stanie Ci pomóc bo to ponoć jakaś tajemnicza ingrediencja nadaje zapachu i klarowności i oni trzymaja przepis pod kluczem. Mogę co najwyżej wysłać Ci co nieco do degustacji... Chcesz? Pewnie, że bym chciała, ale nie mam sumienia uszczuplać Waszych cennych, bo niespotykanych smakołyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 22.07.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Dwie całe cytryny zalewamy spirytusem i dodajemy kilkanaście ziaren kawy. Można dodać niewielką ilość cukru. Po 2 tygodniach trunek jest gotowy i niezmiernie niebezpieczny. Cos podobnego znam, ale cytrynę caluśką nabija się gożdzikami i potem leżakuje sobie w procentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 14.09.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Morrrdercze Malibu-wiórki kokosowe i spirytusik(w słoiku najlepiej,coby wylazło toto potem bo wiórki pęcznieją)odsączyć potem przez czystą ściereczkę(nie wiem po co dodałam słowo"czystą" )podawać oczywiście z mlekiem-ilość onego wedle gustu powinno stać ok.tyg. ale Bóg mi świadkiem-po 8h też pychota p.s.wiórki wykorzystuję do ciacha,mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 14.09.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Ale po takim ciachu, to chyba nie wolno prowadzić pojazdów mechanicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 16.09.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Ale po takim ciachu, to chyba nie wolno prowadzić pojazdów mechanicznych Temperatura zabija znacznie morrderrrcze działanie wiórków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1971KJ 20.09.2008 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Tak na szybko . 0,5 lit. spirytusu 0,5 lit. krupniku 1,0 lit martini bianco na jeden dzien do lodowki ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 30.09.2008 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Wisniowke polecam- pycha. 5-ciolitrowy sloik wisni z pestkami (tak trzy czwarte) zalac na trzy tygodnie spirytusem. Po tym czasie spirytus odlac do innego naczynia (nie pic!!!) a wisnie zalac cukrem na nastepne trzy. Po tym to wszystko wymieszac, dodac wodki i gotowe. I moc ma. I moj ojciec tak zrobil w zeszlym roku te wisniowke na swieta. Trzy tygodnie przed swietami okazalo sie, ze zostal tylko litr. Ojciec dwoil sie i troil sie przed matka, zeby mu dala troche tej wisniowki. Matka, ze nie bo na swieta. I wtedy w ojcu obudzil sie Geniusz: - Wiem, wiem. W Makro sa przeciez mrozone wisnie I z tych mrozonych robil. Tez dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 01.10.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Wisniowke polecam- pycha. 5-ciolitrowy sloik wisni z pestkami (tak trzy czwarte) zalac na trzy tygodnie spirytusem. też w tym roku robiłem i nie drylowałem wiśni ale przyjechała moja ciotka co to się zna bo dużo robi i z przerózności i powiedziała, że wisniówka owszem pycha (dzięki pestkom własnie) ale ponoć piekielnie rozpieprza zołądek dlatego trzeba drylować. No chyba, że ktos zdrów jak byk - wtedy z pechami można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 01.10.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Zdrowi jestesmy, bo wisniowke pijemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.10.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Specjalność zakładu, cholera nie wiem czy mogę zdradzić No dobra najwyżej mi się oberwie: 1 l spirytusu 0,5 l -0,7 l soku z cytryn ( świeżo wyciśnięty z miąższem, bez pestek) 0,2-0,5 l wody 0,5 kg cukru Z cukru i wody robimy syrop (gotujemy - studzimy) syrop łączymy z sokiem , całośc ze spirytusem) Cierpliwi odstawiają przynajmniej na tydzień ( nam to sie jeszcze nie zdarzyło) Ostatnio ślubny "ukręcił" 15 litrów na imprezę weselną (oczywiście rarytas był tylko dla wybranych . W domu było jak w gorzelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 09.03.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Krupnik staropolski: 1/2 laski wanilii 2 goździki ziarno ziela angielskiego szklanka miodu 1/2 l. spirytusu 1/2 gałki muszkatołowej 1/2 laski cynamonu szczypta suszonego imbiru wanilię siekamy, goździku i ziele rozgniatamy. Miód rozpuszczamy w szklance ciepłej wody, dodajemy gałkę, cynamon i imbir. Gotujemy kilka minut na małym ogniu. Odstawiamy na 30 min. Przecedzamy i ponownie gotujemy i przelewamy do dzbanka, wlewamy spirytus i szybko mieszamy. Można pić od razu , gnie też od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 09.03.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Porterówka 1/2 porteru 200 g cukru szczypta cukru waniliowego 2 goździki szczypta cynamonu 400 ml spirytusu Porter wlać do garnka i zagotować. Wsupać cukier i cukier waniliowe, wrzucić goździki i szczyptę cynamonu. Mieszając gotować 2-3 min. Ostudzić. Do zimnego płynu wlać spirytus, dokładnie wymieszać. Przecedzić przez gazę i rozlać do butelek. Czekać. Pić. Na zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 16.03.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Porterówka 1/2 porteru 200 g cukru szczypta cukru waniliowego 2 goździki szczypta cynamonu 400 ml spirytusu Porter wlać do garnka i zagotować. Wsupać cukier i cukier waniliowe, wrzucić goździki i szczyptę cynamonu. Mieszając gotować 2-3 min. Ostudzić. Do zimnego płynu wlać spirytus, dokładnie wymieszać. Przecedzić przez gazę i rozlać do butelek. Czekać. Pić. Na zdrowie z nieba mi spadłaś z tą porterówką, bo tego przepisu akurat szukałam Masz u mnie kolejke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 16.03.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Masz u mnie kolejke Jak tylko jedną, to będę utykać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 16.03.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Masz u mnie kolejke Jak tylko jedną, to będę utykać W zyciu jeszcze nikt kulawy od nas nie wyszedł....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 16.03.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Masz u mnie kolejke Jak tylko jedną, to będę utykać W zyciu jeszcze nikt kulawy od nas nie wyszedł....... Do nas czasami zawita kulawy szwagier, ale zawsze wychodzi w lepszym stanie jak przyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 16.03.2009 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Masz u mnie kolejke Jak tylko jedną, to będę utykać W zyciu jeszcze nikt kulawy od nas nie wyszedł....... Do nas czasami zawita kulawy szwagier, ale zawsze wychodzi w lepszym stanie jak przyszedł Znaczy się zakład rehabilitacyjny prowadzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 16.03.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Znaczy się zakład rehabilitacyjny prowadzicie oszywiście i terapeutyczny szwagierka twierdzi, że takiej pewności siebie i odwagi On nabiera, że samochód jej nawet prowadzić pozwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 16.03.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Znaczy się zakład rehabilitacyjny prowadzicie oszywiście i terapeutyczny szwagierka twierdzi, że takiej pewności siebie i odwagi On nabiera, że samochód jej nawet prowadzić pozwala Oooooooooo i psychoterapię też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 16.03.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 I to wszystko normalnie za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.